İsrail, Filistinlilere ait 455 dönümlük araziye el koydu

İsrail'in işgal altındaki Batı Şeria'da Filistinlilere ait 450 dönümden fazla araziye Filistin topraklarını gasbeden İsraillilere yerleşim yeri açılması amacıyla el koyduğu bildirildi. İsrail basını haberi skandal ifadelerle duyurdu.

İsrail, Filistinlilere ait 455 dönümlük araziye el koydu
İsrail, Filistinlilere ait 455 dönümlük araziye el koydu
GİRİŞ 02.09.2025 20:26 GÜNCELLEME 02.09.2025 20:26
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Filistin Kurtuluş Örgütüne (FKÖ) bağlı Ayrım Duvarı (Utanç Duvarı) ve Yahudi Yerleşim Birimleriyle Mücadele Konseyinden yapılan açıklamada, konuya ilişkin bilgi verildi.

Açıklamada, "İşgalci İsrail makamları, Kalkilya'nın doğusundaki Cit ve Ferata ile Nablus'un batısındaki Tel bölgelerinde 455,6 dönümlük araziye el koyduklarını duyurdu." ifadeleri kullanıldı.

İsrail'in "devlet toprağı" bahanesiyle söz konusu araziye el koyduğu belirtilen açıklamada, İsrail'in Cit, Ferata ve Tel köylerine ait arazi üzerinde kurulan Havat Gilad yasadışı yerleşim yerini meşrulaştırmak amacıyla Filistinlilerin topraklarına el koyduğunun altı çizildi.

İsrail'de Başbakan Binyamin Netanyahu hükümetinin göreve gelmesinden bu yana "devlet arazisi" bahanesiyle 13 duyuruyla el konulan Filistin toprakları miktarının 26 bin dönümün üzerine çıktığı kaydedildi.

İSRAİL SKANDAL İFADELERLE DUYURDU

Yedioth Ahronoth gazetesinin haberinde de Netanyahu ve bakanlarının işgal altındaki Batı Şeria'yı ilhak görüşmelerinin sürdüğü sırada İsrail hükümetinin Batı Şeria topraklarını ele geçirmeye devam ettiği ifade edildi.

İsrail'in el koyduğunu duyurduğu araziye ilişkin haberde, "Bu hamle, Havat Gilad yerleşiminin boyutunu üç katına çıkaracak ve onu yasadışı bir yerleşim karakolundan resmen tanınan bir yerleşim yerine dönüştürecek." ifadeleri kullanıldı.

Öte yandan, Filistin topraklarına el koyma duyurusunun Netanyahu'nun Batı Şeria'yı ilhak etme hazırlıkları kapsamında yaptığı görüşmelerle aynı zamana denk gelmesi dikkati çekti.

İsrail, Gazze'ye saldırılarını başlattığı 7 Ekim 2023'ten bu yana işgal altındaki Batı Şeria'da da saldırı ve ihlallerini arttırdı.

KAYNAK: AA
Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 13
  • misafir 6 saat önce Şikayet Et
    bunun böyle olacağı baştan belliydi Gazze ayklandiginda batı Şeria oturdu sustu ne oldu sıra sizede geldi Ürdün Mısır susyorsunuz sıra sizede gelecek çok uzak değil
    Cevapla
  • Orhan Öztürk 6 saat önce Şikayet Et
    terörist israil terörist abd
    Cevapla
  • Yücel 6 saat önce Şikayet Et
    Yakında Yahudi alçakları tamamen silinecek Filistin'den
    Cevapla
  • Maçkalı 6 saat önce Şikayet Et
    ITrail siyonITler yahudiler TERÖRISTIR
    Cevapla
  • mişmiş 7 saat önce Şikayet Et
    Büyük şeytan tökezlemeye başladı. Devrilecek inş bu 1-2 ay içinde. Küçük şeytanı da elimizden alabilecek babayiğit var mı yok mu göreceğiz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
AVM müdürünün bıçaklanarak öldürüldüğü ana dair yeni görüntüler ortaya çıktı
İsrail Gazze'ye operasyon için harekete geçti: Askerler çağrıya yanıt vermedi