Son dakika: BM Güvenlik Konseyi'nden Gazze kararı! ABD veto etti

Son dakika haberi... BMGK'de, Gazze'de derhal ve kalıcı bir ateşkes ve sınırsız insani yardım erişimi talep eden yeni bir karar tasarısı ABD tarafından veto edildi.

GİRİŞ 18.09.2025 22:47 GÜNCELLEME 18.09.2025 23:34

SON DAKİKA HABERİ: Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nde (BMGK) İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarının ele alındığı tarihi zirve devam ediyor.

GAZZE'DE ATEŞKES TASARISINI ABD VETO ETTİ

İsrail ordusunun, Gazze Şeridi'nde işgali genişletecek ve kalıcı hale getirecek saldırı planını uygulamaya başlatmasının ardından BMGK'ye sunulan "acil ve kalıcı bir ateşkes ve sınırsız insani yardım" içeren karar tasarısı BMGK'de oylandı.

BMGK'nin 14 üyesinin "evet" oyu kullandığı Gazze'de derhal ve kalıcı bir ateşkes ve sınırsız insani yardım erişimi talep eden yeni bir karar tasarısı ABD'nin tek oyuyla veto edildi.

ABD temsilcisi, oylama öncesi yaptığı açıklamada, söz konusu karar tasarısını veto etmelerinin "kimseyi şaşırtmayacağını", çünkü tasarının "Hamas'ı kınamakta veya İsrail'in kendini savunma hakkını tanımakta başarısız olduğunu" belirtti.

Tasarının, Hamas'ı destekleyen bir yapıda olduğunu ve BMGK'de "geçerlilik kazanan yanlış anlatıları haksız yere meşrulaştırdığını" iddia eden ABD'li diplomat, Hamas tüm esirleri serbest bırakmadan Gazze'de ateşkesin sağlanamayacağını ifade etti.

KAYNAK: AA
Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldum. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarında kurduğum internet haber sitesiyle başladım. Kurduğum sitede 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdım. 2022 yılından bu yana Haber7 bünyesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere çok sayıda haber, grafik ve video hazırladım. Kariyerime Haber7'de gündem editörü olarak devam etmekteyim.
YORUMLAR 468
  • vatandaş 5 ay önce Şikayet Et
    israil mi kendini savunuyor, yoksa toprakları ve vatanı israil tarafından gün be gün işgal edilen filistinliler mi. Kimse aptal değil eyyy abd !
    Cevapla
  • Mehmet 5 ay önce Şikayet Et
    Gazze'de bombaların altında ,tesadüf yaşayan çocuklar kadar cesareti ve iradesi olmayan ülke temsilcileri. Muhakkak, Allah'ın hesabı yakındır.
    Cevapla
  • serkan 5 ay önce Şikayet Et
    dünyanın her yerinde diplomasiye işaret edip, çıkar yolun diplomasi olduğunu telkin edenler konu israil olunca ateşkes/barış olmasın diye veto ediyor. Çok büyük bir bedel, bu şahsiyetsizleri bekliyor.
    Cevapla
  • Osman 5 ay önce Şikayet Et
    BM diye bir şey yok. Korkak Müslümanlar, korkak araplar, korkak asyalılar, korkak afrikalılar, korkak insanlar...
    Cevapla
  • misafir 5 ay önce Şikayet Et
    yazıklar olsun eğer bir ABD oyu bukadar yetkiliye İsrail asla savaştan vaz geçmez.demek oluyorki dünyaya bir devlet hükmediyor öbürleri bir hiçtir.yazıklar olsun.
    Cevapla
  • Serhat 5 ay önce Şikayet Et
    Reis Dünya 5 ten büyüktür derken, İnanmıyordun
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Guardiola ateş püskürdü! "Oruç tutan insanlar var"
Trump'a beklenmedik darbe! ABD Kongresi İran için harekete geçti! Savaş yetkileri...