Yeni takas gerçekleşti! Rusya ve Ukrayna'dan peş peşe açıklamalar

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelesnkiy, Rusya-Ukrayna arasında yeni bir esir takası daha gerçekleştirildiğini belirterek, "Bugün, Rus esaretinden ağır yaralı ve yaralı askerlerimizin dönüşünün ilk aşaması" dedi.

Yeni takas gerçekleşti! Rusya ve Ukrayna'dan peş peşe açıklamalar
Yeni takas gerçekleşti! Rusya ve Ukrayna'dan peş peşe açıklamalar
GİRİŞ 10.06.2025 19:32 GÜNCELLEME 10.06.2025 19:32

Rusya-Ukrayna arasında 2 Haziran’da İstanbul’da varılan anlaşma kapsamında dün yapılan esir takasının ardından bugün bir esir takası daha gerçekleştirildi.

'İSTANBUL'DA MUTABIK KALINDIĞI ÜZERE İNSANLARIMIZI GERİ GETİRMEYE DEVAM EDİYORUZ'

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelesnkiy, esir takasını doğrulayarak, "İstanbul'da mutabık kalındığı üzere insanlarımızı geri getirmeye devam ediyoruz. Bugün, Rus esaretinden yaralı askerlerimizin dönüşünün ilk aşamasıdır. Hepsinin acil tıbbi bakıma ihtiyacı var. Bu önemli bir insani eylem. Takaslar devam etmelidir. Esaret altında bulunanların her birini bulmak ve geri getirmek için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz. Yardım eden herkese minnettarım" dedi.

Ukrayna askeri istihbaratı tarafından yapılan açıklamada, serbest bırakılan askerlerin çoğunda uzuv kaybı, enfeksiyon ve travma gibi ciddi yaralanmalar ve hastalıklar bulunduğu belirtilerek, güvenlik nedeniyle serbest bırakılanların tam sayısının, takas süreci tamamlandıktan sonra açıklanacağı aktarıldı.

RUSYA: KİEV REJİMİ, İKİNCİ BİR GRUP RUS ASKERİNİ İADE ETTİ

Rusya Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, "Rusya ve Ukrayna arasında 2 Haziran 2025 tarihinde İstanbul'da varılan anlaşmalar uyarınca, Kiev rejimi tarafından kontrol edilen topraklardan ikinci bir grup Rus askeri iade edildi. Buna karşılık bir grup Ukrayna savaş esiri iade edildi. Rus askerleri şu anda Belarus topraklarında bulunmakta olup kendilerine gerekli psikolojik ve tıbbi yardım sağlanmaktadır. Tüm Rus askerleri, Rusya Savunma Bakanlığı'na bağlı sağlık kurumlarında tedavi ve rehabilitasyon için Rusya’ya getirilecek" denildi.

Öte yandan, Rusya ve Ukrayna arasında dün 25 yaş altı savaş esirleri karşılıklı olarak takas edilmişti.

KAYNAK: İHA
Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldum. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarında kurduğum internet haber sitesiyle başladım. Kurduğum sitede 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdım. 2022 yılından bu yana Haber7 bünyesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere çok sayıda haber, grafik ve video hazırladım. Kariyerime Haber7'de gündem editörü olarak devam etmekteyim.
YORUMLAR 2
  • Misafir 8 ay önce Şikayet Et
    Rusya komple işgal etsin Ukrayna yı
    Cevapla
  • fakir 8 ay önce Şikayet Et
    Ukrayna'da ülkede savaşacak erkek kalmadı. Yahudi komedyenin ülkeyi düşürdüğü hale bakın. Yazık
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Fenerbahçe'nin yıldızı ameliyata alındı: Kritik maçları kaçıracak
MİT'te yapay zeka çağı! Kirli oyunları açığa çıkaran strateji...Teşkilat'ın yıllık bütçesi