Zamir'den Netanyahu'ya ateşkes baskısı! Çatlak derinleşiyor!

Gazze Şeridi'nde ateşkes anlaşmasına ilişkin açıklamalarda bulunan İsrail Genelkurmay Başkanı Korgeneral Eyal Zamir Netanyahu'ya "Masada bir esir takası ve ateşkes anlaşması var. Bu kabul edilmeli" şeklinde çağrıda bulundu.

GİRİŞ 25.08.2025 13:55 GÜNCELLEME 25.08.2025 16:23
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

İsrail Genelkurmay Başkanı Korgeneral Eyal Zamir yaptığı açıklamada, Gazze Şeridi'nde ateşkes anlaşmasına ilişkin yaptığı açıklamada, "Masada bir esir takası ve ateşkes anlaşması var. Bu kabul edilmeli" dedi.

ZAMİR'DEN ÇAĞRI: KABUL ET!

İsrail ile Hamas arasında ateşkes görüşmeleri devam ederken, son duruma ilişkin açıklama geldi. İsrail Genelkurmay Başkanı Korgeneral Eyal Zamir Gazze Şeridi'nde ateşkes anlaşmasına ilişkin yaptığı açıklamada, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'ya ABD Başkanı Donald Trump'ın Orta Doğu Özel Temsilcisi Steve Witkoff tarafından sunulan son teklifi kabul etme çağrısı yaptı.

İsrailli Kanal 13 televizyonunun bildirdiğine göre, Genelkurmay Başkanı Zamir, "Masada bir esir takası ve ateşkes anlaşması var. Bu kabul edilmeli" açıklaması yaptı. Zamir, ordunun Hamas ile esir takası için gerekli şartları çoktan oluşturduğunu, nihai kararın artık Netanyahu'ya ait olduğunu vurguladı.

"İŞGAL PLANINA DEVAM ETMEMELİ!"

Haberde ayrıca, Eyal Zamir'in İsrail Başbakanı Netanyahu'yu Gazze Şehri'ni işgal planına devam etmemesi konusunda uyardığı bildirildi. Eyal Zamir'in İsrail ordusunun Gazze Şehri'ni ele geçirebileceğini, ancak Hamas'ın buna karşılık olarak esirleri öldürebileceğini belirttiği aktarıldı. Kanal 13 ayrıca Zamir'in daha önce deniz kuvvetleri komutanlarına Gazze'deki operasyonun sürdürülmesi

KAYNAK: İHA
Fatih Yoncalık Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Fatih Yoncalık

Editör Hakkında

İstanbul Üniversitesi Fars Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun olan Fatih Yoncalık, yüksek lisansını İstanbul Medeniyet Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünde yaptı. Trakya Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünde doktora programına devam eden Fatih Yoncalık, öğrenim hayatı boyunca muhtelif gazete ve dergilerde bilhassa dünya gündemi ve Orta Doğu üzerine çeşitli yayınlar yaptı. Meslek hayatına AKŞAM Gazetesi’nde başlayan Yoncalık, Eylül 2024’ten bu yana Haber7.com’da “Dış Haberler Editörü” olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 10
  • MisafirBalıkesirli 1 saat önce Şikayet Et
    İki senedir bu çatlak bir türlü patlamadı.Çatlak-matlak hepsi hikaye.
    Cevapla
  • ALDATILDIK! 4 saat önce Şikayet Et
    Bir KÖTÜ polis-Bir İYİ polis. İngiliz casus , "Türkler iyi insanlar, aldatması kolay" diyordu!
    Cevapla
  • mevhibe inal 4 saat önce Şikayet Et
    Zamir, "Zalim, acımasız,vahşi düşmanlarla çevriliyiz" buyurmuştu. Yaptıkları 80 yıllık İŞGAL ve ZULMÜ böyle sindiriyorlar demek ki! Bak bakalım Müslüman idaresinde başka dinden olanlara zulüm var mıydı?
    Cevapla
  • hhüseyin 9 saat önce Şikayet Et
    Hiçbir lafına güvenilmez bu alçakların
    Cevapla
  • Fettah Adıgüzel 10 saat önce Şikayet Et
    Geberminizi dünya gözüyle görmeyi Rabbimden diliyorum.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Soykırımcı İsrail'in hastane saldırısı kamerada: Kurtarma ekibini böyle vurdular!
Kıtalararası Yüzme Yarışı'nda üzen olay: Rus yüzücü İstanbul Boğazı'ndan karaya çıkmadı!