Zelenski'den, Trump'ı çıldırtacak savaş duyurusu! Putin'e toprak resti!
Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, Ukrayna’nın "Ulusal Bayrak Günü" dolayısıyla düzenlenen törende konuştu. Zelenski, "Topraklarımızı işgalcilere teslim etmeyeceğiz" dedi.
SON DAKİKA HABERİ: Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım ile ülkesinin "Ulusal Bayrak Günü"nü kutladı.
Zelenski, ABD Başkanı Donald Trump ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin arasında Alaska'da gerçekleştirilen tarihi barış zirvesi ve Avrupalı liderlerin katılımıyla Beyaz Saray'da Trump ile yaptığı savaş zirvesi sonrası oluşan barış iklimine ilişkin önemli mesajlar verdi.
'TOPRAKLARIMIZI İŞGALCİLERE TESLİM ETMEYECEĞİZ'
Zelenski paylaşımında şu ifadeleri kullandı:
''Bu bayrak, Rus esaretinden kurtardığımız insanlar için kurtuluş hissi yaratıyor. Ukrayna bayrağını gördüklerinde, kötülüğün geçtiğini anlıyorlar. Bu bayrak, Ukrayna'nın geçici olarak işgal altındaki bölgelerinde yaşayan birçok insan için bir hedef ve hayaldir. Ve onlar bu bayrağı koruyorlar, çünkü biliyorlar ki: topraklarımızı işgalcilere teslim etmeyeceğiz.
Bu bayrak, yüzbinlerce askerimiz için en değerli şeyi simgeliyor. Tüm Ukrayna'dan gelen erkekler ve kadınlar, sadece şu ya da bu bölgeyi, sadece Vovchansk ya da Dobropillya'yı değil, tüm Ukrayna'yı savunuyorlar ve hayatlarını riske atarak tüm devletimizin yaşam hakkını savunuyorlar. Yaşasın Ukrayna! Mavi-sarı bayrağımız daima gururlu olsun! Bayrak Günü kutlu olsun, sevgili Ukraynalılar!''
TRUMP 'KİMİN SUÇU OLDUĞUNU GÖRECEĞİZ' DEMİŞTİ
ABD Başkanı Donald Trump, dün yaptığı açıklamalarda, Rusya-Ukrayna Savaşı'nın gidişatına ilişkin birçok şeyden memnun olmadığını vurgulayarak Rusya Devlet Başkanı Putin'e "daha hızlı ve somut adımlar atması" çağrısında bulunmuştu.
Rusya'nın Ukrayna'da bulunan bir ABD fabrikasına hava saldırısı düzenlemesiyle ilgili fikri sorulan Trump, "Bu konuda mutlu olmadığımı Putin'e söyledim. Bundan memnun değilim, bu savaşla ilgili hiçbir şeyden memnun değilim. Neler olacağını göreceğiz. Sanırım önümüzdeki iki hafta içinde, işlerin nereye gideceğini göreceğiz." diye konuşmuştu.
Rusya Devlet Başkanı Putin'e barış süreciyle ilgili olarak "birkaç hafta" süre verdiğini dile getiren Trump, Rusya ile Ukrayna'nın 2 hafta içinde bir araya gelip gelmeyeceğini yakından takip edeceğini ve ona göre kararını vereceğini söylemişti.
Trump, şöyle konuştu:
"2 hafta içinde Rusya'nın ve açıkçası Ukrayna'nın tutumunu göreceğimizi düşünüyorum. Eğer anlaşma yapmazlarsa bunun kimin suçu olduğunu göreceğiz. Sonra ne yapacağımıza dair bir karar vereceğim ve bu çok önemli bir karar olacak. Bu karar, ya (Rusya'ya) büyük çaplı yaptırımlar veya gümrük vergileri uygulayabileceğimiz ya da hiçbir şey yapmayıp 'Bu sizin savaşınız' diyeceğimiz bir karar olacak."
ABD Başkanı, Rusya ile Ukrayna'nın bir araya gelmesi gerektiği vurgusunu yineleyerek, kendisinin de gerekmesi halinde bu toplantıya katılmaya hazır olduğunu belirtmişti.
-
Veysel 54 dakika önce Şikayet EtZelenski; Rusya'ya bir karış toprak verme. Savaşa devam.Beğen
-
Lider 57 dakika önce Şikayet EtPalyaço yeraltı zenginliği olan madenleri Amerikaya verdin, şimdide üstünü Rusya ya ver. Sen devlet başkanısın, palyaçodan devlet başkanı bu kadar oluyor demek ki... Seni seçen halkın aklı bu kadar çalışıyor. Bizde de böyle tipler % 25 civarı ....Beğen
-
Mardinli 1 saat önce Şikayet EtZelensky, Trump Putin den daha tehlikeli senin için. Trump'ın ipiyle kuyuya inilmez. Rusya'ya karşı şerefinle yenilmen. Trump'a sömürge olmaktan, bağlı olmaktan daha iyidir.Beğen Toplam 5 beğeni
-
maho 1 saat önce Şikayet Etköpek Zelenski o topraklar zaten Rusya'ya aittiBeğen Toplam 2 beğeni
-
Bir oll 2 saat önce Şikayet EtSavaşacak adamın kalmadı bee. Savaşmayan larında çoğu, ya türkiye de yada Avrupa'da tatilde. Bunlar nasıl millet ki, dünya bunların arkasındaBeğen