Macron'dan İsrail'e tepki: Felaket ilanı!

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, İsrail'in Gazze'yi işgal kararına tepki göstererek bunun, eşi benzeri görülmemiş bir felaketin ilanı olduğunu söyledi.

GİRİŞ 11.08.2025 17:56 GÜNCELLEME 11.08.2025 18:27
Bu Habere 25 Yorum Yapılmış

Fransa Cumhurbaşkanı Macron, BFMTV'ye verdiği röportajda, "İsrail kabinesinin, Gazze kentine ve El-Mevasi kamplarına doğru operasyonlarını genişleteceğini ve (buraların) yeniden işgalini duyurması eşi benzeri görülmemiş vahamette bir felaketin ilanıdır ve kalıcı savaşta (yeni) bir aşamadır." ifadelerini kullandı.

Gazze'deki sivillerin ve Hamas'ın elindeki esirlerin, İsrail'in bu stratejisinin başlıca kurbanları olmaya devam edeceğini belirten Macron, Gazze için Birleşmiş Milletler (BM) yetkisi altında uluslararası bir koalisyon kurulması vurgusu yaptı.

Macron, "İsrail'in askeri operasyonlarına hayır. Terörizmle mücadele için, Gazze'yi istikrara kavuşturmak, halkını desteklemek için ve barış ve istikrar yönetimini hayata geçirmek için BM yetkisi altında uluslararası bir koalisyona evet." dedi.

Konunun BM Güvenlik Konseyinde (BMGK) ele alınması için Fransa'nın, ortaklarıyla çalışacağını kaydeden Macron, bunun Gazzeliler ve esirler için "kabul edilemez olan durumdan çıkmanın tek güvenilir yolu" olduğunu dile getirdi.

İSRAİL, GAZZE'Yİ İŞGAL KARARI ALMIŞTI 

İsrail Güvenlik Kabinesi ise 8 Ağustos'ta bölgenin kuzeyindeki Gazze kentinin işgal edilmesine yönelik plana onay vermişti.

Başbakan Binyamin Netanyahu ise kabine toplantısı öncesi Fox News'e verdiği röportajda, Gazze Şeridi'nin tamamını işgal etmeyi hedeflediklerini söylemişti.

Ancak kabine toplantısı öncesi basında işgal planına ilişkin yer alan haberlerde, saldırıların aşamalı olarak yapılacağı belirtilmişti.

İşgalin önce Gazze kentinde başlayacağı, saldırıların daha sonra da orta kesimde yer alan Filistinli mültecilerin kaldığı kamplara uzanacağı ifade edilmişti.

 

KAYNAK: AA
Ayşe Tan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ayşe Tan

Editör Hakkında

1990 yılında İstanbul’da doğdu. Meslek hayatına Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde Gazetecilik bölümü okuyarak başladı. İlk stajını Hürriyet Gazetesi’nde yaptı. Üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon Yayımcılığı bölümünde tamamladı. 2009 yılında Milliyet Gazetesi’nde internet haberciliğine başladı. 15 senelik kariyerinde çok sayıda gazete, haber portalı ve televizyon bulunmaktadır. Meslek hayatına Haber7.com’da “Gündem Editörü” olarak devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.
YORUMLAR 25
  • Erdal 3 saat önce Şikayet Et
    Tarih yeniden yazılmalı altı milyon insanı yakanlar bunlar işte Hitler paylaço
    Cevapla
  • Bay 3 saat önce Şikayet Et
    İşgal ederler kimsede birşey yapamaz .
    Cevapla
  • Engin 5 saat önce Şikayet Et
    Bu defada cihat etmez isek devletçe milletçe ozaman başımıza gelecekleri hayal dahi edemeyiz
    Cevapla
  • yavuz selim 6 saat önce Şikayet Et
    arkadaş dünya yı adamlar takmıyorbu kadar kibir bu kadar kendilerini üstten görme dünyanın her yerinde her gün gösteri olurken üstüne üstün bide işgal açıklamak akıl işi değil artık dünyanın israili gerçek boykot etmesi gerek o zamanda devam edecekler mi ???
    Cevapla
  • Yiğido SİVAS 6 saat önce Şikayet Et
    MAKRON diyorki aziz dostum NETENYAHU GAZZE yi işgal ve aç bırakma sen insanların üzerine atabildiğin kadar bomba at arkandayız demek istiyor Ülkemde senin katliamlarına böyük tepki var baş edemiyorum DİYOR .
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Rusya'dan tehdit gibi itiraf etti! Yasak dönemde bile ürettik: Büyük bir stoka sahibiz!
Tüketici haklarında yeni dönem: Doğrudan satışlara yeni düzenleme!