Son dakika: ABD'de felaket alarmı! Acil durum ilan edildi

Son dakika haberi... ABD'de North Carolina eyaleti, kıyı şeridinde olumsuz koşullara yol açması öngörülen Erin Kasırgası'na karşı acil durum ilan etti.

GİRİŞ 20.08.2025 18:35 GÜNCELLEME 21.08.2025 09:23

SON DAKİKA HABERİ: North Carolina Valiliğinden yapılan açıklamaya göre Erin Kasırgası, Karayipler'den hızla ABD'nin doğu kıyılarına doğru yaklaşıyor.

Eyalet yönetimi, kıyı şeridine gerekli ekipman ve personel desteğini artırdı.

ACİL DURUM İLAN EDİLDİ

Vali Josh Stein, yaklaşan kasırga tehlikesi nedeniyle eyalet genelinde acil durum ilan etti.

Boyutu ve şiddeti artacağı tahmin edilen kasırganın, sel, erozyon ve tehlikeli dalgalara yol açacağı belirtildi.

Vatandaşlara acil durum çantası temin etme ve gerektiğinde tahliye talimatına hazırlıklı olma çağrısı yapıldı.

ABD Ulusal Kasırga Merkezi, 15 Ağustos'ta tropikal fırtınadan kasırgaya yükselen Erin'in 16 Ağustos'ta "felaket" anlamına gelen "Kategori 5" seviyesine ulaştığını açıklamıştı.

KAYNAK: AA
Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Haber7.com’da mesleki hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 50
  • Bozkurt 1 ay önce Şikayet Et
    Allah inşallah en kötü şekilde ABD Yahudileri yok eder
    Cevapla
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    Amiiiiiiiiiinnnn inşaallah
    Cevapla
  • misafir ali 1 ay önce Şikayet Et
    Bütün abd yi yıkar geçer inşallah,tek dileyim bu.
    Cevapla
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    İnşaALLAH yerle bir olursunuz onca filistinli mazlumun ahı var.
    Cevapla
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    Daha beter olsunlar Filistin katilleri
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail reddetti! Kahramanları bırakmıyor!
Nobel Barış Ödülü'nde sızıntı iddiası ortalığı karıştırdı! Soruşturma başlatıldı