Dürzi lider el-Hicri ateşkesi reddetti!
Suriye'nin Süveyda ilinde başlayan çatışmalar ve İsrail'in Şam'ı hedef alan saldırıları sonrası Suriye yönetimi ile Dürziler arasında ateşkes imzalanmıştı. Dürzilerin ruhani liderlerinden Hikmet el-Hicri, ateşkesi reddettiğini açıkladı.
Suriye'nin Süveyda ilinde 13 Temmuz'da Bedevi Arap aşiretleri ile Dürzi silahlı gruplar arasında karşılıklı kaçırma olayları üzerine çatışmalar başlamıştı.
Şam yönetimi, çatışmaları durdurmak amacıyla Savunma ile İçişleri bakanlıklarına bağlı güvenlik güçlerini bölgeye sevk etmişti.
Süveyda'ya 15 Temmuz sabahı giren güvenlik güçleriyle yerel gruplar arasında da şiddetli çatışmalar yaşanmıştı.
Savunma Bakanı Murhaf Ebu Kasra, Süveyda'da ateşkes ilan etmiş ancak yasa dışı grupların herhangi bir saldırısı ya da ateş açması durumunda karşılık verileceğini belirtmişti.
ÖNCE ONAY SONRA VERDİ SONRA BAŞKALDIRDI
Dürzilerin ruhani liderlerinden Hikmet el-Hicri, önce hükümet güçlerinin şehre girişine onay vermiş ancak birkaç saat sonra bu tutumundan geri adım atarak Süveydalıları hükümet güçlerine karşı koymaya çağırmıştı.
DÜRZİ LİDER EL-HİCRİ ATEŞKESİ REDDETTİ
Yaşanan çatışmalar sonrası terör devleti İsrail'in bugün Şam ve Dera'yı bombalaması sonrası, Suriye hükümeti ile Dürziler arasında Süveyda'da ateşkes anlaşmasına varılmıştı. el-Hicri, ateşkesi reddettiğini açıkladı.
Dürzilerin liderlerinden Yusuf Cerbu ise, "Süveyda’daki acı olayların ardından devletle temas kurduk ve bir anlaşmaya vardık." açıklamasını yapmıştı.
-
Ziyaretçi 1 ay önce Şikayet Etisrail kontrol etmek istediği dinlerin içinde kontrol edebildiği tarikat veya mezhepler oluşturuyor..Hristiyanlığı evangelistlerle kontrol ediyor Müslümanları da böyle saçma mezheplerle kontrol ediyor..durziler de yahudi destekli bir yapıBeğen
-
Osmanlı kürdü 1 ay önce Şikayet EtBu İsrail itlerin sonu geldi de durun Allah büyükBeğen Toplam 1 beğeni
-
hain34 1 ay önce Şikayet EtPapaz görünümlü hain...Beğen Toplam 1 beğeni
-
M. Mas 1 ay önce Şikayet EtDürziler tarihin her döneminde yahudiler ile ittifak içinde olmuştur. İsrail ordusunda asker olurlar, birlikte çalışırlar, ticaret yaparlar. İsrail- Arap savaşında yahudiler dürzilere tek kurşun atmamıştır. Ulan dürzüBeğen Toplam 1 beğeni
-
vatandaş 1 ay önce Şikayet EtYav artık bu tip çıkıntı tipleri yok ediverelim bitisn gitsin.. her ben felanca fraksiyonun lideriyim diyenin laf konuşmasına müsaade edersek olacak olan bu.Beğen Toplam 1 beğeni