Trump'ı yalanladı mı? Netanyahu'dan süreci tıkayan Gazze ve Hamas iddiası

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, 60 günlük ateşkesi olacağını duyuran ABD Başkanı Donald Trump'ı yalanlayarak, 'Büyük İsrail onlara mı diz çökecek? Hamas koca İsrail ordusunu mu yenecek?' sözlerini sarf etti.

GİRİŞ 02.07.2025 22:06 GÜNCELLEME 02.07.2025 22:33
Bu Habere 40 Yorum Yapılmış

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, ABD Başkanı Donald Trump'ın Tel Aviv'in Gazze'de 60 günlük ateşkesin sağlanması için gerekli şartları kabul ettiğini duyurmasının ardından Gazze'de Hamas varlığının olmayacağını ileri sürdü.

Kassam Tugayı bir operasyonda içerisi İsrail askeri dolu tankı açmaya çalışıyor.

"SİLAH TUTAN HERKESİ ÖLDÜRMEMİZ GEREKİYOR"

İsrail'de yayın yapan Kanal 13 televizyonunun haberine göre, Netanyahu, İsrail’in Gazze Şeridi sınırındaki Askalan kentindeki Eylat-Aşkelon Boru Hattı Şirketi genel merkezindeki açıklamasında, "Silah tutan herkesi öldürmemiz gerekiyor. Daha azı değil. Büyük İsrail onlara mı diz çökecek? Hamas koca İsrail ordusunu mu yenecek?" dedi.

Kassam Tugayları'nın Gazze'deki İsrail ordusuna yönelik operasyonlarından bir görüntü.

Netanyahu, esirlerin serbest kalması ile Hamas'ın Gazze’deki varlığının sona erdirilmesinin aynı anda mümkün olmayacağı önermelerinin "saçmalık" olduğunu savundu.

"Size söylüyorum artık Hamas olmayacak." ifadesini kullanan Netanyahu, "Geriye dönmeyeceğiz. Bitti. Tüm esirlerimizi serbest bırakacağız." dedi.

TRUMP, İSRAİL'İN GAZZE'DE GEÇİCİ ATEŞKES ŞARTLARINI KABUL ETTİĞİNİ DUYURMUŞTU

ABD Başkanı Donald Trump, İsrail'in Gazze Şeridi'nde 60 günlük ateşkesin sağlanması için gerekli şartları kabul ettiğini açıklamıştı.

ABD'li temsilcilerin İsrailli yetkililerle "uzun ve verimli" bir görüşme gerçekleştirdiğini belirten Trump, "İsrail, 60 günlük ateşkesin sonuçlandırılması için gerekli koşulları kabul etti. Bu süre zarfında savaşın sona erdirilmesi için tüm taraflarla birlikte çalışacağız." ifadelerini kullanmıştı.

Öte yandan Hamas, İsrail ile ateşkes için arabuluculardan gelen teklifi değerlendirdiğini duyurmuştu.

İsrail'in Gazze Şeridi'ne sabah saatlerinden bu yana süren saldırılarında 69 Filistinli şehit oldu.

NETANYAHU, İRAN İLE GAZZE'Yİ GÖRÜŞMEK ÜZERE ABD'YE GİDECEK

Başbakan Netanyahu, dünkü kabine toplantısının açılışında yaptığı konuşmada, gelecek hafta ABD Başkanı Trump ile görüşmek için ABD'ye gideceğini doğrulamıştı.

Trump ise daha önce yaptığı açıklamada, gelecek hafta Netanyahu ile Washington'da bir araya geleceğini ve Gazze ile İran konularını ele alacaklarını vurgulamıştı.

Gazze'de bugün açlıkla mücadele eden binlerce Filistinli, yardım almak için Netzarim bölgesine akın etti.

KAYNAK: AA
Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 40
  • Misafir 10 dakika önce Şikayet Et
    Koca bir İsrail Ordusu yok sadece koca bir uçak ve füze filosu var. Bunun dışında askeri hiç bir varlığı yok İsrsilin, sadece emzikli bebeklere bombalarla sdldoran korkaklar sürüsü...
    Cevapla
  • Yahya 3 saat önce Şikayet Et
    Zaten yenildiniz hamas size diz cokturdu zaten Allahin izni ile.İranida size musallat etti şimdi can cekisiyorsunuz.Ama yenildiğimiz kabullenmek istemiyorsunuz.gozuken koy klaviz istemez.Allah Kahhar ismiyle sizi ve destekçilerinin kahru perişan etsin..
    Cevapla
  • zahid 4 saat önce Şikayet Et
    Allah seni zelil ve perisan edecek cocuk katletmekle zafer mi olur
    Cevapla
  • fett 5 saat önce Şikayet Et
    usa avrupa olsa idi o zaman gørecek idi en ufak sorun da usa avrupa yalvaran sen køpek idin unuttun mu
    Cevapla
  • Misafir 9 saat önce Şikayet Et
    imkanin var süper güvsün ya arazi orda seni bekliyor git hadi sen neyapiyon cocuklara gücün yeziyot
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Süper Lig'de transfer çılgınlığı! Dünyaca ünlü futbolcu resmen imzaladı
Altun'dan kendisini tehdit eden CHP'li Başarır'a tepki: 'Ucuz polemikler peşinde'