Gazze'de yaralı kurtulan kadın: Kabusta gibiyiz

İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırıda yaralanan 23 yaşındaki Seca Talal Hamed, enkaz altında yaşadığı dehşeti anlattı: "Kabusta gibiyiz, 2 yıldır sesimizi duyan yok." Abla Sade de savaşı durdurma çağrısı yaptı.

Gazze'de yaralı kurtulan kadın: Kabusta gibiyiz
Gazze'de yaralı kurtulan kadın: Kabusta gibiyiz
GİRİŞ 24.08.2025 17:39 GÜNCELLEME 24.08.2025 17:39
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Seca ve ailesi, Zehra semtinde yaşarken, İsrail ordusunun evlerini bombalaması üzerine Zevayide bölgesine göç etti. Bu bölgede bulunan Derviş ailesinin evine yerleşti ancak aile, burada da ikinci kez İsrail ordusunun saldırılarının hedefi oldu.

İsrail'in 20 Ağustos'ta gece yarısı düzenlediği saldırı Hamed ailesini uykuda yakaladı. Odada uyurken birden boğulma hissiyle uyanan Seca, önce diğer odaya geçti ama sonra betonların üstüne yıkılmasıyla hareket edemez oldu.

ENKAZ ALTINDAKİ DEHŞET ANLARI

Yaşadığı dehşet anlarını anlatan Seca, "Bütün oda üstüme yıkılmıştı. Bana rüyada olduğumu söyleyin, diyordum. Çıkarın beni buradan, boğuldum, diyordum. Aldığım son nefeste öleceğimi düşünüp şehadet getirdim." ifadelerini kullandı.

Sivil savunma ekipleri tarafından enkaz altından çıkarılarak Aksa Şehitleri Hastanesine kaldırılan Seca, leğen kemiğinde 3 kırık olduğunu, omzunun da kırıldığını dile getirdi.

Seca, tıbbi imkanlar elvermediği için Gazze dışına çıkıp tedavi olmak istediğini aktardı.

DÜNYAYA SIĞINAN ÇAĞRI

Seca, yaşadığı yerin güvenli olduğunu hiç düşünmediğini ve hep saldırı olacağı korkusuyla yaşadığını, sonunda da korktuğu şeyin başına geldiğini ifade etti.

"Kabusta gibiyiz. 2 yıldır dünyaya sesleniyoruz ama sesimizi duyan yok." diyen Seca, yaşadıkları hayal kırıklığını ve sitemi dile getirdi.

SAVAŞIN DURDURULMASI TALEBİ

Seca'nın ablası Sade Talal Hamed ise Zevayide'de ailesinin evine ziyarete gittiği sırada saldırıya yakalandığını söyledi.

Saldırıda 15 yaşındaki oğlunun da yaralandığını, boynuna şarapnel isabet ettiğini ve dişlerinin kırıldığını kaydeden Sade, kız kardeşinin ve oğlunun tedavisi için yardım çağrısında bulundu.

Nereye giderlerse oranın bombalandığını ifade eden Sade, şöyle devam etti:

"2 yıldır savaştayız. Kimse bu savaşı durduramadı. Açlık, göç, 24 saat bombardıman. Korkuyla uyuyor ve uyanıyoruz. Ailemin yanına giderken yolda saldırıya uğramaktan korkuyorum. Gazze'de güvenli yer yok. Bu, uğradığımız ikinci saldırı."

KAYNAK: AA
Ramazan Yıldız Haber7.com - Yazı İşleri Müdürü
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 4
  • mevhibe inal 7 saat önce Şikayet Et
    Hepimiz aynı durumdayız. Umarım içimizdeki kahramanlar çoğalır. Yoksa bunlar bizi gıda-ilaç-ambargo-işgal bile isteye yok edecek.
    Cevapla
  • Sakin 8 saat önce Şikayet Et
    Yahudi çok daha kötüsünü yaşamadan bu dünyadan gitmeyecek inşallah
    Cevapla
  • Dede 8 saat önce Şikayet Et
    Filistin'e ve Suriye'yi çok büyük set yapmalıyız bunları bize doğru gelecek Suriye Irak seddi'ni yapmalıyız
    Cevapla
  • Kim Busi 9 saat önce Şikayet Et
    Osmanlının aciz bir bir ferdi olarak size tavsiye vereyim Korku filmi seyredin alışırsınız
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Son dakika: Balıkesir'de deprem! İstanbul, Bursa, İzmir de sallandı...
Çin'in tek şartı var... Ukrayna'ya asker göndereceğini söyleyen ülkeler artıyor!