Patriotlar gönderildi: Yunanistan'dan ABD'yi koruma hamlesi

Kathimerini gazetesi, Patriot füze sistemlerinin Girit Adası'ndaki üsse gönderildiğini, bu hamlenin amacının "bölgedeki ABD varlıklarını balistik tehditlere karşı koruma sağlamak" olduğunu yazdı.

GİRİŞ 19.06.2025 13:47 GÜNCELLEME 19.06.2025 14:40
Bu Habere 82 Yorum Yapılmış

İsrail-İran savaşı yedinci gününde devam ederken, Yunanistan hakkında ortaya yeni bir iddia atıldı.

Kathimerini gazetesi, Patriot füze sistemlerinin Girit'teki Souda Körfezi'nde bulunan Yunanistan Donanması ve NATO üssüne taşındığını aktardı. Gazete, kaynağını açıklamadığı haberinde, bunun bölgedeki ABD'de varlıklarına "anti-balistik koruma sağlama amacını" taşıdığını bildirdi.

Gazetenin haberinde, temmuz ayındaki geniş çaplı "Anadolu Kartalı" tatbikatına katılmak üzere Türkiye'ye gönderilmeden önce çok sayıda F-16 savaş uçağının Girit'teki üsse geçici olarak konuşlandırıldığı bilgisi verildi.

Yunanistan Hava Kuvvetleri'nin sağladığı Patriot sistemlerinin ötesinde başka bir balistik karşıtı kapasitesi bulunmuyor. Bu sistemler de dolayısıyla kritik askeri altyapıyı korumak için kullanılıyor.

ACİL DURUM TOPLANTISI DÜZENLENDİ

Yunanistan Savunma Bakanlığı, İran'ın, Yunanistan'a doğrudan bir tehdit oluşturduğuna inanmazken, askeri ve siyasi liderlerin gerçekleştirdiği acil durum toplantısında mevcut savunma kapasitelerinin ihtiyaç olması halinde nasıl seferber edilebileceği ele alındı.

Erkan Talu Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğdu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine eğitimler aldı. Haberciliğe "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı; daha sonra Haber 7'ye geçti. Kariyerine, Haber7'de "editör" olarak devam ediyor.
YORUMLAR 82
  • Abuzeir 1 ay önce Şikayet Et
    Aaaaa bizi halk daha kış uykusunda. Íran bit meden Türkiyeyi sabaşa sokup parçalamak. Uyu bebek uyu bir gün Yunan adalrından füzeler gelir uyanırsın.
    Cevapla
  • Yorumcunun biri 1 ay önce Şikayet Et
    adi zavallı gevur sen önce kendini koru
    Cevapla
  • Serdar 1 ay önce Şikayet Et
    O silahlar Rusya için Yunanistan'da. Eğer Rusya Yunanistan'ı bir hamlede yerle bir etmezse o Putin'e de yazıklar olsun. Hem İsrail hem de Yunanistan ABD'nin Rusya'yı yok etme merdivenleridir. Önce İran ve ardından Türkiye derken sıra tamamen Rusya'ya gelecektir. Rusya Yunanistan'ı devre dışı bırakmalıdır.
    Cevapla
  • Levent 1 ay önce Şikayet Et
    Anlaşılan ABD savaşa girecek.Aksi halde bu hazırlıklar gereksizdr.Nükleer savaş çıkarıp 250 yıllık ABD dağılacaktır.Göreceğiz.Dünyanın en büyüğü olmadığınızı anlayacasınız.Bu kabadayılık havaları yeter Dünya sizden yaka silkiyor.
    Cevapla
  • Levent 1 ay önce Şikayet Et
    Anlaşılan ABD savaşa girecek.Aksi halde bu hazırlıklar gereksizdr.Nükleer savaş çıkarıp 250 yıllık ABD dağılacaktır.Göreceğiz.Dünyanın en büyüğü olmadığınızı anlayacasınız.Bu kabadayılık havaları yeter Dünya sizden yaka silkiyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
17 yaşındaki sürücü dehşet saçtı
İspanya'da çıkan orman yangınlarında 7 kişi hayatını kaybetti