Meloni'den Filistin devleti mesajı!
İtalya Başbakanı Giorgia Meloni, Filistin Devletini, gerçek bir Filistin Devleti olmadan tanımanın amaçlanan hedef açısından "ters etki yapabileceğine inandığını" söyledi.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un, 24 Temmuz'da ülkesinin, Filistin Devletini tanıyacağını açıklamasının ardından bu konudaki tartışmaların sürdüğü İtalya'da da Başbakan Meloni açıklama yaptı.
"HEDEF AÇISINDAN TERS ETKİ YARATABİLİR"
Ülkenin yüksek tirajlı gazetelerinden La Repubblica'ya konuşan Meloni, İtalya'nın Filistin Devletini tanıması konusuna ilişkin, "Bence, Filistin Devletinin ortada bir Filistin Devleti yokken tanınması, hedef açısından ters etki yaratabilir." dedi.
"MACRON'A DA SÖYLEDİM"
Başbakan Meloni, bu konuyu muhataplarına da söylediğini belirterek, "Bunu Parlamento da dahil olmak üzere defalarca söyledim. Aynı şekilde Filistin yönetimine ve Macron'a da söyledim. Var olmayan bir şey sadece kağıt üzerinde tanınırsa sorun çözülmüş gibi görünebilir ama aslında çözülmemiştir." ifadelerini kullandı.
"TANINMASINDAN YANA DEĞİLİM"
Meloni, "Filistin Devleti fikrinden çok yana biri olarak, bu devletin kurulması süreci başlamadan onun tanınmasından yana değilim." yorumunu yaptı.
MUHALEFETTEN SERT ELEŞTİRİ
Muhalefetteki 5 Yıldız Hareketi (M5S) lideri Giuseppe Conte, X hesabından yaptığı paylaşımda İtalya Başbakanı'nın açıklamalarını sert şekilde eleştirdi.
Conte, Meloni'nin "nadir de olsa tutarlılık gösterdiğini" belirterek, Başbakan'ın maskesini çıkardığını ve açıkça Filistinlilerin şu anda kendi devletlerinin tanınmasına haklarının olmadığını söylediğini ifade etti.
"Birleşmiş Milletler'deki mırıldanmalarının ardından ve (İsrail Başbakanı Binyamin) Netanyahu'nun soykırımcı katliamı karşısında süren suç ortağı sessizliği eşliğinde Başbakan, kameraların karşısına geçmeden, basına açıklama yapıyor: 'Filistin Devletinin tanınması şu anda ters etki yapar’, ‘Zamanı değilmiş’." ifadelerini kullanan Conte, Meloni'nin bu tezini, Filistinlilerin egemen bir toprağının olmamasıyla bağdaştırdığı eleştirisini yöneltti.
"SAVAŞ SUÇLUSU NETANYAHU'YA BAŞKA BİR BOYUN EĞME EYLEMİ"
Conte, "Bu, iki halk-iki devlet ilkesi yönünde bir çözümün önünü tıkayan İsrail hükümetinin sistematik yok etme ve zorla göç ettirme planını görmezden gelen alçakça bir bahanedir. Bu, uluslararası toplumun sessizliği içinde İsrail ordusunun himayesinde Batı Şeria'da Filistin köylerine karşı yapılan Yahudi yerleşimci saldırılarına göz yumanların korkakça bir gerekçesidir. Bu, savaş suçlusu Netanyahu'ya başka bir boyun eğme eylemi." değerlendirmesinde bulundu.
Meloni hükümetinin, 20 bini çocuk toplam 60 bin ölüden sonra Filistinlilerin haklarına karşı durmaya devam ettiğini vurgulayan Conte, şunları kaydetti:
"Soykırımı meşrulaştırmayı sürdürüyor, bunu da İsrail Bakanı Amihai Ben-Eliyahu'nun şu sözlerinden sadece birkaç saat sonra yapıyor: 'Tüm Gazze Yahudi olacak... Hükümet, Gazze’nin haritadan silinmesi için bastırıyor.' Giorgia, burada artık mesele siyaset değil. Burada hepimizin siyasi görüşü ne olursa olsun, koruması gereken asgari bir insanlık duygusu söz konusu. Burada bu soykırımı durdurmaya katkı sağlamak için elimizden gelen her şeyi yapmamızı emreden en yüce ahlaki sorumlulukla karşı karşıyayız."
Muhalefet partileri, dün de Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Antonio Tajani’nin, "İtalya, iki halk ve iki devlet çözümünden yanadır ancak yeni Filistin Devletinin tanınması, onların da İsrail’i tanımasıyla eş zamanlı olmalıdır. Biz, bir tarafın galibiyetini değil barışı istiyoruz." dediği açıklamasına sert tepki göstermişti.
-
Misafir 5 saat önce Şikayet EtAllah cc israili Amerikayı ve onların destekcilerini kahru perişan etsin İnşaallah Allahumme amiin. meloni bizi hayal kırıklığına uğrattı.Beğen Toplam 1 beğeni
-
Ömer 5 saat önce Şikayet Etbuda barımıza bastığımız melodi. düşünceye bak.Beğen Toplam 1 beğeni
-
miraç 6 saat önce Şikayet EtSiyonistlerin köpekleriBeğen Toplam 1 beğeni
-
Misafir 6 saat önce Şikayet Etmelini de yan çizdiBeğen
-
vatandaş 7 saat önce Şikayet Etİtalyanın melonisi resmen netanyahuyu gittiği yolu desdeklediğini daha açık anlatamazdı meloni yahudi sevici bir ermeni gibi davranıyor böylelerininden dost olmaz bunlar düşmanında en tehlikelisidir gerçek yüz ifadesini çok iyi kamufle eden bir yahudi netenyahydan daha korkunç oluyorlar bir bayan bebek çocuk kadın kız yaşlılara karşı yapılanlara bu kadar kayıtsız kalmamalıBeğen Toplam 1 beğeni