İngiltere İsrail'i tarih verip uyardı: Filistin devletini tanıyacağız

Fransa'nın ardından bu kez İngiltere'den Filistin hamlesi geldi. İngiltere Başbakanı Kein Starmer 'İsrail somut adımlar atmazsa İngiltere Eylül ayında Filistin Devleti'ni tanıyacak' dedi.

GİRİŞ 29.07.2025 20:19 GÜNCELLEME 29.07.2025 20:19

İngiltere Başbakanı Keir Starmer, Kabine toplantısında, İsrail'in iki devletli çözümü sağlama taahhüdü de dahil olmak üzere bir dizi talebi yerine getirememesi durumunda İngiltere'nin Fransa'yı takip ederek Filistin Devleti'ni tanıyacağını söyledi.

İngiltere Başbakanı Keir Starmer

Starmer, konuşmasında, iki devletli çözüm umudu risk altında olduğu için Filistin'i tanımanın zamanının geldiğini ve bunun en yüksek etkiyi yaratacağını belirterek, şunları kaydetti:

"İsrail hükümeti Gazze'deki korkunç durumu sona erdirmek için ateşkesi kabul edecek ve iki devletli çözüm ihtimalini canlandıracak, uzun vadeli sürdürülebilir barış taahhüdünde bulunacak somut adımlar atmadığı takdirde, İngiltere'nin eylülde Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda Filistin devletini tanıyacağını teyit edebilirim."

FRANSA'DAN DA AYNI AÇIKLAMA GELMİŞTİ

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, eylül ayında Birleşmiş Milletler'de (BM) Filistin devletini tanıyacağını açıklamıştı.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron

Macron, X hesabından yaptığı paylaşımda, "Orta Doğu'da adil ve kalıcı bir barışa yönelik tarihsel taahhüdüne sadık kalarak, Fransa'nın Filistin devletini tanımasına karar verdim." ifadelerini kullanmıştı.

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'a yazdığı mektuba da yer verdiği paylaşımında Macron, bölgede şu an için aciliyet arz eden şeyin "Gazze'deki savaşın sona ermesi ve sivil halkın kurtarılması" olduğunu belirtmişti.

Enes Kılıç Haber7.com - Haber Editörü
Haber 7 - Enes Kılıç
YORUMLAR 66
  • misafir hhv 1 yıl önce Şikayet Et
    siz tanıyana kadar tanınacak ülkemi kalacak. zamanında hep desteklediniz itraili.belki bu dünyada olmayabilir ama öbür âlemde tek tek hesabını vereceksiniz.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    yapmaz bunlar anca konusurlar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Pendik'te polisten kaçan sürücüye 770 bin TL’lik ceza
8 kişinin hayatına mal olan biçerdöver ortaya çıktı! Bir gün önce arayıp helallik istemiş!