İngiltere Başbakan Yardımcısı istifa etti! Nedeni tüm ülkede gündem oldu

İngiltere'de Başbakan Yardımcısı, Konut, Topluluklar ve Yerel Yönetimler Bakanı ve İşçi Partisi Genel Başkan Yardımcısı Angela Rayner, satın aldığı ikinci evinde doğru miktarda damga vergisi ödemediğinin ortaya çıkması üzerine istifa etti.

GİRİŞ 05.09.2025 21:50 GÜNCELLEME 05.09.2025 22:37

İngiltere hükümetinin iki numarası Rayner, ABD merkezli X şirketinin sosyal medya platformundan paylaştığı istifa mektubunda, vergi konusunda Konut Bakanı olarak daha özenli davranması gerektiğini kaydetti.

Angela Rayner ve Keir Starmer

BAŞBAKAN YARDIMCISI İSTİFA ETTİ

Karmaşık aile durumu ve Konut Bakanı olarak ek vergi tavsiyesi almamasının bir hata olduğunu kabul eden Rayner, "Niyetim, doğru miktarı ödemekten başka bir şey değildi. Bulgular ve yaşananların aileme etkisini göz önünde bulundurarak Başbakan Yardımcılığı, Konut, Topluluklar ve Yerel Yönetimler Bakanlığı ile İşçi Partisi Genel Başkan Yardımcılığı görevimden istifa ediyorum." ifadesini kullandı.

İngiltere medyası, Rayner'ın istifasının ardından Başbakan Keir Starmer'ın kabinede bazı değişiklikler yapacağı iddiasını paylaştı.

ÖDEMESİ GEREKENDEN DAHA AZ VERGİ ÖDEDİĞİ ORTAYAÇIKMIŞTI

Rayner'ın, Manchester'daki evinin tapusundan ismini sildirip Hove kentinde aldığı ikinci ev için tapu çıkardığı ve ödemesi gereken 40 bin sterlinlik damga vergisinden daha az vergi ödediği ortaya çıkmıştı.

Angela Rayner

Bunun bir hata olduğunu belirten Rayner, yanlış vergi tavsiyesini sorumlu tutarken Rayner'in avukatları ise böyle bir tavsiye verilmediğini kaydetmişti.

İngiltere hükümeti geçen sene ikinci ev almak isteyenlere ek damga vergisi getirileceğini açıklamıştı.

Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldum. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarında kurduğum internet haber sitesiyle başladım. Kurduğum sitede 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdım. 2022 yılından bu yana Haber7 bünyesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere çok sayıda haber, grafik ve video hazırladım. Kariyerime Haber7'de gündem editörü olarak devam etmekteyim.
YORUMLAR 50
  • ümit 5 ay önce Şikayet Et
    Bizimkilerde üste para ister
    Cevapla
  • ofli 5 ay önce Şikayet Et
    Batıda böylece çok basit küçük rüşvet ve benzeri olaylardan ötürü görevden uzaklaştırma oluyorsa, o kişi başka bir sevebden dolayı uzaklaştırılıyordur, kılıf bu şekilde oluşturuluyor
    Cevapla
  • Misafir 5 ay önce Şikayet Et
    Sen batının haydutlarını hayal bile edemesin.
    Cevapla
  • Misafir 5 ay önce Şikayet Et
    bati siyasi ahlaki budur! bizde nasil ılurdu?
    Cevapla
  • Misafir 5 ay önce Şikayet Et
    başta ülkemiz olmak üzere tüm İslam ülkeleri yöneticilerine örnek olmasını dilerim
    Cevapla
  • Burhan 5 ay önce Şikayet Et
    Ne yani bizim yöneticiler de mi vergi kaçırsın?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail'in yeni korkusu: Türkiye'nin işbirliğine karşı: Onları yakından takip etmeliyiz...
CHP'li Özçağdaş Kur'an kurslarını hedef aldı: Büyük tepki topladı