Netanyahu'dan son dakika ateşkes mesajı!
İsrail'in bazı ülkelerin Gazze'nin yeniden inşası için kaynak aktarmaya başlamasına onay verdiği iddia edildi. Netanyahu, Gazze'de 60 günlük ateşkes sonunda savaşı bitirebileceklerini söyledi.
İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Gazze'de 60 günlük ateşkes sonunda savaşı bitirebileceklerini söyledi.
İsrail Başbakanlık Ofisi, Netanyahu'nun ABD'nin başkenti Washington'da İsrailli esirlerin aileleriyle bir araya geldiğini açıkladı.
Netanyahu görüşme sırasında esirler konusunun ABD Başkanı Donald Trump ve ekibiyle yapılan görüşmelerde kapsamlı şekilde ele alındığını ve tüm esirlerin serbest bırakılması için çaba sarf ettiklerini belirtti.
İsrail'in Kanal 13 televizyonunun haberine göre Netanyahu, İsrail'in Hamas'la varılacak 60 günlük ateşkes sonunda Gazze Şeridi'ne saldırıları bitirmeyi ve tüm esirlerin geri dönüşünü sağlamayı hedeflediğini aktardı.
İlk etapta 8, daha sonra 2 olmak üzere 10 sağ esirin serbest bırakılacağını söyleyen Netanyahu, neden baştan beri kapsamlı bir anlaşma yapmadınız sorusuna cevap olarak "Bunun başta mümkün olmadığını" ileri sürdü.
Netanyahu, son esirin ne zaman serbest bırakılacağına ilişkin tarih veremeyeceğini de belirterek serbest bırakılacak esirlerin kimler olacağına Hamas'ın karar vereceğini kaydetti.
İSRAİL, GAZZE'NİN YENİDEN İNŞASI İÇİN KAYNAK AKTARILMASINA İZİN VERDİ
Öte yandan İsrail'in bazı ülkelerin Gazze'nin yeniden inşası için kaynak aktarmaya başlamasına onay verdiği iddia edildi.
Yedioth Ahronoth gazetesinin haberine göre, İsrail olası ateşkes sırasında bazı ülkelerin Gazze'nin yeniden inşası için kaynak aktarmaya başlamasına onay verdi.
Buna karşın İsrail, bu fonun tek kaynağının Katar olmaması, Suudi Arabistan ve BAE'nin de dahil olmasını şart koştu.
İsrail'in bu adımı, Gazze Şeridi'ne yönelik saldırıları tamamen sona erdirme niyetinin bir göstergesi olarak yorumlandı.
GAZZE'DE ATEŞKES MÜZAKERELERİ
ABD Başkanı Donald Trump, İsrail'in Gazze Şeridi'nde 60 günlük ateşkesin sağlanması için gerekli şartları kabul ettiğini açıklamıştı.
Trump, ateşkes görüşmelerine arabuluculuk yapan Katar ve Mısır'ın Hamas'a "nihai teklifi" sunacağını kaydetmişti.
Hamas, Gazze'de İsrail ile ateşkes ve esir takası anlaşmasına ilişkin teklife "olumlu yanıtını" arabuluculara ilettiğini, ateşkesin uygulanması için müzakerelere hazır olduğunu duyurmuştu.
- Tel Aviv yönetimi, Gazze'de ateşkes için Hamas'ın Katar önerisinde yaptığı değişikliğin kabul edilemez olduğunu savunmuş, buna karşın İsrail heyeti, müzakereler için Katar'ın başkenti Doha'ya gitmişti.
Doha'da süren müzakerelerde anlaşmazlıkların büyük ölçüde çözüldüğü fakat İsrail'in Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah ve Han Yunus kentlerini ayıran Morag Koridoru'nda işgali sürdürme ısrarının aşılamadığı kaydedildi.
İsrailli esir ilk kez açıkladı: Tünelde Yahya Sinvar'la görüştüm!
Netanyahu'dan ateşkes açıklaması: 'İyi bir fırsat'
Hamas'tan son dakika rehine ve ateşkes açıklaması!
Trump ve Netanyahu'dan son dakika Gazze açıklaması! Skandal planı itiraf etti
-
türk 1 ay önce Şikayet EtHamasin ateşkes yapmasi faydasiz o kadar zülüm okdar masum coluk cocuk ana baba katledildi inaniyormusuz siz israilin bu ateşkes durumuna şeytan onlar o kadar ah aldi o kadar bedu aldi inşallah tez zamanda rabim tarafindan cezasi gelirBeğen
-
Türk 1 ay önce Şikayet EtŞeytanyahu.. Yine ne şeytanlık peşindesin.. Allah yok etsin bu zalimiBeğen Toplam 2 beğeni
-
memet 1 ay önce Şikayet EtŞu aşağılık İsrail terör örgütünü tanımak için yüz küsur yıl önce şair şu aşağıdaki iki mısrayi sanki bu yaratıklar için demiş. Şarka bakmaz garbı bilmez edepten yok payesi, Kızarmaz ve utanmaz yüz bir yaşarmaz göz bütün sermayesi.Beğen
-
SARÌYER,LÌ 34,5 1 ay önce Şikayet EtÌnanmayın bu ṢEYTANA ,Her iṣin icine TÜRKÌYE,YÌ sokun kudursunlarBeğen
-
Yılmaz 1 ay önce Şikayet EtBu itrailin varlığını sürdürmesine fırsat veren bizlere yazık kendi içimizde birlik saglayamadıkki bunları konuşamaz edelimBeğen Toplam 2 beğeni