Papa 14. Leo'dan İznik mesajı!

Katoliklerin ruhani lideri ve Vatikan Devlet Başkanı Papa 14. Leo, İznik Konsili'nin geçmişte kalan bir olay olmadığını, tüm Hristiyanları birlik olmaya yönlendiren bir pusula olduğunu söyledi.

Papa 14. Leo'dan İznik mesajı!
Papa 14. Leo'dan İznik mesajı!
GİRİŞ 08.06.2025 23:26 GÜNCELLEME 09.06.2025 00:19
Bu Habere 65 Yorum Yapılmış

Bu senenin, Birinci İznik Konsili'nin 1700. yıl dönümü olması vesilesiyle Vatikan'da "İznik ve Üçüncü Binyıl Kilisesi: Katolik-Ortodoks Birliğine Doğru" isimli sempozyum düzenlendi.

"İZNİK KONSİLİ SADECE GEÇMİŞE AİT BİR OLAY DEĞİL"

Sempozyuma katılanları özel olarak kabul eden Papa 14. Leo, burada yaptığı konuşmada, "İznik Konsili sadece geçmişe ait bir olay değil, aynı zamanda bizi; tüm Hristiyanları, tam ve görünür birliğe yönlendirmeye devam etmesi gereken bir pusuladır. Birinci Konsil, Katolikler ile Ortodokslar arasında İkinci Vatikan Konsili'nden bu yana birlikte üstlendikleri ortak yolculuğun temel taşıdır." dedi.

İznik Konsili’nde ilan edilen inanç beyanının tüm Hristiyanlar için ortak temel oluşturduğunu ifade eden Papa, İznik inancının birlikte kutlanmasının, halen var olan ayrılıkların aşılmasında rol oynayabileceğini söyledi.

Papa 14. Leo, ortak konularda birlikte danışma ve karar alma süreçlerinin geliştirilmesini teşvik etti.

Paskalya Yortusu'nun ortak bir tarihte kutlanması meselesini gündeme getiren Papa, takvim farklılıklarının yarattığı bölünmenin, Hristiyan topluluklarda bazı sorunlara yol açtığını da belirtti.

Papa 14. Leo, kendisinin seçildiği Konklav'ı (papalık seçimi) takip eden basın mensuplarını kabul ettiği 12 Mayıs'ta, bir gazetecinin, Birinci İznik Konsili'nin 1700. yıl dönümü için İznik'e gidip gitmeyeceği sorusuna, "Bunu biliyorum. Hazırlanıyoruz." yanıtını vermişti.

 

KAYNAK: AA
Muhammet Binici Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 65
  • misafir 1 ay önce Şikayet Et
    tabelalara otobanda 2 bin yıl önceki bölge isimlerini kim yazıyor amaç turizm değil planlı bir uygulama
    Cevapla
  • Halil 1 ay önce Şikayet Et
    Bu sapkın zihniyetliler, çocuk tacizcileri ülkeye sokulmamalı. İznik, İncil'in değiştirildiği ve buna ses çıkaranın öldürüldüğü yer diye geçer. Ve bunlar buna 1700.yılı diyor. 100 sene evvel 1600.yılı için de gelmek istemişlerdi, ancak hükümet izin vermemişti. Şimdi de izin verilmemeli.
    Cevapla
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    ne hat yiyecek iznikte. Gazzeye gitsene arkadaş hem zalimkerin katliamını eleştirde cesaretinede şahit olurduk
    Cevapla
  • Hüseyin 1 ay önce Şikayet Et
    Bu nedir ya oda burda ayin mayin buralarda yaşayanlar varsa yapsın anlarımda dışarıdan papazların ne işi var
    Cevapla
  • Talip 1 ay önce Şikayet Et
    Abi almayın bu herifi iznike filan, ben viyanaya vize alabiliyor muyum yok. Onada güzel ülken vize vermesin, ne kobsili yahu, atalarımız yerle bir etmiş bu konsilleri, siz diriltmeyemi çalışıyorsunuz, yahu akıllı olun biraz, yok İznik kobsili, yok efendim ortodoks başpisloposu, nedir bu
    Cevapla
  • İstayfo 1 ay önce Şikayet Et
    Maalesef sizi çok fazla fanatik yetiştirmişler
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
2 aylık eşi tarafından bıçakla öldürülen 'hemşire Sevcan' cinayetine dair yeni görüntü
Dünya’ya saldırmaya mı hazırlanıyorlar? ‘İnsanlık için felaket olabilir’