Macron’dan destek gecikmedi: ‘İsrail’in savunmasına destek verebiliriz!’
Paris’te düzenlenen ‘İki Devletli Çözüm İçin Paris Çağrısı: Bölgesel Barış ve Güvenlik’ konferansında konuşan Macron, İran’ın İsrail’in saldırılarına karşılık vermesi halinde İsrail’in savunmasına destek sağlayabileceklerinin altını çizdi.
Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, İran’ın İsrail’in saldırılarına karşılık vermesi halinde İsrail’in savunmasına destek sağlayabileceklerini belirtti.
MACRON DESTEĞİNDE GECİKMEDİ!
Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Paris’te düzenlenen ‘İki Devletli Çözüm İçin Paris Çağrısı: Bölgesel Barış ve Güvenlik’ konferansında yaptığı konuşmada, İsrail’in İran’a yönelik saldırılarında Fransa’nın herhangi bir rolü olmadığını belirtti. Taraflara sağduyu çağrısı yapan Macron, İran’ı, nükleer alanda uluslararası yükümlülüklerini yerine getirmemekle ve bölgenin istikrarsızlaşmasında büyük bir sorumluluk taşımakla suçladı.
"İRAN, VAROLUŞSAL TEHDİT"
Macron, “Tahran yönetimi nükleer silah üretimi için yeterli olabilecek seviyede uranyum zenginleştirme faaliyetlerine devam ediyor. İran’ın nükleer silaha sahip olduğu bir dünya kabul edilemez. Bu, varoluşsal bir tehdit ve hepimizin güvenliğini tehlikeye atar” dedi.
İsrail’in İran’a yönelik saldırılarının muhtemelen devam edeceğini belirten Macron, “İsrail’in güvenliğini destekliyoruz. Eğer İran, misilleme olarak İsrail’e saldırırsa, Fransa, sahip olduğu imkanlar çerçevesinde ve uygun koşullar altında İsrail’in korunması ve savunulması için operasyonlara katılabilir. Ancak, herhangi bir saldırı operasyonuna katılmayı düşünmüyorum” ifadelerini kullandı.
"HER İHTİMALE HAZIRIZ"
Macron, her türlü ihtimale hazır olduklarını vurgulayarak, “Eğer İsrail, İran topraklarındaki operasyonlarını belirlenen hedeflerin ötesine taşırsa, bugün kimsenin öngöremeyeceği sonuçlarla karşı karşıya kalırız” uyarısında bulundu. İsrail’in kendini savunma hakkının sınırlarına değinen Macron, “İsrail’e desteğimiz koşulsuz ve sınırsız değil” dedi.
-
ErenN2N 2 ay önce Şikayet EtBu coğrafyanın devletleri aralarında sorunlar yaşıyorsa kendi aralarında çözmeliler bölgemizde yabancı askeri unsurlar atılan hatalı askeri adımlar acıları kaosu üzücü tabloyu daha kötü boyuta taşımaktadır.Utanarak yazıyorum açlık ablukadan dolayı insanlar kedi köpek eti tüketmişler Halepli Cuma isimli genç kardeşim doğruladı.Batı ve Avrupa devletleri mantıklı adımlar atmalılar umarım?Beğen Toplam 1 beğeni
-
Gültepeli Bjk 2 ay önce Şikayet EtBizdee İran'a Filistin'e destekk olalım Türkiye'deki Fransız ve israaittlilerii Türkiye'den kovalım defedelim atalım olmazmı Türkiye cumhuriyeti Halkıı eee ne bekliyoruzz hadiyinn RTE REİSBeğen Toplam 1 beğeni
-
Mete HAN 2 ay önce Şikayet Etbir gün sizede sıra gelecek zalimlerBeğen Toplam 1 beğeni
-
Ferhat 2 ay önce Şikayet EtGazze'ye savunma desteği neden vermiyorsunBeğen Toplam 1 beğeni
-
MSFR. 2 ay önce Şikayet EtAvrupanın en yalaka başkanı , her şeye maydanoz oluyor, akdenizde türkiyeye karşı yunanada destek için güya uçak gemisi yolladı türkiye nin elektronik harp sistemi karşısında rotasın şaşırıp gidecek yerini dahi bulamamıştı.Beğen