Emlak devi dolandırıldı! Oltalama yöntemiyle büyük vurgun
New York’un lüks emlak firması, tek bir oltalama (phishing) e-postası yüzünden 19 milyon dolar (yaklaşık 772 milyon TL) kaybetti. Olayın ardından ABD İç Güvenlik Bakanlığı öncülüğünde çok kuruluştan oluşan bir soruşturma başlatıldı.
ABD’nin en pahalı bölgelerinden biri olan Battery Park City’de çok sayıda lüks konutun sahibi ve yöneticisi olan Milford Entities/Management Company, siber dolandırıcıların kurbanı oldu. Şirket, yalnızca bir sahte e-postaya kandıktan sonra 19 milyon doları (yaklaşık 772 milyon TL) yanlışlıkla dolandırıcılara ait bir hesaba transfer etti.
Edinilen bilgilere göre olay, Temmuz ayı başında yaşandı. Dolandırıcılar, Battery Park City Authority (BPCA) adına açılmış sahte bir banka hesabı ve "spoofing" tekniğiyle gönderilen bir e-posta sayesinde şirketi kandırdı. Milford, lüks Liberty View ve Liberty Luxe dahil olmak üzere işlettiği birçok bina adına yapılması gereken vergi benzeri ödemeleri bu sahte hesaba aktardı.
Şirketten yapılan yazılı açıklamada, "Geçtiğimiz ay, Milford Management, Battery Park City Authority adına sahte bir banka hesabı açılarak gerçekleştirilen ciddi bir dolandırıcılık vakasının kurbanı oldu" denildi. Olayın ardından ABD İç Güvenlik Bakanlığı (DHS) öncülüğünde çok kuruluştan oluşan bir soruşturma başlatıldı.
ZARAR MİLYARLARI BULABİLİR
Sızan e-postalara göre sadece bir binanın 3,5 milyon dolarlık çeyrek dönem ödemesi dolandırıcılara kaptırıldı. BPCA ise söz konusu döneme ait ödemelerin hiç ulaşmadığını doğruladı.
Milford’un doğrudan sahibi olduğu üç bina ve yönettiği altı başka binadan toplanan "PILOT" adı verilen vergi yerine geçen ödemeler, normalde BPCA’ya aktarılıyordu. Ancak bu kez, binlerce konut sahibinden toplanan fonlar siber suçluların eline geçti.
İLK AMA SON OLMAYABİLİR
Battery Park City’de 18 siteyi ve 5.000 konut sahibini temsil eden BPC Homeowners Coalition, tüm bina yönetimlerine uyarı e-postası göndererek siber güvenlik politikalarını gözden geçirmelerini istedi. Koalisyon başkanı Justine Cuccia, "Bu ilk siber saldırı olabilir ama muhtemelen son olmayacak" ifadelerini kullandı.
BPCA’dan yapılan açıklamada ise, "Battery Park City Authority bu olayın parçası değildir, faaliyetleri etkilenmemiştir" denildi. Ancak yetkililer, etkilenen bina sakinleri, emlak yönetimi ve kolluk kuvvetleriyle iş birliğinin sürdüğünü belirtti.
Olayla ilgili federal soruşturma devam ediyor.
-
Dogrudobra 3 gün önce Şikayet EtKim yapmışsa ellerine sağlık. Dünya milletlerinin sırtına kene gibi yapışıp milleti sömüren ve kişisel serveti 4 trilyon dolar olan Rockefeller dünyayı soyup soğana çevirirken bu yetkililer tatlı tatlı rüşvetlerini yerken bu yapılanın ise isabetli olduğunu düşünüyorumBeğen
-
Eccovit 4 gün önce Şikayet EtBu Emlak devi için Sakız parasıdır. 5000 tane konut sahibini, IrgalamazBeğen Toplam 5 beğeni
-
Türk 4 gün önce Şikayet EtGelecek sorunlar nereden ötmeye başladı anlaşılıyor. Gayrimenkul.Beğen Toplam 5 beğeni
-
Misafir 4 gün önce Şikayet Etbu tür oyunlar danışıklı dövüş.koca emlak bir oltaya gelmez parayı kaydırma yöntemi bu.Beğen Toplam 11 beğeni