Trump resmen tehdit etti: ‘İran'ın nükleer tesislerini yine vururuz’

Sosyal medya platformu üzerinden açıklamalarda bulunan ABD Başkanı Donald Trump İran topraklarında yeni nükleer tesisler inşa edilmesi durumunda, bu tesisleri vuracaklarını duyurdu.

GİRİŞ 20.07.2025 11:30 GÜNCELLEME 20.07.2025 11:54

 ABD Başkanı Donald Trump, İran topraklarında yeni nükleer tesisler inşa edilmesi durumunda, bu tesisleri vuracaklarını belirtti.

SOSYAL MEDYA'DAN DUYURDU!

ABD Başkanı Donald Trump, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “İran’daki üç nükleer tesis tamamen yok edildi ve/veya imha edildi. Bunları yeniden faaliyete geçirmek yıllar alır ve eğer İran bu yönde bir adım atmak isterse, bu tesisleri yeniden kurmak yerine üç farklı yerde sıfırdan başlamak kendisi için çok daha avantajlı olurdu. Ancak eğer bunu yaparsa, o tesisler de yok edilecek” ifadelerini kullandı.

KAYNAK: DHA
Fatih Yoncalık Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Fatih Yoncalık

Editör Hakkında

İstanbul Üniversitesi Fars Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun olan Fatih Yoncalık, yüksek lisansını İstanbul Medeniyet Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünde yaptı. Trakya Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünde doktora programına devam eden Fatih Yoncalık, öğrenim hayatı boyunca muhtelif gazete ve dergilerde bilhassa dünya gündemi ve Orta Doğu üzerine çeşitli yayınlar yaptı. Meslek hayatına AKŞAM Gazetesi’nde başlayan Yoncalık, Eylül 2024’ten bu yana Haber7.com’da “Dış Haberler Editörü” olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 9
  • Alican 1 yıl önce Şikayet Et
    Sadece kendilerinde olacakki somuru carki dönebilsin
    Cevapla
  • HIDIR BUDUR 1 yıl önce Şikayet Et
    Anlaşılan Trumpt ABD "derin devletine" teslim oldu. Yine savaş baronlarının Ukrayna konusunda dikte ettirdiği ve Biden dan devam eden politikalara döndü
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Bayraktar'dan Gabar petrolü açıklaması: Yeni bir müjde vereceğiz
Biden'ın açtığı musluğu Trump kapattı: Zelenskiy'nin '16 milyar dolarımı verin!' çığlığı