'Finali Türkiye ile yapacağız' demişti! İsrailli gazeteciden geri vites

Katıldığı bir programda Türkiye'yi hedef alarak İran'la olan savaşın yarı final olduğunu, finali Türkiye ile yapacaklarını söyleyen İsrailli gazeteci Eyal Berkovitch Türklerden gelen mesajların ardından geri vites yaptı.

GİRİŞ 19.06.2025 11:24 GÜNCELLEME 19.06.2025 11:25
Bu Habere 912 Yorum Yapılmış

  HABER7

İsrail'le İran arasında 13 Haziran'da başlayan çatışmalar devam ederken İsrail'den Türkiye'ye yönelik hadsiz bir çıkış geldi. Dün İsrail'in "Kanal 13" televizyonunda yayınlanan bir programda Türkiye'yi hedef alan gazeteci Eyal Berkovitch, bugün katıldığı programda geri vites yaptı.

İsrailli gazeteciden tepki çeken sözler: Finalde Türkiye varİsrailli gazeteciden tepki çeken sözler: Finalde Türkiye var

"FİNALDE TÜRKİYE VAR"

İsrail'in son dönemde giriştiği çatışmaları bir futbol turnuvasına benzeten İsrailli gazeteci "Çeyrek finalde Hamas ile berabere kaldık ve onları penaltılarda yendik. Sonra yarı finalde İran'ı yendik." diyerek İran'dan sonra finalde Türkiye'nin olduğunu söyledi. İsrailli gazetecinin söylemi Türkiye'ye yönelik açık bir tehdit ve provokasyon olarak değerlendirilirken, görüntüler sosyal medyada gündem oldu.

TEHDİT ALINCA "ŞAKA YAPMIŞTIM" DEDİ

Eyal Berkovitch'in hadsiz sözlerine Türk halkından çok büyük tepki geldi. Dünkü açıklamalarının ardından bugün yine bir televizyon programına konuk olan İsrailli gazeteci, Türklerden çok yoğun tehdit mesajları aldığını belirterek geri vites yaptı. Berkovitch, programdaki Türkiye sözlerinin açıklamalarının sadece şaka olduğunu söyledi. 

Berkovitch "Bu sadece bir şakaydı, Türkiye dedim. Mısır da diyebilirdim. Başka bir ülke de diyebilirdim. Öylesine Türkiye çıktı ağzımdan" savunmasında bulundu. 

Yalçın Taşbaşı Haber7.com - Özel Haber Editörü
Haber 7 - Yalçın Taşbaşı

Editör Hakkında

Yalçın Taşbaşı 1991 yılında İstanbul'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da, üniversite eğitimini ise Kayseri'de Erciyes Üniversitesi'nde tamamladı. 2014 yılında gazetecilik bölümünden mezun olmasının hemen ardından vatani görevini tamamlayarak iş hayatına giriş yaptı. 2015 yılında yeniakit.com.tr'de internet editörlüğü görevine başladı. Burada 7 yıl süren görevinin ardından 2022 yılında Haber7.com'da özel haber editörü olarak göreve başladı ve çalışmalarına devam ediyor.
YORUMLAR 912
  • Koparan 4 gün önce Şikayet Et
    Bu mahlukat lar insan değil. İnsan kılığında şeytan bunlar. Kana susamış şeytan insanlık için bir tehlike AİDS'Kolera,Cüzzam gibi.Goruldigu yerde ezilmelidir.
    Cevapla
  • Ertuğrul 5 gün önce Şikayet Et
    O günden beri uykuyu kaybettin tabi sende haklısın bizde çok yakında size bir şaka yapacağız ama ağlamak yok yalvarmak yok
    Cevapla
  • vatandaş 5 gün önce Şikayet Et
    Gelecekrwki planınızı erken söyledi, erken öten horozu biz sahibiyle birlikte imha ederiz Türk milleti olarak.
    Cevapla
  • Sereflikochisarli 5 gün önce Şikayet Et
    tutustun türklerin nasil olduklarini karsilasinca gösterecegiz yer yüzünün en adi milleti sizsiniz
    Cevapla
  • Misafir 5 gün önce Şikayet Et
    Olan ocesaret varmi sizde olan altinize gaz koyariz altina kibrit çakariz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Trump'tan Çin kararı: Kararnameyi imzaladı!
Çanakkale, Bolu, Manisa, Mersin, Aydın... 5 ilde orman yangını: Alevler hızla büyüyor