Son dakika: Erdoğan'ın BM'deki tarihi konuşmasında ne oldu? Mikrofonun sesi kapandı
Son dakika haberi... Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'na (BMGK) konuşma yaptığı sırada mikrofonu kapandı. İletişim Başkanlığı, Erdoğan’ın BM’deki konuşmasının 5 dakika sınırı nedeniyle kesildiğini bildirdi.
SON DAKİKA HABERİ: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, New York'ta düzenlenen Birleşmiş Milletler Genel Kurulu (BMGK) toplantısında konuşma yaptığı sırada aniden mikrofonunun sesi kesildi.
ERDOĞAN KONUŞURKEN MİKROFONU KAPANDI
Erdoğan'ın, İsrail'in Gazze'den çekilmesi gerektiğini söylediği anlarda sesinin kesilmesi nedeniyle konuşmasının bilinçli olarak engellendiği ya da siber saldırı düzenlendiği iddia edilmişti.
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'ndan konuya ilişkin açıklama yapıldı. İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, Erdoğan’ın BM’deki Filistin konulu konferanstaki konuşmasının 5 dakika sınırı nedeniyle kesildiği, aksi bir durum söz konusu olmadığı bildirildi.
İLETİŞİM BAŞKANLIĞI: CUMHURBAŞKANIMIZIN SÖZÜNÜN KESİLMESİ SÖZ KONUSU DEĞİLDİR
Açıklamada, "Birleşmiş Milletler Genel Kurulu marjında düzenlenen “Filistin Meselesine Çözüm Bulunması ve İki Devletli Çözümün Hayata Geçirilmesi” başlıklı Yüksek Düzeyli Uluslararası Konferans’ın usullerine göre, Devlet ve Hükümet Başkanlarının konuşmaları için 5 dakika, diğer konuşmacılar için ise 3 dakika süre öngörülmüştür.
Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşması da bu çerçevede 5 dakikalık süreyle sınırlı tutulmuştur. Dolayısıyla, konuşma sırasında Cumhurbaşkanımızın konuşturulmaması ya da sözünün kesilmesi söz konusu değildir.
'CUMHURBAŞKANIMIZIN KONUŞMASI 5'NCİ DAKİKANIN SONUNDA OTOMATİK OLARAK KAPANMIŞTIR'
Sayın Cumhurbaşkanımızın konuşması, zaman zaman alkışlarla kesildiği için belirlenen süreyi aşmış; teknik düzen gereği mikrofon 5. dakikanın sonunda otomatik olarak kapanmıştır. Cumhurbaşkanımız konuşmasını kısa bir süre sonra tamamlamıştır. Benzer şekilde, Endonezya Cumhurbaşkanının konuşmasında da mikrofon aynı usule uygun şekilde kapanmıştır.
Türkiye, her platformda olduğu gibi BM Genel Kurulu’nda da en üst düzeyde temsil edilmekte, Sayın Cumhurbaşkanımızın konuşmaları küresel gündeme yön veren ve geniş yankı uyandıran mesajlar olarak takip edilmektedir." ifadelerine yer verildi.
ERDOĞAN'IN KESİNTİDEN SONRA SALONA YANSIYAMAN SÖZLERİ
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, mikrofonun kapandıktan sonra yaptığı açıklamaları şu şekilde:
Artık ateşkesin ilanı, Gazze’ye insani yardımların engelsiz şekilde girişinin sağlanması ve İsrail’in Gazze’den güçlerini çekmesi gerekiyor.
Gazze, Filistin’in ayrılmaz bir parçasıdır ve Filistinlilere aittir. Filistinlilerin kendi topraklarını nasıl idare edeceklerini de yine kendileri belirleyecektir.
'FİLİSTİN'İN BM'YE TAM ÜYELİĞİNİN DE VAKTİ GELMİŞTİR'
Değerli Dostlarım… Filistin’in Birleşmiş Milletlere tam üyeliğinin de artık vakti gelmiştir.
Filistin’in kurumsal kapasitesinin artırılması, mali ve teknik desteklerin güçlendirilmesi, UNRWA gibi insani yardım kuruluşlarının faaliyetlerinin sürdürülmesi mühimdir.
Biz, Türkiye olarak, 1967 sınırları temelinde, başkenti Doğu Kudüs olan, coğrafi bütünlüğü haiz Filistin Devleti vücut bulana kadar mücadeleye azimle devam edeceğiz.
Buradan tüm Filistinli kardeşlerime, özellikle mazlum Gazze halkına en kalbi selamlarımı gönderiyorum.
SUBİANTO'NUN KONUŞMASI DA KESİNTİYE UĞRADI
Öte yandan BM Genel Kurulu'nda konuşma yapan Endonezya Cumhurbaşkanı Prabowo Subianto’nun yaptığı Filistin konuşması da kesintiye uğradı.
-
Misafir 51 dakika önce Şikayet EtTrump konuşurken aynı uygulamayı yapabilirlermiydi ?? Kendi kendimize avuntu yapmayalım beyler !!!Beğen Toplam 11 beğeni
-
Misafir 52 dakika önce Şikayet EtCumhurbaşkanımızın mikrofonunun kesilmesi türkiyeye karşı saygısızlıktır cumhurbaşkanımız basın toplantısını uzun tutarak görsellerlen destekleyerek bütün dünya basınını doyurucu olur.Beğen Toplam 4 beğeni
-
Misafir 1 saat önce Şikayet EtBence Cumhurbaşkanımızın ekibi gerekli önlemleri almalıydı Yoksa konuşmayacak denmeliydiBeğen Toplam 8 beğeni
-
REİSSSSSSS 1 saat önce Şikayet Etİstedijleri kadar kessinler reis her şekilde söyleyeceğini söyler korkaklar neden korkuyorlar reis hepsini hizaya getirirBeğen Toplam 13 beğeni
-
Ergun 1 saat önce Şikayet EtIsraili yerle bir etmemiz gerekiyorBeğen Toplam 13 beğeni