İsrail'e savaş ilan ettiler! Silah bırakmayınca hükümet ayaklandı! "İç savaş çıkabilir"

Lübnan'da aralarında Adalet Bakanı Adil Nassar'ın da bulunduğu çok sayıda milletvekili, İsrail ile savaşmak için silahlarını teslim etmeyi reddeden Hizbullah'a tepki göstererek ülkede iç savaş çıkabileceği uyarısında bulundu.

GİRİŞ 15.08.2025 18:44 GÜNCELLEME 15.08.2025 19:20

Lübnan Adalet Bakanı Nassar, silahlarını teslim etmeyi reddeden Hizbullah ile ilgili yaptığı yazılı açıklamada bulundu.

HİZBULLAH'A İÇ SAVAŞ UYARISI

Nassar, "Bazılarının, silahını savunmak için Lübnan'ı yok etmekle tehdit etmesi, silahın Lübnan'ı savunmak için olduğu söylemine son vermektedir." ifadelerini kullandı.

Meclisteki bağımsız Sünni milletvekili Eşref Rifi ise, "herhangi bir iç karışıktan Lübnan hükümetinin sorumlu olduğunu" söyleyen Hizbullah lideri Naim Kasım'a, "Hizbullah'ı iç savaş tehdidini tekrarlamaması konusunda uyarıyoruz." sözleriyle yanıt verdi.

Rifi, şunları kaydetti:

"Şeyh Naim Kasım'ın partisi, Lübnan'a işgali, insani ve ekonomik felaketi miras bıraktı. Bugün ise yenilginin ardından devleti ve Lübnanlıları tehdit ediyor, mağduriyet iddiasında bulunuyor ve Lübnanlıların çoğunluğunu hainlikle suçluyor."

'LÜBNANLILARIN HAYATI HERHANGİ BİR PARTİ GRUP VEYA MEZHEBİN ELİNDE DEĞİLDİR'

Sağcı Hristiyan Ketaib Partisi milletvekili Elias Hankeş, yaptığı yazılı açıklamada, "Naim Kasım, sözleriyle halkın hayatını, Lübnan'ın meşruiyetini ve ülkenin tamamını tehdit ediyor." değerlendirmesinde bulundu.

Bağımsız Sünni milletvekili Vaddah Sadık ise toplumsal barışın, şantaj konusu ya da mezhepsel gerilim aracı olmadığını belirterek, "Lübnanlıların hayatı, herhangi bir parti, grup veya mezhebin elinde değildir." yorumunu yaptı.

Hristiyanları temsil eden Lübnan Güçleri Partisi milletvekili Gays Yazbek de "Şeyh Naim Kasım söylemleriyle İsrail ile savaşıyor, eylemleriyle de Lübnan'ı yok ediyor. Bizi tehdit etme Şeyh (Kasım); zira biz zaten genel bir kıyımın ortasındayız. Lübnan'a merhamet edin" ifadelerini kullandı.

'İSRAİL İŞGALİ SÜRDÜĞÜ MÜDDETÇE SİLAH BIRAKMAYACAĞIZ'

Hizbullah Genel Sekreteri Naim Kasım, Hizbullah'ın "İsrail işgali sürdüğü müddetçe silah bırakmayacağını" belirterek "İsrail-ABD projesiyle neye mal olursa olsun mücadele edeceklerini" söylemişti.

Kasım, "Herhangi bir iç karışıklığın çıkmasından ve ülke topraklarını savunma görevini yerine getirmemesinden tamamen Lübnan hükümeti sorumludur. Saldırıları durdurun ve İsrail’i Lübnan’dan çıkarın. Ulusal ve stratejik güvenlik konusunu görüşürken sizlere her türlü kolaylığı sağlayacağız." demişti.

KAYNAK: AA
Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldum. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarında kurduğum internet haber sitesiyle başladım. Kurduğum sitede 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdım. 2022 yılından bu yana Haber7 bünyesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere çok sayıda haber, grafik ve video hazırladım. Kariyerime Haber7'de gündem editörü olarak devam etmekteyim.
YORUMLAR 95
  • Türkiye 6 ay önce Şikayet Et
    Ey Gazze'nin ve FİLİSTİN'İN ÇOCUKLARI, ANNE ve YAŞLILARI Bizi Duyamayabilirler SOYKIRIMA UĞRAMALARINDAN DOLAYI Fakat; Ey DÜNYA ÇOCUK, ANNE ve YAŞLILARI Geliniz Netanyahu ve Ekibinin YÜZLERİNE TÜKÜRELİM BİRLİKTE: TUUU, TUU, TU. Hatta Bunları Destekleyen Medeni Avrupa ve Amerikalı Liderlere de YÜZLERİNE TÜKÜELİM: Tuuu, Tuu, Tu.
    Cevapla
  • Türkiye 6 ay önce Şikayet Et
    Ey Gazze'nin ve FİLİSTİN'İN ÇOCUKLARI, ANNE ve YAŞLILARI Bizi Duyamayabilirler SOYKIRIMA UĞRAMALARINDAN DOLAYI Fakat; Ey DÜNYA ÇOCUK, ANNE ve YAŞLILARI Geliniz Netanyahu ve Ekibinin YÜZLERİNE TÜKÜRELİM BİRLİKTE: TUUU, TUU, TU. Hatta Bunları Destekleyen Medeni Avrupa ve Amerikalı Liderlere de YÜZLERİNE TÜKÜELİM: Tuuu, Tuu, Tu.
    Cevapla
  • Farklı Yöntem 6 ay önce Şikayet Et
    Zaman gösterdi ki, ülke başkanlarıyla bu başarılamıyor.Sivil toplum örgütleri, aşiretler ve halk topluluklarını sosyal medya ve bazı kanallarla şuurlandırıp ve organize edip harekete geçmek gerekiyor .İsrail'in çevresindeki halk sopalarla İsrail'e yürümüş olsaydı İsrail şimdi mağlup olmuş ve bu zulümleri yapmamış olurdu."Allah'ın rızâsına ulaşmak uğrunda- hakkıyla cihad edin”(Hac S. 78.a
    Cevapla
  • Tatar 6 ay önce Şikayet Et
    Satılık köpek olmayın İsrail’e kendinizi satmayın İsrail’in neyinden korkuyor bu dünya anlamadım yahu siz nasıl Müslümansınız
    Cevapla
  • Bir vatandaş 6 ay önce Şikayet Et
    Türkiye İsraile saldırsa, tüm Nato ülkeleri birleşip binlerce uçakla Türkiye yi vururlar. Dolayısıyla Nato kağıt üzerinde bir masaldan ibaret. Suriyede bu gerçeği gördük. Bu yüzden Türkiye dikkatli davranıyor. Türk milletide artık bu Nato masalını doğru okumalı.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İran ile Rusya'dan Hürmüz'de gövde gösterisi! ABD'ye böyle meydan okudular
Türkiye'nin meşhur yemekleri! İl il nerede ne yenir?