Belçika, Filistin'i tanıma kararı aldı

Belçika; İngiltere, Fransa, Kanada ve Malta gibi, 9 Eylül'de başlayacak olan Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda Filistin Devleti'ni tanıyacağını duyurdu.

GİRİŞ 02.09.2025 06:30 GÜNCELLEME 02.09.2025 08:56

Belçika Dışişleri, Avrupa İşleri ve Kalkınma Bakanı Maxime Prevot, X hesabından yaptığı açıklamada, BM Genel Kurulu'nda Filistin'i tanıyacaklarını açıkladı. Prevot, İsrail'e de yaptırımlar uygulanacağını duyurdu. Hem İsrail hükümetini hem de Hamas'ı savaşın durdurulmasına zorlamak için harekete geçileceğini açıklayan Prevot, ayrıca New York'ta iki devletli çözümü destekleyen ülkelerle ortak bir deklarasyona da imza atılacağını kaydetti. Filistin'in tam bağımsızlığına dikkat çeken Maxime Prevot, Brüksel'in, Filistin'in yeniden inşası için de desteğe hazır olduğunu vurguladı.

BATI, FİLİSTİN'İ TANIMAYA BAŞLADI

Bu gelişme, daha önce İngiltere, Fransa, Kanada ve Malta gibi ülkelerin benzer adımlar atmasının ardından geldi. Söz konusu ülkeler, Eylül ayında gerçekleşecek BM toplantılarında Filistin'i devlet olarak tanıma niyetinde olduklarını açıklamışlardı. 

Erkan Talu Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğdu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine eğitimler aldı. Haberciliğe "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı; daha sonra Haber 7'ye geçti. Kariyerine, Haber7'de "editör" olarak devam ediyor.
YORUMLAR 80
  • Fırat Yazıcı 2 ay önce Şikayet Et
    Tanımaları masumların katledilmesini durduramıyor.Allahım;Vahşice açlığa mahkum edilen bebelerin hürmetine kardeşlerimize yardım et.Bu lanetliklere karşılık verebilecek tek bir Müslüman devlet yok.Her daim senin yardımına muhtacız.Bize yardım et.Amin...
    Cevapla
  • Hakan TAŞÇI 2 ay önce Şikayet Et
    Filistini mücahit silahlı gurubu ve temsilcisi HAMASTIR.GÖZ BOYAMAK İÇİN DEĞİL FİLİSTİN DEVLETİNİN KURTULUŞUNU VE KURULMASINI SAĞLAMAK İÇİN TANIYIN.SALDIRGAN TERÖRİST İSRAİLİ DURDURMAK BARIŞI SAĞLANMAK İÇİN TANIYIN.MAHMUT ABBASII BAŞA GETİRMEK İÇİN TANIMAYIN
    Cevapla
  • Misafir 2 ay önce Şikayet Et
    toprağı olmayan devleti tanısan ne olur tanımasan ne olur hepiniz siyonist Yahudiler'in uşağı olmuşsunuz milletin gözüne baka baka yalan söylüyor sunuz oyalama taktiği uygulanıyor
    Cevapla
  • Tahsin Özkan 2 ay önce Şikayet Et
    Filistin gazzeyi tanımıyor ki sen filistini tanısan n'olacak mesele Gazze meselesi
    Cevapla
  • Ümit 2 ay önce Şikayet Et
    İsterseniz tanımlayın.. Bu gün bize.. Yarın.. Kim bilir..!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cahil, müfteri ve edepsiz!
Beyaz Saray’daki tarihi zirvede Erdoğan sözleri!