Peygamberimize hakaret eden şahsa idam cezası verildi!
Afganistan'da bir kişi, Peygamberimiz Hz. Muhammed'e (SAV) hakaret etmesi nedeniyle idam cezasına çarptırıldı.

GİRİŞ 19.07.2025 15:27
GÜNCELLEME 19.07.2025 15:27
Afganistan'ın Paktika vilayetinde, Hz. Muhammed'e ve İslami değerlere hakaret ettiği tespit edilen bir kişi, şeriat mahkemesi tarafından idam cezasına çarptırıldı.
MAHKEME, SUÇU TESPİT ETTİ
Afganistan İslam Emirliği İyiliği Emretme ve Kötülükten Sakındırma Bakanlığı, Abdulalim Hamuş adlı kişinin Canihel bölgesinde tutuklanarak yargılandığını duyurdu. Bakanlık sözcüsü Seyfulislam Hayber, yapılan soruşturma sonucunda mahkemenin sanığın İslam'a ve Hz. Muhammed'e hakaret ettiği tespitinde bulunduğunu söyledi.
Hayber, X sosyal medya platformunda yaptığı açıklamada, "Abdulalim Hamuş, İslami kutsallara hakaret ederek büyük bir günah işledi" ifadelerini kullandı. Ayrıca, "Dini değerlere hakaret, şeriat hukukunun ağır bir ihlalidir" diyerek kararın gerekçesini vurguladı.
KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 15
-
moymullu 1 ay önce Şikayet Etyaşasın şeriatBeğen
-
Misafir 1 ay önce Şikayet Etiste Adalet budur ,Begenilmiyen Taliban adaleti yerine getiriyor darısı ulkemize insallahBeğen
-
Misafir 1 ay önce Şikayet EtDarısı başımızaBeğen Toplam 14 beğeni
-
Misafir 1 ay önce Şikayet Etözgür ve demokratik ülke işte bu .rabbim muvaffak eylesin.Beğen Toplam 2 beğeni
-
Misafir 1 ay önce Şikayet Etevet idam edeceksinki bir daha yapan goremessinBeğen Toplam 5 beğeni