İsrail'e bir tokat da Almanya'dan! Dünya işgalcileri siliyor
Almanya'da yapılan bir anket, halkın çoğunluğunun, Filistin topraklarında uluslararası hukuku ihlal eden ve Gazze'de kalıcı işgal için harekete geçen İsrail'e silah tedarikinin askıya alınmasından yana olduğunu ortaya koydu.
Insa araştırma şirketinin yaptığı ankete göre, katılımcıların yüzde 58'i, İsrail'e silah tedarikinin geçici olarak durdurulmasını istedi.
Ankete katılanların yüzde 22'si İsrail'e silah tedarikinin durdurulmasına karşı çıkarken, yüzde 19'u da bu soruya cevap vermek istemedi.
ALMANYA'DA TARTIŞMA KONUSU
Almanya'da, Gazze'deki saldırılarından dolayı İsrail'e silah sağlanması tartışılıyor.
Almanya Dışişleri Bakanı Johann Wadephul 27 Mayıs'ta Batı Alman Radyo Televizyon Kurumu'nun (WDR) düzenlediği Avrupa Forumu etkinlikte yaptığı açıklamada İsrail'e silah tedarikini inceleyeceklerini belirtmişti.
ALMANYA BAŞBAKANI SİNYALİ VERMİŞTİ
Almanya Başbakanı Friedrich Merz de aynı gün Finlandiya'da düzenlenen basın toplantısında, İsrail'e silah tedarikinin Alman hükümetinin iç istişarelerinin bir konusu olduğunu söyleyerek, "Bunlar henüz sonuçlandırılmadı ve bunu önce hükümette tartışacağımızı ve daha sonra karar vereceğimizi anlayışla karşılamanızı rica ediyorum. Bunlar da kamuoyuna açıklanmayabilir." ifadelerini kullanmıştı.
Alman hükümeti, Sol Partinin soru önergesine dün verdiği yanıtta, 7 Ekim 2023'ten 13 Mayıs 2025'e kadar İsrail'e toplam değeri 485 milyon avro olan silahların nihai ihracatı için ayrı ayrı ihracat izinleri verildiğini açıklamıştı.
-
Osmanlı Torunu 1 gün önce Şikayet EtNasıl ülkemize kemalit sistemi kurdular ve müslüman olanlar müslümanım demeye çekinir oldu, aynısını almanyaya yahudi düşmanlığı olarak kurdular ve almanlar bunlardan nefret etse de konuşamıyorlardı. Ve bu gün nasıl ülkemizde Allaha şükür müslümanlar daha güçlü ve özgüvenli ise almanyada da insanlar daha özgüvenli. Allah tamamına erdirsinBeğen Toplam 1 beğeni
-
Çeçen mücahit 1 gün önce Şikayet EtBende buna gülerim.Daha yakın zamanda Almanya İsrail'e 16 milyonluk silah ve mühimmat sattı.Bu algidan başka hiçbir şey değil derimBeğen
-
Ev Sahibi 1 gün önce Şikayet EtHalk ankette Filistin in yanında olduklarını söylemiş.Devlet olarak alamanya israil in yanında .Beğen Toplam 3 beğeni
-
Misafir 1 gün önce Şikayet Etgünaydın Almanya senelerdir sizin sayenizde binlerce insan evinden hayatından oldu , yazıkBeğen
-
vatan 1 gün önce Şikayet EtGünaydın kendinizi çok akıllı bilenler İsraile silahı artık vermeseniz ne yazarki Gazzede insanların sonunu getirdiniz daha birde müzakere edecekmişler gayeniz tam Gazze yi bitirsinler ondan sonra silah vermeyelim öylemi Aynen öyle Katil destekçileride katilin ta kendisidir Allah af etmeyecektir bunu o kulağınıza küpe edinBeğen Toplam 1 beğeni