Son dakika: Trump'tan İsrail'e savaş yanıtı! ABD İran'ı vuracak mı?

İsrail'in, Trump yönetiminden son 48 saat içinde İran'ın nükleer programını ortadan kaldırmak için İran'a karşı savaşa katılmasını istediği ancak ABD Başkanı Donald Trump'ın bunu kabul etmediği iddia edildi.

Son dakika: Trump'tan İsrail'e savaş yanıtı! ABD İran'ı vuracak mı?
Son dakika: Trump'tan İsrail'e savaş yanıtı! ABD İran'ı vuracak mı?
GİRİŞ 15.06.2025 03:54 GÜNCELLEME 15.06.2025 03:54

İsrail'in, İran'a yönelik saldırıları devam ederken ABD medyasından Axios haber sitesine konuşan iki İsrailli yetkiliye göre İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, ABD Başkanı Donald Trump'tan ülkesinin İran'a yönelik saldırılarına ABD ordusunun da katılmasını istedi.

Donald Trump ve Binyamin Netanyahu

TRUMP, NETANYAHU'NUN SAVAŞA KATIL TALEBİNİ KABUL ETMEDİ

İsrail'in, dağın içine veya yerin altına inşa edilmiş İran'ın Fordow uranyum zenginleştirme tesisini yok etmek için gereken sığınak delici bombalara ve bombardıman uçaklarına sahip olmadığı için ABD'den yardım istediği öne sürüldü.

Ancak Trump yönetiminin şimdiye kadar İsrail'in operasyonundan kendini uzak tutmaya çalıştığı, İran'da tek bir tesisini dahi direk bombalamak için saldırmasının ABD'yi doğrudan savaşın içine çekeceği endişesi ile bunu şu an dikkate almadığı savunuldu.

Öte yandan diğer bir İsrailli yetkilinin, Trump'ın İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile görüşmesinde "gerekirse bunu yapabileceğini" söylediği iddia edilerek, İsrail'in Trump'ın bu talebi kabul etmesini umduğu öne sürüldü.

ABD yapımı İsrail'e ait hava savunma sistemleri

Kıdemli bir Beyaz Saray yetkilisi, dün yaptığı açıklamada, "Bugün her ne olursa bu engellenemez. Ancak İran isterse bu çatışmaya başarılı bir barışçıl çözüm için müzakere etme yeteneğine sahibiz. İran'ın barışı sağlamasının en hızlı yolu nükleer silah programından vazgeçmesidir." ifadelerini kullanmıştı.

KAYNAK: AA
Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Muhabir
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Haber7.com’da mesleki hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
4 yaşındaki çocuğuna şiddet uygulayan anne gizli kameraya yakalandı
İngiltere'den Orta Doğu için yeni karar! Bölgeye gidecek