30 Boko Haram üyesi öldürüldü

Nijerya'nın Borno eyaletinde, terör örgütü Boko Haram'a yönelik hava operasyonunda 30 terörist etkisiz hale getirildi.

30 Boko Haram üyesi öldürüldü
30 Boko Haram üyesi öldürüldü
GİRİŞ 06.09.2025 22:33 GÜNCELLEME 06.09.2025 22:33

Nijerya Hava Kuvvetleri (NAF) Sözcüsü Ehimen Ejodame, yaptığı yazılı açıklamada, ordunun, aldıkları istihbarat üzerine Borno eyaletine bağlı Bama bölgesindeki Dar-El-Jamal köyünde, Boko Haram'a yönelik hava operasyonu düzenlediğini belirtti.

Ejodame, operasyonda 30 Boko Haramlı teröristin öldürüldüğünü kaydetti.

Nijerya'da 2000'li yılların başından beri varlık gösteren Boko Haram'ın, 2009'dan bu yana düzenlediği kitlesel terör eylemlerinde on binlerce kişi yaşamını yitirdi.

Terör örgütü, 2015'ten bu yana ülkenin sınır komşuları Kamerun, Çad ve Nijer'de de saldırılar düzenledi. Örgütün, Çad Gölü Havzası'ndaki saldırılarında en az 2 bin kişi hayatını kaybetti.

Ülkede terör saldırıları ve çatışmalar nedeniyle yüz binlerce kişi göç etmek zorunda kaldı.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel / Siyaset Sorumlu Editör
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci  .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 3
  • MiSAFİR 1 ay önce Şikayet Et
    Abd ve İsrail destekli kuklalar.
    Cevapla
  • Ayhan KALENDER 1 ay önce Şikayet Et
    Birileri her yerde terör örgütü üretim fonlayıp ortalığı karıştırıyor, sürekli kaos olsun istiyorlar.
    Cevapla
  • Ertuğrul 1 ay önce Şikayet Et
    Nijer in deaş i
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Bakan Uraloğlu duyurdu: 70 dakikalık yol 55 dakikaya düşecek!
Arnavutköy'de 1 kişinin öldüğü İETT otobüsündeki kavga kamerada