Evini kuşatarak silah ve roketlerle saldırdılar! Husiler, İslam alimini şehit etti

İran destekli Husi milisleri, Yemen’in Rayme ilinde tanınmış din alimi Şeyh Salih Hantus’u evine düzenledikleri silahlı ve roketli saldırıda eşiyle birlikte şehit etti. Hantus'un saldırı öncesi son ses kaydı ise ortaya çıktı.

GİRİŞ 03.07.2025 16:39 GÜNCELLEME 03.07.2025 18:18
Bu Habere 313 Yorum Yapılmış

Yemen’in Rayme ilinde, İran destekli Husi milisleri tarafından gerçekleştirilen korkunç saldırıda ülkenin önde gelen Ehli Sünnet alimlerinden Şeyh Salih Hantus, evinde kuşatılarak eşiyle birlikte katledildi. 75 yaşındaki Hantus’un, bölgede Kur’an-ı Kerim ve hadis alanındaki eğitimiyle tanınan en etkili isimlerden biri olduğu belirtiliyor.

İSLAMİ DERSLERE SON VERMESİ İÇİN BASKI

Yerel kaynaklar, Husilerin uzun süredir Şeyh Hantus’a baskı uygulayarak “İslami derslere son vermesi” yönünde uyarılarda bulunduğunu aktarıyor. Hantus’un bu talepleri geri çevirmesi üzerine tansiyonun tırmandığı, ve milislerin doğrudan silahlı müdahaleye yöneldiği bildirildi.

20 ARAÇLA GELDİLER, EVİ KUŞATIP ROKET VE SİLAHLA SALDIRDILAR

1 Temmuz günü, en az 20 araçtan oluşan Husi askeri konvoyu, Rayme iline bağlı Muazzeb köyünde bulunan Şeyh Salih Hantus’un evini kuşattı. Ardından roketli ve silahlı saldırılar başladı.

YARDIMA İZİN VERMEDİLER

Evinden alevlerin yükseldiği saldırıda, Şeyh Hantus ile eşi ağır şekilde yaralandı. Husi milislerinin kimsenin yardım için eve yaklaşmasına izin vermediği öğrenildi. Yaralı halde evin içinde kalan Hantus, saatler sonra şehit oldu.

CENAZE ANCAK GECE SAATLERİNDE ALINABİLDİ

Olaydan sonra, milislerin hem Hantus’un evini hem de çevredeki akrabalarının evlerini yağmaladığı bildirildi. Yerel kaynaklar, Husilerin engellemeleri nedeniyle cenazenin ancak gece saatlerinde toprağa verilebildiğini aktardı.

ISLAH PARTİSİ'NDEN SERT TEPKİ

Yemen'deki Islah Partisi, Şeyh Salih Hantus’un Husi milisleri tarafından şehit edilmesini sert bir dille kınadı. 

Partinin Basın ve Kültür Dairesi Başkan Yardımcısı Adnan el-Udeyni, sosyal medya platformu X'te yaptığı açıklamada, "Tam teçhizatlı özel görev birliği, sadece 70 yaşını aşmış, evinde ailesiyle birlikte yaşayan bir adamı yakalamak için Sada'dan Rime’ye gönderildi. Bu tek başına, Husi'lerin nasıl korktuğunu göstermeye yeterlidir" dedi.

Udeyni, Şeyh Hantus’un siyasi faaliyetlerde bulunmadığını ancak bir eğitimci olduğunu, özgürlüğe inanan nesiller yetiştirdiğini vurguladı.

Hantus’un son sözleri olan: "Ben mazlumum, maaşımı kestiler, çocuklarıma ateş ettiler, Allah bize yeter. İnşallah şehit olurum," ifadelerini hatırlatan Udeyni, "Cumhuriyet sadece bir belge değil, gerektiğinde tek başına bile olsa 'hayır' diyebilecek bir iradedir," dedi.

SON ANLARDAKİ SES KAYDI

Hantus'un saldırı öncesi kaydettiği son ses kaydı da ortaya çıktı.

İşte Hantus'un son açıklamaları:

KAYNAK: HABER7
Nurullah Alpay Haber7.com - Muhabir
Haber 7 - Nurullah Alpay

Editör Hakkında

2014 yılında Yeniakit.com.tr'de basın hayatına başladı. Çeşitli basın kuruluşlarında görev aldı. Son olarak Haber7.com’da mesleki hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 313
  • Ömer 1 saat önce Şikayet Et
    Baktılar abd vuruyor bize yanaşıyorlardı ama inanın öyle bakışları varki bunları. Sırtımızı döndüğümuzde hançeri sokavak gjbiler
    Cevapla
  • Talip ÖNVER 1 saat önce Şikayet Et
    IRAN .usluman,IRAN ISRAILE SAVASTI diyenler iyi baksin,IRAN on amaci sünnilerdir,
    Cevapla
  • Hacı Güven 1 saat önce Şikayet Et
    Bana verilen HACI, BABA VE AİLE REİSİ SIFATI İLE BU ZALİMLERİ ..... ALLAH'A CC HAVALE EDİYORUM !!!
    Cevapla
  • Yargıç 1 saat önce Şikayet Et
    İsrail=İran her ikisininde Allah belasını versin nerde müslüman alimler var İran şehit eder bana İsrail mi iranmi deseniz İsrail derim o zaten yahudi ama bu köpekler müslüman olduklarını iddia ediyorlar
    Cevapla
  • Muammer 1 saat önce Şikayet Et
    Şu İran'ın İslam Devleti gibi gösterilmesini sevmiyorum.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ABD'den bölgeyi kaosa sürükleyecek İran hamlesi! İsrail'e hayalet B-2 sevkiyatı...
Kremlin'e yakın Rus televizyoncu Vladimir Solovyov Azerbaycan'ı tehdit etti