Arakçi’den Uranyum zenginleştirme yorumu: İran için ulusal onur meselesi!
İsrail ve ABD’nin saldırıları sonrası nükleer tesislerin son durumuna ilişkin konuşan İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi, uranyum zenginleştirmenin İran için ulusal onur meselesi olduğunu vurguladı.
İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi, uranyum zenginleştirmenin İran için ulusal onur meselesi olduğunu vurgulayarak, bu faaliyetin yalnızca barışçıl amaçlar taşıdığını kanıtlamak için müzakereye açık olduklarını söyledi.
URANYUM ZENGİNLEŞTİRME FAALİYETLERİNİN DURDU
İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi, nükleer müzakereler kapsamında uranyum zenginleştirme programının İran için vazgeçilmez olduğunu ve füze üretimine yönelik herhangi bir kısıtlamanın kabul edilemeyeceğini belirtti. İsrail ve ABD’nin saldırıları sonrası nükleer tesislerin ciddi şekilde zarar gördüğünü, şu anda uranyum zenginleştirme faaliyetlerinin durduğunu ve ilgili kurumların değerlendirmelerinin devam ettiğini ifade eden Arakçi, incelemeler tamamlandıktan sonra zenginleştirilmiş uranyum konusunda bilgilendirme yapılacağını duyurdu.
FÜZE PROGRAMINI SÜRDÜRECEKLERİNİN ALTINI ÇİZDİ.
Arakçi, uranyum zenginleştirmenin İran için ulusal onur meselesi olduğunu vurgulayarak, bu faaliyetin yalnızca barışçıl amaçlar taşıdığını kanıtlamak için müzakereye açık olduklarını ve müzakere yoluyla bir çözüme ulaşmayı tercih ettiklerini kaydetti. Son saldırılarda nükleer programı ortadan kaldırmaya yönelik askeri bir seçeneğin işe yaramadığının anlaşıldığını kaydeden Arakçi, tesislerin yok edildiğini ancak İran’ın bu teknolojiye ve bilim insanlarına hala sahip olduğunu söyledi.
Füze programına ilişkin Arakçi, İran’ın bu konuda güçlü bir konumda olduğunu ve kapasitesinin bulunduğunu ifade ederek, savunma açısından en güvenilir araç olan füze programını sürdüreceklerinin altını çizdi.
-
yusuf 1 gün önce Şikayet Etonurunuz batsın suriyede esada destek verdiniz islam birliği içinb bi çabanız yok . Türkiye size her konuda destek veriyor ama siz hançerlemekten başka onursuzluk yapmıyorsunuz tarihten buyana sağlam bir pabuç olsaydınız osmanı sizden savaşmazdı şimdi daha iyi anlıyorumBeğen
-
Ağrılı 1 gün önce Şikayet EtHımmm vay be yani sizde onurdan bahis edebiliyorsunuz öylemi.bütün dünya sizin ne kadar onurlu ve şerefli olduğunuzu gördü.adamlar sizin en üst görevdeki devlet adamlarınızı öldürdü ve siz halen utanmadan cav cav cav.Beğen Toplam 2 beğeni
-
Oli 2 gün önce Şikayet EtAkillanmadiniz direkden döndünüz atom bombası inşallah hıc bir zaman uretemezsinizBeğen Toplam 2 beğeni
-
Metin 2 gün önce Şikayet EtPakistan kısa sürede yaptı bitirdi siz beceremediniz Amerika İsrail vurdu sizi. Hala zenginleştirecekler. Yarım asır oldu.Beğen Toplam 1 beğeni
-
IRAN anam 2 gün önce Şikayet Etmaşallah büyük IRANa, hypersonicler itraili dalikdeşik etdi. zorbalara boyün eymez aslaaaaaaaBeğen