İran'ın devrik prensinden İsrail'e destek! İran halkına çağrı

İran Şahı’nın ABD’deki oğlu Rıza Pehlevi, İsrail’in İran’a yönelik saldırılarına tam destek verdi. Rejim değişikliği çağrısı yapan Pehlevi, Batı medyasında skandal söylemlere imza attı.

GİRİŞ 17.06.2025 20:58 GÜNCELLEME 17.06.2025 21:50
Bu Habere 196 Yorum Yapılmış

İran’daki 1979 İslam Devrimi sonrası ailesiyle birlikte ABD’ye kaçan ve yıllardır sürgünde yaşayan Veliaht Prens Rıza Pehlevi, son günlerde İsrail’in İran’a yönelik saldırılarına verdiği destekle gündemde. ABD’de yaşayan Pehlevi, Batı medyasında rejim değişikliği çağrıları yaparak İran halkının iradesine açıkça müdahale etmeye çalışıyor.

PEHLEVİ'DEN REJİM DEĞİŞİKLİĞİ ÇAĞRISI

ABD ve İsrail ile yakın ilişkiler sürdüren Rıza Pehlevi, İsrail’in İran’a yönelik askeri operasyonlarını bir fırsat olarak değerlendirdi. Katıldığı Fox News yayınında açıkça, “Bu İran’ı geri almak için eşsiz bir fırsat” ifadelerini kullandı.

Bu söylem, doğrudan İran’ın iç işlerine dış müdahale çağrısı olarak yorumlanırken, Pehlevi rejimin devrilmesini “tek çözüm” olarak sundu.

NETANYAHU İLE AYNI DİLDE KONUŞTU

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun geçtiğimiz haftalarda yaptığı “rejim değişikliği” açıklamalarının hemen ardından harekete geçen Pehlevi, sosyal medya hesaplarından yayınladığı videolarda İran’a demokrasi getirme iddiasıyla halkı ayaklanmaya çağırıyor.

“İran için demokrasi. Şimdi bizim zamanımız” başlıklı videoyla uluslararası kamuoyuna seslenen Pehlevi, İsrail saldırılarını açıkça meşrulaştırmaya çalışıyor.

TEL AVİV ZİYARETİ VE SİYONİST MEDYA İLİŞKİSİ

2023 yılında İsrail’e resmi davetle giden Pehlevi, eşiyle birlikte Tel Aviv’i ziyaret etmiş ve Netanyahu ile bir araya gelmişti. Bu ziyaretin ardından ABD ve İsrail medyasında daha fazla yer almaya başlayan Pehlevi, adeta Siyonist medya organlarının “aranan yorumcusu” haline geldi.

ABD’de faaliyet gösteren pek çok İsrail yanlısı medya kuruluşunda sık sık rejim karşıtı açıklamalarda bulunan Pehlevi’nin, İran’a yönelik Batı müdahalesi için psikolojik zemin oluşturmaya çalıştığı dikkat çekiyor.

İRAN'A MÜDAHALE ÇAĞRISI: HALKIN DEĞİL BATI'NIN SÖZCÜSÜ

Rıza Pehlevi’nin bu açıklamaları, İran halkı nezdinde ciddi tepki toplarken, bölgedeki gerilimi tırmandırmak isteyen küresel güçlerin söylemleriyle birebir örtüşüyor. Sürgünde olmasına rağmen İran iç siyasetini yönlendirmeye çalışan Pehlevi, ABD ve İsrail’in Ortadoğu politikalarına paralel adımlar atıyor.

Özgür Bayrak Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Bayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 196
  • Yarkan 1 ay önce Şikayet Et
    Irak a da demokrasi gelecekti ne hale geldi Irak inşaallah iran parçalanmaz Türkiye nin cilarlari icin İranin ve Suriyenin bir bütün halinde olarak devam ederler sn başkan erdoğan barışcıl girisimleriyle bunu saglamak ıstiyor inşaallah başarır
    Cevapla
  • Emin Çiftçi 1 ay önce Şikayet Et
    Bu resmen Abd İİ srail finosu olmuş. Dşn den bşle çıkmıştır
    Cevapla
  • Çağatay 1 ay önce Şikayet Et
    İranın mevcut hükümetinin de cumhurbaşkanının da tüm İran milletini ne kadar temsil ettiği de tartışılır. Bizde seçime katılım oranları %80'in altına pek düşmezken İranda %50'yi bile bulmayan bir katılım oranıyla formaliteden seçimler yapılıyor.
    Cevapla
  • Çağatay 1 ay önce Şikayet Et
    İranın dini liderini öldürüp, devletin tüm mekanizmasını feshedip bu herifi iranın başına koyarlarsa bizim tek parti CHP döneminden fark kalmaz. Hani sosyal medya fotoğraflarında İranın 1950-1960lı yıllardaki fotoğraflarını, plajlarını gösteriyorlar ya İran aynı o duruma gelir. Şuanki rejimi de kesinlikle övmüyorum, kadınlara ve kızlara dayatılan başörtüsü de çok yanlış bir uygulama.
    Cevapla
  • Doktor 1 ay önce Şikayet Et
    Abd ve itrailin finosu
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yeni haftada kavurucu sıcaklar sürecek! Meteoroloji'den 2 bölgeye fırtına uyarısı
Balıkesir'de 6.1'lik deprem: Yıkılan ve ağır hasarlı binalar var! İşte kurtarılma anları