İran açıkladı: İsrail'i bu füzelerle vurmuşlar! İşte menzilleri ve hızları...

İran kaynaklarına göre, İsrail’e misillemelerde 1400 ila 2500 kilometre menzilli hipersonik ve süpersonik ile uzun menzilli füzeler kullanıldı.

GİRİŞ 15.06.2025 20:08 GÜNCELLEME 15.06.2025 20:48
Bu Habere 37 Yorum Yapılmış

Yarı resmi İranlı Öğrenciler Haber Ajansı (ISNA) resmi kaynaklara dayandırdığı haberinde, İsrail’e misillemede kullanılan füzeleri açıkladı. Buna göre, kullanılan füzeler 1400 ila 2 bin 500 kilometre menzilliyken hızları ise saatte 600 kilometre ile 14 Mach arasında değişiklik gösterdi.

"SİCCİL" HİPERSONİK FÜZESİ!

Füzelerin menzili ve hızı farklılık gösterirken en hızlı ve uzun menzilli füze 2 bin 500 kilometre menzilli ve saatte 14 Mach hıza ulaşabilen "Siccil" hipersonik füzesi oldu.

İsrail'e saldırılarda kullanılan füzelerin menzil ve hızları şöyle sıralandı:

"2000 - 2 bin 500 kilometre menzile ve saatte 14 Mach'a kadar hıza sahip 'Siccil', 2000 kilometre menzile ve saatte 8 Mach hıza sahip 'Hayber' (Hurremşehr4), 2000 kilometre menzile ve saatte 2-7 Mach hıza sahip 'İmad', 2000 kilometre menzile ve saatte 7 Mach hıza sahip 'Şehab', 1950 kilometre menzile ve saatte 9 Mach hıza sahip 'Kadir', 1650 kilometre menzile ve saatte 600-900 kilometre hıza sahip 'Pave', 1400 kilometre menzile ve saatte 5 Mach hıza sahip 'Fettah 2', 1450 kilometre menzile ve saatte 5000 kilometre hıza sahip 'Hayberşıken', 1440 kilometre menzile ve saatte 5 Mach hıza sahip Hacı Kasım."

KAYNAK: AA
Enes Kılıç Haber7.com - Haber Editörü
Haber 7 - Enes Kılıç

Editör Hakkında

YORUMLAR 37
  • Hasan Baba 1 ay önce Şikayet Et
    Bu sırtlan sürülerine fırsat vermeyin. İran bu hususta çok iyi yol kat etmiş tebrik ederim. Siyonizmin dünyadan silinmeli
    Cevapla
  • sehhzade 1 ay önce Şikayet Et
    Islığı dağı taşı inletiyor guttuğü bi keçi iranın
    Cevapla
  • Mustafa 1 ay önce Şikayet Et
    İran yüzlerce attım diyor ölen 10 kişi... Adamlar genelkurmay başkanını temizledi boru mu? Neyse biri dünyanın başına bela illetli millet diğeri de Müslümanlarının belası nifak tohumu şia köpekleri. Birbirlerini bitirsinler. Güzel oluyor böyle.
    Cevapla
  • Fatih 1 ay önce Şikayet Et
    İsrail yok olma sürecini kendi eliyle başlattı. YOK olacak bunun başka olur yanı yok.
    Cevapla
  • vatandaş 1 ay önce Şikayet Et
    İran siyoniste yardım edenleri vur. başta ürdün.. İsraile hava savunmasını açıyor iranı vuruyduktan sonra hava sahasını kapattık diyorlar.. Yoksa çok zarar göreceksin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Avlanması yasak olan kuşları yakalayan şüpheli yakalandı
11 Ağustos Pazartesi 2025 Gazete manşetleri