Bir türlü yok edemediler... İsrail ve Batı başaramadı! İslam'a akın, Filistin'e hassasiyet

Son yıllarda savaşlarda acımasız saldırılara maruz kalan Müslümanlar terör gibi yaftalarla anılmak istense de dünyanın ilgisini topluyor. İslam, son yılların en hızlı yükselen inanışı olurken, Filistin hassasiyeti bütün dünyayı sarıyor.

GİRİŞ 01.08.2025 16:11 GÜNCELLEME 01.08.2025 16:39
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

İsrail’in Gazze halkına yönelik vahşi saldırılarını meşrulaştırmaya çalışan Siyonist propaganda ve İslam karşıtı nefret söylemlerine rağmen, dünyanın dört bir yanında  İslam’ı seçenlerin ve Filistin’e destek verenlerin sayısı hızla artıyor.

ABD Merkezli Pew Araştırma Merkezi’nin yayımladığı bir araştırmanın sonucuna göre, 7 Ekim 2023'ten bu yana müslüman olanların sayısı arttı. ABD'de her yıl yaklaşık 25.000 kişi Müslüman olurken, Avrupa'da her yıl yaklaşık 20.000 kişi Müslüman oluyor. Afrika'nın Kenya gibi stratejik öneme sahip ülkelerinde ise bu rakamlar daha çarpıcı.

MADDİ VE MANEVİ ENKAZLARDAN YÜKSELEN İMAN

İslam'a geçiş hikayelerinin arkasında 7 Ekim 2023'te Aksa Tufanı'nın başlamasından bu yana Filistin halkının zulme karşı gösterdiği izzet ve direniş, İsrail'in Filistin halkına yönelik uyguladığı soykırım ve işgal politikaları gibi birçok sebep bulunuyor.

Araştırma verilerine göre İslam’a geçişte en büyük oranı Hristiyanlık ve ateizmden gelenler oluşturuyor. Çoğu ülkede, Müslüman olarak yetiştirilen yetişkinlerin yüzde 90’ından fazlası hala Müslüman. Analiz edilen 13 ülkede, yetişkin nüfusun çok az bir kısmı İslam’dan vazgeçiyor.

Grafiğe göre din değiştirme oranları genel olarak yüzde 3 veya daha az; yani çocuklukta Müslüman olanların büyük kısmı yetişkinlikte de Müslüman kalıyor. ABD’de ise bu oran daha farklı; yaklaşık yüzde 75’i Müslüman olarak kalıyor. ABD vatandaşları diğer ülkelere kıyasla daha fazla din değiştiriyor.

ABD VE AFRİKA'DA REKOR

ABD ve Kenya, İslam'a geçen insanların oranının en yüksek olduğu ülkeler arasında yer alıyor. ABD'li Müslümanların yüzde 20'si ve Kenyalı Müslümanların yüzde 11'i başka bir dinde veya dinsiz olarak büyüdüklerini belirtiyor.

Bununla birlikte, Müslümanlar genel olarak her iki ülkede de azınlık konumunda: ABD'li yetişkinlerin yaklaşık yüzde 1'i ve Kenyalıların yüzde 11'i şu anda kendilerini Müslüman olarak tanımlıyor. İslam’ı seçenlerin çoğu, Hristiyan olarak yetiştirildiklerini söylüyor.

Endonezya’da çocuklukta Müslüman olanların neredeyse tamamı yetişkinlikte de Müslüman kalıyor. Bangladeş, Hindistan, Tunus, Türkiye gibi ülkelerde Müslümanların büyük çoğunluğu çocuklukta Müslüman olarak yetişmiş.

Araştırmada yapılan tahmine göre ABD'deki Müslümanların oranı önümüzdeki 20 yılda diğer dinlerin iki katına çıkabilir. 

İSRAİL YOK ETMEK İÇİN SALDIRDIKÇA...

İslam’ın 7 Ekim’den bu yana hızla yayılmaya başlamasının ardında birçok sebep bulunuyor. Bunlardan biri İsrail’in Filistin ve Müslümanlar hakkında yaymaya çalıştığı dezenformasyon. Siyonizm anlatısının inandırıcılığını yitirdiğine inanan insanlar, hem Ortadoğu'ya hem de İslam’a dair doğru bilgiye ulaşma ihtiyacıyla İslam'ı araştırmaya başlıyor. 

