AB'den İsrail'in kara saldırısına sert tepki

Avrupa Birliği, "İsrail'in Gazze'deki kara harekatı, zaten vahim olan durumu daha da kötüleştirecek" açıklamasında bulundu.

GİRİŞ 16.09.2025 21:16 GÜNCELLEME 16.09.2025 21:23

Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Kaja Kallas, İsrail'in Gazze'deki kara harekatının zaten vahim olan durumu daha da kötüleştireceğini vurgulayarak, harekatın daha fazla ölüm, yıkım ve yerinden edilme anlamına geldiğini belirtti.

Kallas, Amerikan X şirketinin sosyal medya platformundan yaptığı paylaşımda, AB Komisyonunun yarın "İsrail'in Gazze konusunda rota değişikliği yapması için Tel Aviv'e baskı uygulayacak bazı önlemler" sunacağını kaydetti.

Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Kaja Kallas

İsrail'in Gazze'ye yönelik kara harekatının daha fazla ölüm, yıkım ve yerinden edilme anlamına geldiğinin altını çizen Kallas, "İsrail'in Gazze'deki kara harekatı, zaten vahim olan durumu daha da kötüleştirecek." ifadesini kullandı.

Kallas ayrıca, "Ticaret imtiyazlarının askıya alınması, aşırılıkçı bakanlara ve şiddet uygulayan yerleşimcilere yaptırımların uygulanması, AB'nin bu savaşın sona ermesini talep ettiğini açıkça gösterecektir." değerlendirmesini paylaştı.

İSRAİL ORDUSU, GAZZE'YE KARA SALDIRILARI BAŞLATTIĞINI DUYURMUŞTU

İsrail ordusu, Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Gazze kentini işgal için gece saatlerinde kara saldırılarına başladığını açıklamıştı.

Kara saldırılarına şu an için iki tümenin katıldığı, üçüncüsünün de ilerleyen günlerde dahil olacağı ifade edilmişti.

İsrail Başbakanı Netanyahu da yolsuzluk davası duruşmasında Gazze kentine şiddetli saldırılar başlattıklarını açıklamıştı.

Haddi aşan alçak sözler: Türklere tasma takma zamanı! Erdoğan ve ailesine de dil uzattı...Haddi aşan alçak sözler: Türklere tasma takma zamanı! Erdoğan ve ailesine de dil uzattı...

Gazze'den korkunç görüntüler! Bezden yapılan çadırlara tonlarca bomba attılarGazze'den korkunç görüntüler! Bezden yapılan çadırlara tonlarca bomba attılar

Son dakika: Kanlı saldırılar sonrası İsrail'e balistik füzeli intikam saldırısı!Son dakika: Kanlı saldırılar sonrası İsrail'e balistik füzeli intikam saldırısı!

TİHEK'ten İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları hakkında açıklamaTİHEK'ten İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları hakkında açıklama

Son dakika haberi: AB'de büyük hazırlık! İsrail'e yasak geliyor, kritik gün yarın...Son dakika haberi: AB'de büyük hazırlık! İsrail'e yasak geliyor, kritik gün yarın...

ABD basını: Kaan İsrail’i endişelendirdi!ABD basını: Kaan İsrail’i endişelendirdi!

KAYNAK: AA
Ömer Faruk Aktaş Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ömer Faruk Aktaş

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 11
  • Bozkurt 1 ay önce Şikayet Et
    Korkak Müslümanlar cihad zamanı
    Cevapla
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    ebabil kuşları ni gönder yarabbi
    Cevapla
  • HIDIR BUDUR 1 ay önce Şikayet Et
    KUR'AN ENFÂL SURESİ 65. AYET ; Sizden sabırlı YİRMİ kişi olursa İKİ YÜZ kişiyi yener. Eğer sizden YÜZ KİŞİ olursa inkar edenlerden BİN KİŞİYİ yener. Çünkü onlar anlamayan bir topluluktur.
    Cevapla
  • Aciz kul 1 ay önce Şikayet Et
    Ya rabbi Filistinliler Uygur Türkü gibi Keşmirli müslümanlar gibi bu ümmetin öksüz ve yetim evladıdır, kavmidir. Müslümanlar, Peygamber efendimiz dedesi Abdülmüttalibin kabeyi yıkmaya gelen Ehrebenin ordusuna karşı çaresizliği gibiyiz. öksüz ve yetimleri sana havale ediyoruz. Görünmeyen orduları yardıma gönder ya rabbi...ebabil kuşları gönder ya rabbi..şüphesiz senin herşeye gücün yeter...amin..
    Cevapla
  • ard 1 ay önce Şikayet Et
    ayı derisinden post olmaz hıristayan ve yahudiden dost olmaz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Dünyayı şoke eden vahşet! Arkasından altın ve zengin maden rezervleri çıktı
Son dakika: Gebze'de çökme alarmı! Vatandaşlar tahliye ediliyor