Al Jazeera, İsrail'in kirli planını duyurdu

Al Jazeera, İsrail'in Gazze Şeridi'nde gazetecilere saldırılarını "haklı göstermek" amacıyla kışkırtma kampanyası yürüttüğünü açıkladı. İsrai, Al Jazeera muhabiri Enes eş-Şerif'in Hamas üyesi olduğunu iddia etmişti.

Al Jazeera, İsrail'in kirli planını duyurdu
Al Jazeera, İsrail'in kirli planını duyurdu
GİRİŞ 26.07.2025 00:21 GÜNCELLEME 26.07.2025 00:27
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Katar merkezli Al Jazeera televizyonu tarafından yapılan açıklamada, "İşgal (İsrail) ordusu ve sözcüleri, gazetecilerimize ve özellikle meslektaşımız muhabir Enes eş-Şerif'e yönelik provokasyonlarını artırıyor." ifadeleri kullanıldı.

İSRAİL, GAZETECİLERİ DÜŞMANLAŞTIRIP MEŞRU HEDEF GÖSTERMEK İSTİYOR

İsrail'in hedefinde Gazze'deki gazetecilerin olduğu vurgulanan açıklamada, gazeteciler aleyhinde yürütülen karalama ve kışkırtma kampanyasının amacının, "Gazze'deki gazetecileri hedef almak için meşrulaştırma girişimi" olduğuna dikkat çekildi.

İsrail Ordu Sözcüsü Avichay Adraee, sonuncusu dün olmak üzere, yayımlanan videolarda Al Jazeera muhabiri Enes eş-Şerif'i "Hamas'ın askeri mekanizmasının parçası" olmakla suçlamıştı.

İsrail'in Gazze Şeridi'ne 7 Ekim 2023'ten bu yana düzenlediği saldırılarda en az 59 bin 676 Filistinli hayatını kaybetti, 143 bin 965 kişi yaralandı.

Al Jazeera kanalı için çalışan Filistinli gazeteci Enes eş-Şerif

KAYNAK: AA
Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 3
  • k.maraş'lı 14 saat önce Şikayet Et
    israil her ülkeye ajanlarını gazeteci olarak gönderdiği için bizede bu şekilde yaıyorlar sanıyor
    Cevapla
  • Misafir 17 saat önce Şikayet Et
    her sebep öldürmek için
    Cevapla
  • sor 21 saat önce Şikayet Et
    İsrail şeytanın üyesi ve dünyanın en büyük terörist devleti ve kankası ABD Allah ikisini de yok etsin.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Gazze'de bıçak kemiğe dayandı! Yiyecek bulabilmek için son çare bu oldu
Türkiye'yi böyle koruyacaklar! İşte 'Çelik Kubbe'