İran’dan Trump’ı tebrik eden NATO Genel Sekreteri Rutte’ye tepki

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü İsmail Bekayi, Mark Rutte’nin, Trump’a gönderdiği tebrik mesajına sert tepki göstererek saldırgan bir eylemin "olağanüstü" olarak nitelendirilmesinin "çirkin ve sorumsuzca" olduğunu söyledi.

GİRİŞ 25.06.2025 15:02 GÜNCELLEME 25.06.2025 15:45

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü İsmail Bekayi, NATO Genel Sekreteri Mark Rutte’nin ABD Başkanı Donald Trump’a İran’a yönelik eylemleri nedeniyle gönderdiği tebrik mesajına sert tepki gösterdi.

Bekayi, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Bağımsız bir ülkeye yönelik saldırgan bir eylemi ‘gerçekten olağanüstü’ olarak niteleyip tebrik etmesi, NATO Genel Sekreteri açısından utanç verici, çirkin ve sorumsuzcadır" ifadelerini kullandı.

Bekayi, ayrıca, "Zulüm ve adaletsizliği destekleyen bir kişi onurdan yoksundur. Bir suçu destekleyen kişi ise suçun ortağı ve işbirlikçisi sayılır" ifadelerine yer verdi.

TRUMP, RUTTE'NİN TEBRİK MESAJINI İFŞA ETTİ 

ABD Başkanı Donald Trump, Hollanda’nın Lahey kentinde düzenlenen NATO Liderler Zirvesi’ne katılmak üzere yola çıkarken, sosyal medya hesabından NATO Genel Sekreteri Mark Rutte’nin kendisine gönderdiği tebrik mesajının ekran görüntüsünü paylaşmıştı.

Rutte, Trump’a gönderdiği mesajda, "İran konusundaki kararlı eylemin için seni tebrik ediyor ve teşekkürlerimi iletiyorum. Bu, kimsenin cesaret edemeyeceği, hepimizi daha güvende hissettiren gerçekten olağanüstü bir eylemdi" ifadelerini kullanmıştı.

KAYNAK: İHA
Ayşe Tan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ayşe Tan

Editör Hakkında

1990 yılında İstanbul’da doğdu. Meslek hayatına Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde Gazetecilik bölümü okuyarak başladı. İlk stajını Hürriyet Gazetesi’nde yaptı. Üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon Yayımcılığı bölümünde tamamladı. 2009 yılında Milliyet Gazetesi’nde internet haberciliğine başladı. 15 senelik kariyerinde çok sayıda gazete, haber portalı ve televizyon bulunmaktadır. Meslek hayatına Haber7.com’da “Gündem Editörü” olarak devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Trump'ı kara kara düşündüren anket! İran çıkmazı
55 yıl önce kapatılan petrol kuyuları yeniden açılıyor