Son dakika: Trump'tan İsrail'e savaş yanıtı! ABD İran'ı vuracak mı?

İsrail'in, Trump yönetiminden son 48 saat içinde İran'ın nükleer programını ortadan kaldırmak için İran'a karşı savaşa katılmasını istediği ancak ABD Başkanı Donald Trump'ın bunu kabul etmediği iddia edildi.

Son dakika: Trump'tan İsrail'e savaş yanıtı! ABD İran'ı vuracak mı?
Son dakika: Trump'tan İsrail'e savaş yanıtı! ABD İran'ı vuracak mı?
GİRİŞ 15.06.2025 03:54 GÜNCELLEME 15.06.2025 03:54

İsrail'in, İran'a yönelik saldırıları devam ederken ABD medyasından Axios haber sitesine konuşan iki İsrailli yetkiliye göre İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, ABD Başkanı Donald Trump'tan ülkesinin İran'a yönelik saldırılarına ABD ordusunun da katılmasını istedi.

Donald Trump ve Binyamin Netanyahu

TRUMP, NETANYAHU'NUN SAVAŞA KATIL TALEBİNİ KABUL ETMEDİ

İsrail'in, dağın içine veya yerin altına inşa edilmiş İran'ın Fordow uranyum zenginleştirme tesisini yok etmek için gereken sığınak delici bombalara ve bombardıman uçaklarına sahip olmadığı için ABD'den yardım istediği öne sürüldü.

Ancak Trump yönetiminin şimdiye kadar İsrail'in operasyonundan kendini uzak tutmaya çalıştığı, İran'da tek bir tesisini dahi direk bombalamak için saldırmasının ABD'yi doğrudan savaşın içine çekeceği endişesi ile bunu şu an dikkate almadığı savunuldu.

Öte yandan diğer bir İsrailli yetkilinin, Trump'ın İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile görüşmesinde "gerekirse bunu yapabileceğini" söylediği iddia edilerek, İsrail'in Trump'ın bu talebi kabul etmesini umduğu öne sürüldü.

ABD yapımı İsrail'e ait hava savunma sistemleri

Kıdemli bir Beyaz Saray yetkilisi, dün yaptığı açıklamada, "Bugün her ne olursa bu engellenemez. Ancak İran isterse bu çatışmaya başarılı bir barışçıl çözüm için müzakere etme yeteneğine sahibiz. İran'ın barışı sağlamasının en hızlı yolu nükleer silah programından vazgeçmesidir." ifadelerini kullanmıştı.

KAYNAK: AA
Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldum. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarında kurduğum internet haber sitesiyle başladım. Kurduğum sitede 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdım. 2022 yılından bu yana Haber7 bünyesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere çok sayıda haber, grafik ve video hazırladım. Kariyerime Haber7'de gündem editörü olarak devam etmekteyim.
YORUMLAR 85
  • Heredot cevdet 7 ay önce Şikayet Et
    Daha nasıl savaşa katılabilirsin, tüm bomba uçak patlayıcı mühimmat silah ABD den
    Cevapla
  • Türkiyem 7 ay önce Şikayet Et
    İki terörist devlet hoyratça masumların üzerine zulüm yağdırıyor. Hani masumların yegane koruyucusu olan o eski Türk'ler nerede? Susmaktan başka, konuştuğunda ise yalnızca, şiddetle kınamaktan başka ne yapıyoruz? Ödlek siyasetini artık bir kenara bırakın. Bu politika sizin siyasi olarak çöküşünüze sebep olacak. Bu ülkenin aydınları neden susuyor? Medya neden susuyor? Güzelleme yapmayın
    Cevapla
  • Sakaryalı 7 ay önce Şikayet Et
    Soykırımcı siyonist terör devleti İtrail ve ortağı amerika, ingiltere ve fransız savaş uçakları ortak olarak Persİran'a saldırmaktadır.
    Cevapla
  • Misafir 7 ay önce Şikayet Et
    İslam ülkeleri buna fırsat vermemelidir. Yoksa sıra kendilerine de gelecek. CİHAD İLAN EDİLMELİ
    Cevapla
  • Emeklidur 7 ay önce Şikayet Et
    Sıra kendilerine gelince;haraçlarını verip aradan sıvışırlar.Her zaman olduğu gibi.
    Cevapla
  • Arda 7 ay önce Şikayet Et
    Karaktersiz ABD karaktersiz israil.karakteraiz İran ve Avrupa.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hürjet ihracatı meyvelerini veriyor: Türk ve İspanyol devleri el sıkıştı
Muhittin Böcek hakkında son dakika kararı! İstenen ceza belli oldu