UAEA Başkanı, İsrail'i yalanladı: Biz öyle bir emare görmedik

Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı (UAEA) Başkanı Rafael Grossi, yaptığı açıklamada, "İran'da nükleer silah inşasına yönelik aktif ve sistematik bir plan olduğunu gösteren bir emare bulamadık." dedi.

GİRİŞ 19.06.2025 13:13 GÜNCELLEME 19.06.2025 14:35
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

İran ile İsrail arasında karşılıklı saldırılar 7 gündür devam ediyor. İsrail, düzenlediği saldırıların Tahran hükümetinin nükleer silah inşa etmesi nedeniyle gerçekleştirildiğini savunurken, Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı (UAEA) Başkanı Rafael Grossi, İsrail'in iddialarını çürüten açıklamalar yaptı.

Grossi, "İran’da nükleer silah inşasına yönelik aktif ve sistematik bir plan olduğunu gösteren bir emare bulamadık. İran'ın herhangi bir yerinde nükleer silah üretildiğini ya da imal edildiğini doğrulamamıza imkan sağlayacak herhangi bir işaret görmedik." dedi.

KAYNAK: İHA
Erkan Talu Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğdu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine eğitimler aldı. Haberciliğe "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı; daha sonra Haber 7'ye geçti. Kariyerine, Haber7'de "editör" olarak devam ediyor.
YORUMLAR 2
  • Recep arda 8 saat önce Şikayet Et
    Iraktada sözde kitlesel imha silahları vardı nerde bulundu mu?
    Cevapla
  • osman 9 saat önce Şikayet Et
    burdan neyı anladık yapılan saldırı tamamen rejım degısıklıgıne yonelık oldugunu anladık
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Gazze’de derin plan ve tel Aviv’in son bahsi: Ebu Şebab dosyası
Yangın söndürme uçağı kaza kırıma uğradı: Bakan Yumaklı'dan açıklama!