DSÖ'den İsrail'e rest: Çekilmeyeceğiz!

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), İsrail'in dün personel yerleşkesi ve ana deposuna yönelik 3 kez saldırı düzenlemesinin ardından, "Gazze'den çekilmeyeceğiz ve operasyonlarımızı genişleteceğiz." mesajını verdi.

DSÖ'den İsrail'e rest: Çekilmeyeceğiz!
DSÖ'den İsrail'e rest: Çekilmeyeceğiz!
GİRİŞ 22.07.2025 20:58 GÜNCELLEME 22.07.2025 20:58
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Dünya Sağlık Örgütü Filistin Temsilcisi Rik Peeperkorn, günlük basın toplantısına bağlanarak gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Gazze Şeridi'nin orta kesiminde bulunan Deyr el-Belah kentindeki personel yerleşkesinin ve ana deposunun 3 kez İsrail ordusunun saldırısına uğradığını ve bir personelinin gözaltında tutulduğunu anımsatan Peeperkorn, aynı zamanda "tahliye emirlerinin" de operasyonlarını büyük ölçüde etkilediğini söyledi.

Peeperkorn, tüm bunlara rağmen, "Gazze'den çekilmeyeceğiz ve operasyonlarımızı genişleteceğiz." vurgusunu yaptı.

Bunun İsrail'e karşı bir meydan okuma olup olmadığının sorulması üzerine Peeperkorn, "Evet bu bir haykırış ve baş kaldırma. Her zamandan daha fazla buna ihtiyaç var. Kalacağız, genişleyeceğiz ve hizmet sunmaya devam edeceğiz." diye konuştu.

Peeperkorn, İsrail'in ana depoya saldırısını Gazze'de sağlık tesislerinin sistematik olarak hedef alınmasının bir parçası olarak değerlendirdiklerini aktararak, çok sayıda tıbbi malzemenin saldırı sonucu yok edildiğini kaydetti.

Üye ülkelere acilen DSÖ'ye olan desteklerini artırma çağrısında bulunan Peeperkorn, aynı zamanda personelinin serbest bırakılması için İsrail'e çağrısını yineledi.

Peeperkorn, İsrail'in tüm BM tesislerinin yeri ve koordinatlarını bildiğini ve özellikle ana depodan haberdar olduğunu ifade etti.

Tüm insani yardım tesislerinin korunması gerektiğinin altını çizen Peeperkorn, buna rağmen çok sayıda tıbbi malzeme bulunan bir deponun doğrudan vurulduğunu ve sonra ateşe verildiğini anlattı.

"GAZZE'NİN HER YERİNDE AÇLIK VAKALARINDA ÇOK CİDDİ ARTIŞ VAR"

Gazze'nin her yerinde açlık vakalarının arttığı uyarısında da bulunan Peeperkorn, özellikle 5 yaş altı çocuklar, hamile kadınlar ve emziren annelerde açlık vakalarında daha önce hiç görülmemiş boyutta çok ciddi bir artış olduğunu bildirdi.

Peeperkorn, bunun çok ciddi bir sorun olduğunun altını çizerek, Gazze ziyaretlerinde korkunç görüntülere tanıklık ettiğini, 5 yaşında bir kız çocuğunun 2 yaşında görünüme sahip olduğunu ifade etti.

DSÖ, dün Deyr el-Belah'taki personel yerleşkesinin ve ana deposunun 3 kez İsrail ordusunun saldırısına uğradığını ve bir personelinin alıkonulduğunu açıklamıştı.

KAYNAK: AA
Ömer Faruk Aktaş Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ömer Faruk Aktaş

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 5
  • miroglu 12 saat önce Şikayet Et
    Bu itraile dur diyecek bir babayiğit yokmuş bunlar azdı yeter bu yaptıkları
    Cevapla
  • Alaskamkuzey 19 saat önce Şikayet Et
    dunya saglik orgutu teskilatindan israil cikarilsin
    Cevapla
  • Misafir 20 saat önce Şikayet Et
    Yarabbim sen bizleri affet KAHHAR sıfatınla Amerika İsrail ve zalimleri kahreyle kahreyle kahreyle yarabbim çocukların ve anaların bedduası tutsun inşaallah göster hepsini yarabbim
    Cevapla
  • Kığılı 20 saat önce Şikayet Et
    Anim amin amin
    Cevapla
  • Lazo 21 saat önce Şikayet Et
    Demeki Hitler yanlis yapmadigi ortaya cikdi.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Bulgaristan'dan Türkiye kararı!
İstanbul diplomasi üssü oldu! Rusya ve Ukrayna bugün yeniden masada