Suudi Arabistan'dan Suriye'ye dev yatırım
Suriye Enformasyon Bakanı Dr. Hamza Mustafa, Suriye-Suudi Arabistan Yatırım Forumu kapsamında Suudi Arabistan ile 6 milyar dolar değerinde 44 yatırım anlaşmasının imzalanacağını söyledi. Anlaşmalar 150 bin kişiye istihdam sağlayacak.

Mustafa, Şam’da bir otelde düzenlenen basın toplantısında, Suriye-Suudi Arabistan Yatırım Forumu'nun başladığını, "Yeni Suriye"de ilk kez bu ölçekte bir organizasyon gerçekleştirildiğini belirtti.
Forum kapsamında Suudi Arabistan ile toplam 6 milyar dolar değerindeki yatırımı kapsayan 44 anlaşmanın imzalanacağına işaret eden Mustafa, "Amacımız sadece kar değil, kalkınmayı sağlayacak sürdürülebilir yatırımlar çekmektir." dedi.
150 BİN KİŞİYE DOLAYLI İSTİHDAM SAĞLAYACAK
Mustafa, anlaşmaların doğrudan 50 bin, dolaylı olarak ise 150 bin kişiye istihdam sağlayacağının altını çizerek, "Bankacılık, inşaat ve siber güvenlik gibi birçok alanda hem kamu sektörünü hem de özel şirketleri kapsıyor." diye konuştu.
Mustafa, Suriye'nin yatırım ortamını iyileştirmek adına yasal altyapının yeniden güncellendiğini de dile getirdi.
Suriye ile Suudi Arabistan arasındaki ilişkilere de değinen Mustafa, Suudi Arabistan’ın bölgesel ve küresel düzeyde etkili bir ülke olduğuna dikkati çekti.
"Suudi Arabistan halkı ve devletiyle Suriye arasında tarihi ve dostane bağlar vardır. Suudi Arabistan, Suriyelilerin gönlünde özel bir yere sahiptir." şeklinde konuşan Mustafa, Suriye'nin yatırım için uygun, verimli ve rekabetçi bir pazar olduğunu, bu forumun her yıl düzenlenmesini temenni ettiklerini kaydetti.
"YENİ SURİYE" VURGUSU
Mustafa, şu ifadeleri kullandı:
"Yeni Suriye, onlarca yıl süren baskı ve yolsuzluğun ardından şimdi büyük yatırım fırsatları sunuyor. Hükümet olarak dünyaya, Suriye’nin güvenli ve yatırımcılar için cazip bir ülke olduğunu göstermek istiyoruz. Kardeş ülkeler de Suriye’ye yönelik yaptırımların tamamen kaldırılması için ellerinden geleni yapıyor."
-
AyYıldız 19 saat önce Şikayet Etyakın zamanlarda Suriye üzerinde düşürülen israil uçakları haberine kimse şaşırmasınBeğen Toplam 4 beğeni
-
Turan 19 saat önce Şikayet Etİsrail de iki satte bombalar bırakırrrrrrrrrrrrrrrBeğen Toplam 1 beğeni
-
Abdulbari 20 saat önce Şikayet Etyatirimlarin aslan payi Turkiyenin olmali korfez suya sabuna dokunmadan en sonunda devreye girdi bunu etik acidan bile tartissak sikintili durumBeğen Toplam 4 beğeni
-
YusuFB 21 saat önce Şikayet Etsavaşta sahip çıkmadınız bari savaştan sonra ülkelerini imar edin soydaşlarınızınBeğen Toplam 4 beğeni
-
Dağcı 21 saat önce Şikayet EtHadi bakalım İnşallah Bütün Süriyelileri gönderelim çalışsınlar benceBeğen Toplam 8 beğeni