Moskova-Tahran arasında nükleer kriz görüşmesi!

17’nci BRICS Liderler Zirvesi kapsamında bir araya gelen Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ve İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi nükleer krizi görüştü.

Moskova-Tahran arasında nükleer kriz görüşmesi!
Moskova-Tahran arasında nükleer kriz görüşmesi!
GİRİŞ 07.07.2025 14:00 GÜNCELLEME 07.07.2025 14:00

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'un, İranlı mevkidaşı Abbas Arakçi ile İran'ın nükleer programına ilişkin krizi görüştüğü bildirildi.

İSRAİL VE ABD SALDIRILARI KINANDI!

Rusya Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ve İranlı mevkidaşı Abbas Arakçi, Brezilya'nın ev sahipliğinde Rio de Janeiro kentinde düzenlenen 17’nci BRICS Liderler Zirvesi kapsamında bir araya geldi. Bölgesel ve uluslararası konuların ele alındığı görüşmede, Lavrov, İsrail ve ABD'nin Birleşmiş Milletler (BM) Şartı'nı ihlal ederek İran topraklarına ve Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı’nın (IAEA) denetimdeki nükleer enerji altyapı tesislerine yönelik saldırılarını kınadı.

DİPLOMATİK DESTEK MESAJI

Görüşmede, İran'ın nükleer programıyla ilgili krizin siyasi diplomatik araçlarla çözülmesi gerektiği, Moskova'nın da bu konuda destek sağlamaya hazır olduğu aktarıldı.

KAYNAK: DHA
Fatih Yoncalık Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Fatih Yoncalık

Editör Hakkında

İstanbul Üniversitesi Fars Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun olan Fatih Yoncalık, yüksek lisansını İstanbul Medeniyet Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünde yaptı. Trakya Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünde doktora programına devam eden Fatih Yoncalık, öğrenim hayatı boyunca muhtelif gazete ve dergilerde bilhassa dünya gündemi ve Orta Doğu üzerine çeşitli yayınlar yaptı. Meslek hayatına AKŞAM Gazetesi’nde başlayan Yoncalık, Eylül 2024’ten bu yana Haber7.com’da “Dış Haberler Editörü” olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Türkiye'ye petrol akması an meselesi: İki taraf her an imzayı atabilir!
5'inci kattan düşüp ölmüştü: O anın görüntüsü ortaya çıktı