Bir diğer sebep ise sosyal medya paylaşımları. YouTube, TikTok ve Instagram gibi sosyal medya uygulamaları aracılığıyla çoğu sonradan Müslüman olmuş binlerce insanın hikâyelerini paylaşması insanlar üzerinde olumlu yönde etki yaratıyor. Ayrıca Müslüman olanlar Gazze halkının paylaştığı sosyal medya gönderilerinin, soykırımın ağır koşullarına ve tüm yaşadıklarına rağmen Allah'a teslimiyetlerini göstermelerinin etkili olduğundan bahsediyor.

FİLİSTİN’E DESTEK DÜNYA ÇAPINDA ARTTI

İsrail'in ve Batı medyasının Siyonizm propagandasına rağmen Filistin’e verilen destek küresel kamuoyunda gittikçe yaygınlaştı. Dünya ülkelerinden art arda Filistin devletini tanıma hamleleri gelirken, İsrail'in yenilmezlik miti tarihe karışmaya devam ediyor. 

Dragonfly Güvenlik İstihbarat ve Analiz Servisi (SIAS)' nin araştırmasına göre 7 Ekim 2023'ten önce Filistin destekçiliği tarihsel olarak genellikle Müslüman ve Arap toplulukları, öğrenci grupları, sendikalar ve siyasi partilerle sınırlıydı. Ancak son iki yılda özellikle Avrupa ve ABD'de radikal bir değişim yaşandı. 

ABD 2023-2024 arası Filistin destekçisi protestolar

BOYKOT ŞUURU DÜNYAYA YAYILDI

Hem ABD'de hem de Avrupa ülkelerinde İsrail menşeili markalara karşı küresel boykot ve Filistin destekçisi kitlesel yürüyüşler arttı.  ABD'de yapılan protestolar ve protestolardaki polis şiddeti de buna paralel olarak son iki yılda artış gösterdi. 

ABD Başkanı Donald Trump'ın Filistin'i destekleyen göçmen öğrenciler üstünde kurduğu baskının artmasıyla birçok müslüman öğrenci tutuklandı veya deport edildi. Fakat tüm baskılara rağmen Filistin destekçisi eylemler dünya çapında artış göstermeye devam ediyor. 

Pew'in bir diğer araştırmasına göre İslam küresel olarak en hızlı büyüyen din oldu. 2010-2020 yılları arasında Dünyadaki Müslümanların sayısı yaklaşık yüzde 17'lik bir artış gösterdi. 

Dinlerin On Yıllık Büyüme Grafiği

Kursiyer İrem Haber7.com - Kursiyer
Haber 7 - Kursiyer İrem
YORUMLAR 16
  • Yorumcunun biri 1 hafta önce Şikayet Et
    kafir ne kadar zalimleşsede yırtınsada başaramayacaklar Allah nurunu tamamlayacak Allahın vaadi bu
    Cevapla
  • Muvahhid 1 hafta önce Şikayet Et
    Şüphesiz ki hak geldi batıl zail oldu elbette batıl Zelil olmaya mahkumdur
    Cevapla
  • Misafir 1 hafta önce Şikayet Et
    Siyonis yahudi amarika avrupa ve avaneleri bir olarak bir karpuz dilimi kadar gazzeyi iki senedir birlikte bombalıyorlar yetmemiş gibi gazze hapisanesine dönen insanları açlıklan öldürüyorlar açlıkla yok etmeye çalışıyorlar bunlar şeytandan daha aşağılık insanlar allahın gazabı üslerine klur inşallah.
    Cevapla
  • +EKREM+ 1 hafta önce Şikayet Et
    ayrıca içimizdeki şu meşhur başta c h p ve kumar masası müdayim lerine ragmen yükseliş elhamdüllah
    Cevapla
  • İslam 1 hafta önce Şikayet Et
    "Şüphesiz Allah katında hak din İslâm'dır." (Âl-i İmrân Suresi 19. Ayet).
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
'Adem Amca'nın dostu Yaren Leylek depremi önceden hissetti
İtalya'dan geldi, binlerce bahçeyi kuruttu! "Biyolojik savaş veriyoruz"