ABD Başkanı Donald Trump ile Elon Musk arasında kavga! İfşaatlar başladı

ABD Başkanı Donald Trump, 'Elon Musk'a çok kırıldım. Artık çok iyi bir ilişkimiz olup, olmayacağını bilmiyorum.' diye konuştu. Anında cevap veren Musk, 'Ben olmasaydım bu seçimi kaybetmişti.' dedi. İkili birbirini ifşa etmeye başladı.

GİRİŞ 05.06.2025 23:05 GÜNCELLEME 06.06.2025 00:07
Bu Habere 53 Yorum Yapılmış

Tesla ve SpaceX'in sahibi iş insanı Elon Musk, ABD'de geçtiğimiz yıl kasım ayında düzenlenen seçimler sırasında Donald Trump'ın büyük destekçisi olmuştu. Trump ABD'ye ikinci kez başkan seçildikten sonra Hükümet Verimliliği Departmanı'nın (Doge) başına getirilen Elon Musk ile ABD Başkanı arasındaki çatlak gittikçe derinleşiyor.

ABD Başkanı Trump, Almanya Başbakanı Friedrich Merz'i Beyaz Saray'da ağırlarken Amerikan kamuoyunun gündemini domine eden Musk'ın eleştirilerine ilk kez yanıt verdi.

"BENİ ÇOK BÜYÜK HAYAL KIRIKLIĞINA UĞRATTI"

Musk'ın, eleştirdiği vergi kesintisi tasarısıyla ilgili daha önce olumlu sözler sarf ettiğini ve kendisinin yaptığı birçok şeyden övgüyle bahsettiğini kaydeden Trump, Musk'ın Beyaz Saray'dan ayrıldıktan sonra birden değiştiğini savundu.

Tesla ve SpaceX'in sahibi olan Musk'ın söz konusu tasarıya yönelik tepkisinden hoşlanmadığını dile getiren Trump, "Elon ile çok iyi bir ilişkimiz vardı ancak artık bu ilişkinin iyi gidip gitmediğini bilmiyorum." diye konuştu.

Trump, "Elon'dan dolayı büyük hayal kırıklığına uğradım, halbuki ona çok yardım ettim. Kendisi benim hakkımda henüz kötü şeyler söylemedi ama eminim ki yakında bu da olacaktır." değerlendirmesini yaptı.

Elon Musk'ın, elektrikli araçlar için uygulanan teşvik indirimlerinin kaldırılmasından dolayı üzgün olduğunu ve bu tepkisinin nedeninin bu olduğunu savunan Trump, bu indirimlerin sonlandırılacağını Musk'ın başından beri bildiğini ve bu konuda kendi pozisyonunun hiç değişmediğini belirtti.

"Bu tasarıyı her yönüyle biliyordu. Neredeyse herkesten daha iyi biliyordu ancak ayrılana kadar bu konuda hiçbir sorunu yoktu." diyen Trump, Musk'ın Beyaz Saray'ı özlediğini ve bu tepkisinin bir nedeninin de bu olduğu yorumunu yaptı.

"(NASA DİREKTÖRLÜĞÜ İÇİN İSİM ÖNERDİ) MUSK O KİŞİYİ ÇOK İSTİYORDU"

Trump ayrıca, Musk'ın NASA'nın direktörlüğü için bir isim önerdiğini ancak bu kişinin uygun olmadığı için atanmadığını ve Musk'ın bundan da rahatsız olduğunu söyledi.

ABD Başkanı, "Musk o kişiyi istiyordu, sanırım çok iyi tanıdığı birini önerdi. Ona saygı duyduğuna eminim ama NASA'yı yönetmek için uygun olmadığını düşündüm. Ayrıca bu kişinin Demokrat olduğu anlaşıldı." ifadelerini kullandı.

Musk'ın eleştirilerinin odağındaki vergi kesintisi tasarısını milyarder iş insanının her yönüyle bildiğini ancak ayrılana kadar bu konuda bir şey söylemediğini savunan Trump, Musk'ın Beyaz Saray'ı özlediğini ve bu tepkisinin bir nedeninin de bu olduğu yorumunu yaptı.

MUSK'TAN CEVAP GECİKMEDİ: BEN OLMASAYDIM SEÇİMİ KAYBETMİŞTİ, NANKÖR

Musk, Beyaz Saray'da Almanya Başbakanı Friedrich Merz'i ağırlarken kendisiyle ilgili "hayal kırıklığına uğradım" açıklamasını yapan Trump'a, X hesabından anında yanıt verdi.

Trump'ın, "tasarıyı en iyi Elon Musk biliyordu" şeklindeki açıklamasına tepki gösteren Musk, "Bu, yanlış. Söz konusu tasarı bana bir kez bile gösterilmedi ve gece yarısı o kadar hızlı bir şekilde kabul edildi ki, Kongredeki neredeyse hiç kimse onu okuyamadı bile." ifadelerini kullandı.

Pensilvanya'daki seçimleri örnek gösteren Trump'ın, Musk'ın desteği olmadan da başkanlık seçimlerini kazanabileceği yönündeki açıklamasına da tepki gösteren Musk, bu konuda ise "Ben olmasaydım Trump seçimi kaybederdi. Demokratlar, Temsilciler Meclisini kontrol ederdi ve Cumhuriyetçiler Senatoda 51-49 çoğunluğa sahip olurdu. Böyle bir nankör" değerlendirmesini yaptı.

