Netanyahu'dan yeni tehdit! Hedef gösterdi

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Katar'ın başkenti Doha'daki saldırının yankıları sürerken Hamas müzakere heyetine bir kez daha saldırı tehdidinde bulundu.

GİRİŞ 13.09.2025 21:06 GÜNCELLEME 13.09.2025 21:20

Netanyahu, X'ten yaptığı paylaşımda Katar'da yaşayan Hamas liderlerinin Gazze halkını düşünmediğini öne sürdü.

Hamas heyetini ateşkes girişimlerini önlemekle suçlayan Netanyahu, "onlardan kurtulmanın" İsrailli esirlerin serbest bırakılmasını ve savaşın sona ermesini sağlayacağını iddia ederek bir kez daha saldırıyla tehdit etti.

İsrail basını, Netanyahu'nun açıklamasını, Doha'da Hamas müzakere heyetine düzenlenen saldırının başarısız olduğunu kabul ettiği şeklinde yorumladı.

NE OLMUŞTU?

İsrail ordusu 9 Eylül'de Katar'ın başkenti Doha'da Hamas müzakere heyetinin bulunduğu binaya savaş uçaklarıyla saldırı düzenlemişti.

Hamas, lider kadronun İsrail suikastından sağ kurtulduğunu, saldırıda Hamas Siyasi Büro Üyesi Halil Hayye'nin oğlu, 4 Hamas üyesi ve bir Katar polisinin hayatını kaybettiğini açıklamıştı.

Netanyahu, saldırıdan bir gün sonra 10 Eylül'de yaptığı açıklamada, "Ya onları sınır dışı edersiniz ya da adalete teslim edersiniz. Çünkü yapmazsanız, biz yapacağız." ifadeleriyle Katar'a tekrar saldırı tehdidinde bulunmuştu.

KAYNAK: AA
Ömer Faruk Aktaş Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ömer Faruk Aktaş

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 88
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    karadan girecez itraile.
    Cevapla
  • İsmail 1 ay önce Şikayet Et
    Bu siyonist it itlaf edilmeli. Her yere saldırmaya başladı.
    Cevapla
  • Hasan Hüseyin 1 ay önce Şikayet Et
    Netenyahu en büyük teröristtir ve başına ödül konmalıdır!
    Cevapla
  • Türkiye 2 ay önce Şikayet Et
    Ukrayna için Çabalayanlar ve Mr. Tramp'a Gazze ve Filistindeki Çatışma ve Katliamları da Durdurmak Şartıyla katılıyorum. Aksi halde; ABD, AB ve NATO vb. İKİ (Yüzsüz) YÜZLÜ DAVRANIŞLARIYLA KARŞIKARŞIYAYIZ.
    Cevapla
  • uçuracaklar 2 ay önce Şikayet Et
    Bütün ülkelerin istihbaratları Trump Biden ve Netanyahuyu patlatmak için fırsat bekliyor. Trump denen soykırımcı it camların arkasından konuşuyor, camların kendisini koruyacağını sanıyor. Amerikalılar soykırımcıları yaşatmaz, Bunu bilmiyor embesil.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
AB'den Çin merkezli e-ticaret devlerine vergi düzenlemesi! Yeni pazar fırsatı
20 şehidimizin naaşı Ankara'da