3 ülkeden İran'a teklif: 'Hazırız' diye duyurdular
Almanya Dışişleri Bakanı Johann Wadephul, ülkesinin Fransa ve İngiltere ile birlikte İran'a, nükleer programı konusunda derhal müzakerelere başlanması yönünde ortak bir teklif sunduğunu belirtti.

Johann Wadephul ARD televizyonuna yaptığı açıklamada İran'ın nükleer programına değinerek, "Almanya, Fransa ve İngiltere olarak hazırız. İran'a nükleer program hakkında derhal müzakereler teklif ediyoruz." dedi.
Bu teklifin kabul edilmesini umduğunu vurgulayan Wadephul, "Umarım bu teklif kabul edilir. Bu çatışmanın barışçıl bir şekilde çözülmesi için, İran'ın ne bölgeye, ne İsrail devletine, ne de Avrupa'ya bir tehlike oluşturmaması için de önemli bir ön koşuldur." diye konuştu.
- Johann Wadephul, İsrail'in İran rejimini devirmeyi amaçladığını düşünmediğini belirterek, asıl meselenin İsrail ve Almanya için tehdit oluşturabilecek bir nükleer silahlanmayı önlemek olduğunu, İran'ın ise bu konuda erken aşamada müzakere fırsatını kaçırdığını ifade etti.
SAVAŞI BAŞLATAN İSRAİL'İ SAVUNDU
İran'ın hedefinin İsrail'i yok etmek olduğunu kaydeden Wadephul, bu nedenle İsrail'in kendini savunma hakkı olduğunu dile getirdi.
Bu askeri çatışmanın sona erdirilmesi gerektiğine işaret eden Wadephul, "Çünkü çok açık ki şimdi bir başarısızlık olursa, bu diğer ülkeleri de içine çekebilir. Bölgedeki hiç kimse bunu istemiyor, Avrupa da istemiyor. Bu nedenle, Avrupa ve Almanya adına sesimizi duyurmaya ve sükunetin sağlanmasına ve gerilimin azaltılmasına katkıda bulunmaya çalışıyorum." değerlendirmesinde bulundu.
İsrail'deki muhalefetin (İsrail Başbakanı Binyamin) Netanyahu hükümetine ilişkin görüşlerini yorumlamak istemeyen Wadephul, "Bu, İsrail'in iç politikasıdır. Benim için önemli olan Gazze Şeridi'ndeki insanların acılarını dindirmektir." görüşünü paylaştı.
Gazze'deki durumu dayanılmaz olarak niteleyen Wadephul, "İnsani durum uzun zamandır kabul edilemez ve temel insani standartlarla bağdaşmaz. Bu nedenle, İsrail hükümetine tüm yardım kuruluşlarına yeniden tam erişim izni verilmesi çağrısında bulunuyorum. Bunu sadece biz değil, tüm dünya toplumu talep ediyor. Ve bunun sağlanması gerektiğinin herkes için açık olduğunu düşünüyorum. Çünkü Gazze'deki insanların açlığı, ölümü ve acıları sona ermelidir." ifadesini kullandı.
İsrail-İran savaşı küresel gaz piyasasını nasıl etkiler?
İsrail İran'ı kalbinden vurdu! Nükleer tesisler havadan görüntülendi
ABD desteği ile İran'a saldırdı! İsrail hükümetine Trump'tan füze teslimi
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Umman Sultanı ile görüştü
İran'ın füzelerinde evi yıkılan İsrailli kadını hüngür hüngür ağladı
-
Cetin 3 hafta önce Şikayet EtZalimin zulmü arttıkça sonu gelir, diyor Hz Ali Ra,bunlarında sonu geliyor inşaallah ,ama bir tek İran'la olmaz bu iş,İslam dunyasi top yekün hep beraber ne olacaksa olsun artikBeğen Toplam 2 beğeni
-
Misafir 3 hafta önce Şikayet EtAlman köpekleri siz zamaninda Yahudileri fırınlara atiyordunuz.simdi onlara arka çıkıyorsunuz siz ne biçim doneksiniz alçak köpeklerBeğen Toplam 5 beğeni
-
vatandaş 3 hafta önce Şikayet EtKatil ve Saldırgan İSRAİL'in elinde Nükleer silah olunca güvenlik sorunu olmuyor da Müslüman ülkelerde olunca mı tehlike sorunu oluşuyor? Almanya Fransa ve İngiltere İnsanlık ve hukuk u dilinden düşürmeyen bu ülkeler artık siz omurgasız ve ilkesiz ülkelersiniz.Beğen Toplam 5 beğeni
-
Mustafa ÇETİN 3 hafta önce Şikayet EtTürkiye içeride en çok Almanlara dikkat etmelidir. Şu an en sinsi düşman almanlardır. İsrailin bize karşı en güçlü aparatı almanlar çünkü biz onlardan sinsilik beklemiyoruz.Beğen Toplam 3 beğeni
-
Bulutus 3 hafta önce Şikayet Et"Onlar (hristiyan, yahudi) birbirlerinin dostudur. (ayet) Müslümanlar için ise cihat ve vahdet vardır. Eğer birlik olunmazsa tek tek yok edilirler...Beğen Toplam 4 beğeni