Haaretz’den Gazze ateşkesi iddiası: ‘Müzakerelerde ilerleme yok!’

Haaretz'e değerlendirmede bulunan adı açıklanmayan İsrailli kaynak, Trump'ın aksine, Gazze'de ateşkes müzakerelerinde ilerleme olmadığını aktardı.

GİRİŞ 25.06.2025 14:00 GÜNCELLEME 25.06.2025 15:57

Adı açıklanmayan İsrailli kaynak, Trump'ın esir takası ve Gazze'de ateşkes konusunda "büyük ilerleme olduğu" yönündeki açıklaması hakkında Haaretz'e değerlendirmede bulundu.

Söz konusu kaynak, İsrail ile Hamas arasında esir takası ve Gazze'de ateşkes için yürütülen dolayı müzakerelerde herhangi bir ilerleme olmadığını, taraflar arasında olası anlaşmanın şartları hakkındaki görüş ayrılığının sürdüğünü ifade etti.

Trump, NATO Zirvesi'ne katılmak için gittiği Hollanda'nın Lahey kentinde yaptığı açıklamada, Orta Doğu Özel Temsilcisi Steve Witkoff'un kendisine Gazze'de ateşkesin "çok yakın olduğunu" söylediğini bildirerek, "Gazze'de büyük bir ilerleme var." demişti.

İsrail resmi makamlarından ise Trump'ın esir takası ve Gazze'de ateşkes müzakerelerine ilişkin açıklaması hakkında henüz bir değerlendirme yapılmadı.

KAYNAK: AA
Fatih Yoncalık Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Fatih Yoncalık

Editör Hakkında

İstanbul Üniversitesi Fars Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun olan Fatih Yoncalık, yüksek lisansını İstanbul Medeniyet Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünde yaptı. Trakya Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünde doktora programına devam eden Fatih Yoncalık, öğrenim hayatı boyunca muhtelif gazete ve dergilerde bilhassa dünya gündemi ve Orta Doğu üzerine çeşitli yayınlar yaptı. Meslek hayatına AKŞAM Gazetesi’nde başlayan Yoncalık, Eylül 2024’ten bu yana Haber7.com’da “Dış Haberler Editörü” olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Yasemin Fazlaca partisinden istifa etti! AK Parti'ye katılacak iddiası
Altının kaderi bu üç gelişmede! Uzman isim açıkladı...