Almanya'dan Türkiye'ye Eurofighter müjdesi! Başbakan Merz duyurdu
Almanya Başbakanı Friedrich Merz, Türkiye’ye Eurofighter Typhoon'un ihracatına ilişkin, "İhracat izinleri konusunda henüz bir karar almadık, ancak ihracat lisansını mümkün kılacak veya sağlayacak iyi bir karara doğru ilerliyoruz" dedi.
İngiltere Başbakanı Keir Starmer ile Almanya Başbakanı Friedrich Merz, İngiltere’nin başkenti Londra’da bir araya geldi. Görüşmenin ardından iki lider, ortak basın toplantısı düzenledi.
"EUROFİGHTER TYPHOON İHRACAT LİSANSINI MÜMKÜN KILACAK İYİ BİR KARAR YOLUNDA İLERLİYOUZ"
Bir gazetecinin "Eurofighter Typhoon'un ihracatı hakkında Starmer ile konuştunuz mu? Bunları Türkiye'ye teslim etmeye hazır mısınız?" sorusuna Merz, "İhracat izinleri konusunda henüz bir karar almadık, ancak bu tür bir ihracat lisansını mümkün kılacak veya sağlayacak iyi bir karara doğru ilerliyoruz. Bekleyip göreceğiz ancak buna ilişkin olarak hangi ülkeleri düşündüğümüz konusunda açıklama yapmayacağım" dedi.
Starmer, görüşmede bugün imzalanan anlaşma ile yeni bir döneme girecek olan İngiltere-Almanya ilişkilerini, Rusya-Ukrayna Savaşı’nı, Gazze'deki insani durumu ele aldıklarını belirtti. Gazze Şeridi’ndeki insalık krizine değinen Starmer, "Gazze'deki korkunç durum hakkında konuştuk. Ateşkes için birlikte çalışıyoruz ve aynı zamanda rehinenin derhal serbest bırakılması ve insani yardımların hızlı ve özenli bir şekilde yapılabilmesi için çabalıyoruz" dedi.
"İLK ADIM PUTİN'İ ATEŞKES MASASINA OTURTMAK"
Rusya ile savaşta Ukrayna'ya askeri desteği artırmak için müttefiklerle birlikte çalıştıklarını ifade eden Starmer, "İlk adım Putin'i koşulsuz ateşkes için masaya oturtmak. Ukrayna'ya güçlü bir pozisyonla müzakere etmesi için askeri ihtiyaçlarını sağlamalıyız. Artık kalıcı bir çözüm için çalışmamız gerekiyor ve asıl soru da barışın korunması ve ateşkesin kalıcı olmasını sağlamak için neye ihtiyacımız olduğudur. ABD ve diğer müttefiklerle birlikte bu yolda ilerlemeye devam edeceğiz çünkü güvenliğimiz nihayetinde Ukrayna'da başlıyor" dedi.
"ABD, AVRUPA ORTAKLARI TARAFINDAN FİNANSE EDİLECEK ŞEKİLDE UKRAYNA'YA SİLAH SAĞLAMAYA HAZIR"
ABD Başkanı Donald Trump'ın Ukrayna'ya silah tedarik etme kararını hatırlatan Merz, "ABD, Avrupa ortakları tarafından finanse edilecek şekilde Ukrayna'ya silah sağlamaya hazır. Almanya bu konuda önemli bir katkı yapmak istiyor. Bu, Putin'e barış müzakerelerine başlama baskısını artıracak ve sonunda barışı müzakere etmesine katkı yapacak. Avrupa ile ABD'nin güvenlik politikasında aynı çizgide olduğunu da gösterecektir" dedi.
Ukrayna’ya sağlanacak hava savunma sistemleri dahil askeri malzemelerin Kiev’e teslimatı konusunda ilgili ülkelerin savunma bakanlarının görüşmelerde bulunduklarını bildiren Merz, "Ayrıntıları görüşüyorlar. Bunların nakliyesi de gerekiyor. Bunların kurulumu da gerekiyor. Bu birkaç saatlik bir mesele değil. Bu, günler, belki haftaların meselesi, ancak müzakereler çok somut Amerikan tarafı bunu yapmaya hazır" dedi.
-
Kamil 1 ay önce Şikayet EtEy Osmanlı'nın eski müttefiki Almanya , NATO içerinde yine müttefikiz . Almanya ile herhangibir bölgesel sorunumuz yok . Hatta , Rusya - Ukrayna meselesinde yapıcı diplomatik rol üsleniyoruz . Almanya'nın güvenliği bizim için mühimdir . Lakin onun Rusya korkusu her daim varolacak , Kader onları buna mecbur kılmış .Beğen Toplam 1 beğeni
-
Cehaletle Mücadele! 1 ay önce Şikayet EtAlman malını ve Almanları kötüleyen çok bilmiṣ yarım akılı sivri zekalar TSK envanterinde nice alman malı savunma sanayi ürünü patenti var tıkır tıkır çalıṣıyor! Etikisiz ateist Çin çöpü alacak olanlar sonu iran gibi olur! iranda çin savunna sanayi ürünlerin baṣarısızlığî tüm dünya ṣahit oldu etiksiz ateist Çine dost olana düṣman gerek yok SSCB Çöktü Çin ayni SSCB gibi çökecek!Beğen Toplam 2 beğeni
-
ali 1 ay önce Şikayet EtAlmanya muttefikimiz değil olamazda sallanma bosyere,yillarca pkk ya destek olmuş, yani her ülke bize düşmanBeğen
-
Hasan UĞURLU 1 ay önce Şikayet EtMisafir ; Bakın Görüyor musunuz? Hâlâ Oyalama Taktiği içindeler. Bizim bilmediğimiz düşünceleri var. İstediği kadar Sağlam Malları olsun! Ben bu Almanların Arabaları vs. Hiçbir malını almam. Adamlar Resmen bize Düşman. Bunların Mallarını Lütfen almayın. Biraz Milliyetçi olun. Başka Sağlam Malları olan Ülkeler var.Beğen Toplam 3 beğeni
-
Misafir 1 ay önce Şikayet Etbu kafirlere güven olmaz. nükleer santralin parçasını parasını verdiğimiz halde vermediler .uçakları almayın.Beğen Toplam 2 beğeni
-
vatandaş 1 ay önce Şikayet EtBir vatandaş olarak alman Müslüman Türk milletinin aleni enbüyük düşmanı bu almanın gözde ana ürünlerini almayalaım boykot edelim sonra uçağıda almıyalım mersedes bmv wosvağen gurubunu alımları durduralım yedek parçalarını türkiyede biz yapalım bitsinBeğen Toplam 1 beğeni