Trump'ın daha önceki hazine borç yüküyle ilgili X paylaşımlarına atıf yapan Elon Musk, "Bu adam bugün nerede?" ve "Büyük Çirkin Yasa, bütçe açığını 2,5 trilyon dolar daha artıracak!" paylaşımlarını yaptı.

PAYLAŞIMLARA ÖFKELENEN TRUMP'TAN MUSK'A TEHDİT

ABD Başkanı Donald Trump, Beyaz Saray'daki görevinden ayrılmasının ardından vergi tasarısı ile ilgili sert eleştirileri dolayısıyla "gerilim" yaşadığı ABD'li milyarder iş insanı Elon Musk'a "hükümet sözleşmelerinin sonlandırılabileceği" tehdidinde bulundu.

ABD Başkanı Trump, bugünkü açıklamalarına X hesabından karşılık veren Elon Musk'a Truth Social hesabından tepki gösterdi.

Trump açıklamasında, "Bütçemizde milyarlarca dolarlık tasarruf yapmanın en kolay yolu, Elon'un devlet sübvansiyonlarını ve sözleşmelerini feshetmektir. (Joe) Biden'ın bunu yapmamasına hep şaşırmışımdır. Elon 'gözden düşüyordu', ona ayrılmasını söyledim. Kimsenin istemediği elektrikli arabaları satın almaya zorlayan düzenlemeyi iptal ettim, kendisi de bunu aylar önce biliyordu ama o zaman çıldırdı." ifadelerini kullandı.

TRUMP'IN "BATIRMA TEHDİDİ" SONRASI TESLA HİSSELERİ ÇAKILDI

ABD Başkanı ve ünlü milyarder arasındaki tansiyonun yükselmesiyle birlikte, elektrikli otomobil üreticisi Tesla'nın hisseleri de olumsuz etkilendi.

Tesla'nın hisse fiyatı, Türkiye saatiyle 23:00 itibarıyla yüzde 17'nin üzerinde düşerek 275.09 dolara geriledi.

MUSK: EPSTEIN BELGELERİNDE TRUMP'IN ADI GEÇİYOR

Trump'ın tehdidi sonrası Musk, X platformunda ABD Başkanı'na yönelik ABD'li milyarder Jeffrey Epstein davasına ait dosyaların kamuoyuna açıklanmama nedenine değinerek, "Büyük bombayı patlatmanın zamanı geldi. Trump'ın adı Epstein belgelerinde yer alıyor, dosyaların kamuoyuna açıklanmamasının asıl sebebi bu” ifadelerini kullandı.

KÜRESEL SERMAYENİN PEDOFİLİ BATAKLIĞI: EPSTEIN DAVASI

Amerikalı milyarder Jeffrey Epstein, ABD'de 14 ila 18 yaş arasında küçük kız çocuklarına yönelik cinsel istismar ağı oluşturmaktan suçlanmış ve yargılanmayı beklerken 2019 yılında hapishanede ölü bulunmuştu. Dosyalarda ABD ile İngiltere'nin üst düzey siyasetçileri ve zenginlerinin isimleri yer alıyordu.

Donald Trump, Melania Trump, Jeffrey Epstein, Ghislaine Maxwell

KAVGAYI BAŞLATAN YASA TASARISI

Elon Musk, X sosyal medya hesabından önceki gün yaptığı paylaşımda, Trump'ın "Bir Büyük Güzel Yasa Tasarısı" olarak adlandırdığı vergi indirimi tasarısına sert eleştiriler yöneltmişti.

"Üzgünüm ama buna daha fazla dayanamayacağım." ifadesini kullanan Musk, Trump'ın vergi indirimi tasarısını "iğrenç bir rezalet" olarak nitelendirmişti.

Trump'ın seçim kampanyasında vadettiği vergi indirimlerinin hayata geçirilmesini amaçlayan yasa tasarısı, ABD Temsilciler Meclisi'nde kabul edilmesinin ardından Senato'ya gönderilmişti.

KAYNAK: HABER7, AA
Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 53
  • Global Çete 5 saat önce Şikayet Et
    Siyonist Medya, Sağlık Trumptan darbe yedi. Bundan sonra Provokasyon, Manipülasyon ve bolca Yalan....
    Cevapla
  • Dayan Trump 5 saat önce Şikayet Et
    Anlaşılan Trump Siyonistlerin tehditlerine prim vermedi. Belden aşağı saldırıyorlar.
    Cevapla
  • DİKKAT 5 saat önce Şikayet Et
    Tuzağa düşür- Kasetini yap- Tehditle sömür. Klasik Siyonist taktik. Dünyadan Yetişmiş gençlere burs bu yüzden veriliyor derler.
    Cevapla
  • Realite 10 saat önce Şikayet Et
    İki kelle bir kazanda pişmez.
    Cevapla
  • Hans 12 saat önce Şikayet Et
    He heee, hem Filistin'de hem Ukrayna da olacan bu ara bir şey öküzler artık bilin daaaa...!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli açıklamalar
AB ülkesinde Rus vekili Meclis'ten kovduran el hareketi: Biz daha çoğuz!