Tahran'dan BM'ye çağrı! "Çalışmayan taraf E3 diplomasisi"

Sosyal medya platformu üzerinden açıklamalarda bulunan İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi nükleer görüşmelere ilişkin açıklamasında Batı'ya seslenerek “Gerçek şu ki, çalışmayan taraf E3/AB diplomasi mekanizmasıdır" ifadelerine yer verdi.

Tahran'dan BM'ye çağrı! "Çalışmayan taraf E3 diplomasisi"
Tahran'dan BM'ye çağrı! "Çalışmayan taraf E3 diplomasisi"
GİRİŞ 19.09.2025 13:07 GÜNCELLEME 19.09.2025 13:08

İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi, Avrupa ülkeleri ile yürütülen nükleer görüşmeler konusunda BM'ye çağrıda bulundu.

BATI'YA SESLENDİ!

İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi, Avrupa ülkeleri ile yürütülen nükleer görüşmelere ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Arakçi, paylaşımında, 2015'teki nükleer anlaşmanın taraflarından İngiltere, Fransa ve Almanya'nın, İran'a Birleşmiş Milletler (BM) yaptırımlarını geri getirebilecek snapback mekanizmasını işletme kararı sonrasındaki süreçte Avrupa ile görüşmeleri değerlendirdi.

Arakçi, ‘E3’ olarak adlandırılan Avrupa ülkeleri ile yürütülen nükleer müzakerelerde yeni bir öneri sunduklarını fakat karşı taraftan bahaneler sunulduğunu belirtti. Arakçi, “Gerçek şu ki, çalışmayan taraf E3/AB diplomasi mekanizmasıdır" dedi.

İRAN TEK BAŞINA SORUMU OLAMAZ

İran Dışişleri Bakanı Arakçi, snapback mekanizması süreci doğrultusunda İran'a BM yaptırımlarının geri getirilmesi sürecinde rol oynayacak BM Güvenlik Konseyi’ne çağrıda bulunarak, diplomasinin çatışmaya tercih edilmesi gerektiğini bildirdi. Arakçi ,"İleriye doğru bir yol var ama İran tek başına sorumlu olamaz" ifadelerini kullandı.

KAYNAK: DHA
Fatih Yoncalık Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Fatih Yoncalık

Editör Hakkında

İstanbul Üniversitesi Fars Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun olan Fatih Yoncalık, yüksek lisansını İstanbul Medeniyet Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünde yaptı. Trakya Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünde doktora programına devam eden Fatih Yoncalık, öğrenim hayatı boyunca muhtelif gazete ve dergilerde bilhassa dünya gündemi ve Orta Doğu üzerine çeşitli yayınlar yaptı. Meslek hayatına AKŞAM Gazetesi’nde başlayan Yoncalık, Eylül 2024’ten bu yana Haber7.com’da “Dış Haberler Editörü” olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Emekli olmak için en iyi ülkeler açıklandı! ABD listeye giremedi
TEKNOFEST’te üçüncü gün heyecanı! Gençler akın etti, aileler doldu taştı!