İsrailli vekil Çin'i kızdırdı! Tehdit gibi açıklama: Parçalara ayrılır

Çin'in İsrail Büyükelçiliği, İsrailli vekilin Tayvan'ı ziyaret etmesine çok sert tepki gösterdi. Yapılan açıklamada, “Uçurumun kenarında. Durmazsa düşer ve parçalara ayrılır.’’ ifadeleri yer aldı.

GİRİŞ 23.09.2025 06:55 GÜNCELLEME 23.09.2025 08:12
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Çin’in İsrail Büyükelçiliği, Knesset üyesi Boaz Toporovsky’ye Tayvan ziyareti nedeniyle sert bir açıklamayla tepki gösterdi. Büyükelçilik, Toporovsky’yi “Çin-İsrail ilişkilerine zarar veren bir sorun çıkarıcı” olarak nitelendirdi ve “Çin’in temel çıkarlarına zarar veremeyeceğini, aksi halde bedelini ödeyeceğini” belirtti.

'PARÇALARA AYRILIR'

Açıklamada ayrıca, “Uçurumun kenarında. Durmazsa düşer ve parçalara ayrılır ifadeleri dikkat çekti.

TAYVAN'A DESTEK BİLDİRİSİ SUNMUŞTU

Toporovsky, İsrail–Tayvan Parlamentolararası Dostluk Grubu başkanı olarak 17 Eylül’de Michal Shir-Segman, Debbie Biton, Eli Dallal, Yael Ron Ben-Moshe ve Shalom Danino ile birlikte Taipei’yi ziyaret etmişti.

Heyet, 16 Eylül’de Tayvan Devlet Başkanı Lai Ching-te ile görüşerek 72 Knesset üyesinin imzaladığı ve Tayvan’ın uluslararası örgütlere dahil edilmesini destekleyen bir bildiri sunmuştu.

Çin tarafı ise, İsrail’in 1992’de imzaladığı ortak bildiriyi hatırlatarak “tek Çin” politikasını yineledi. İsrail resmi olarak Pekin’i tanıyor ve Tayvan’la diplomatik ilişkisi bulunmuyor. Ancak parlamenter düzeyde temaslar son yıllarda devam ediyor.

KAYNAK: NTV
Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel / Siyaset Sorumlu Editör
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci  .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 10
  • Derwısh 1 saat önce Şikayet Et
    Bunların sapık,sapkın ve insan dışı varlık oldukları arkasında duran bayraktan belli.
    Cevapla
  • Misafir 1 saat önce Şikayet Et
    arkasındaki sözde bayrak ne mal olduğunu gösteriyor zaten Allah c.c kahhar ismi şerifi ile kahretsin inşaAllah
    Cevapla
  • Taktikdeğişimi 2 saat önce Şikayet Et
    Düşmanını düşmanın bütün güç bulduğu çevresini bir başka güç ile karşı karşıya getirecek gayretlerle ilişki ağını kurup kenardan seyredeceksin.ONUN YAPTIĞI HAREKET ÖBÜRÜNÜ müttefik olduklarının ilişkisi karşı tarafı rahatsız ederken KIVILCIM ÇIKARIP ARADA ÜFLEYEREK yangını şer ve batıl adına çıkarıp körükleyerek tek kurşun atmadan KENARDAN izleyeceksin.BUNCA BEDELDEN sonra strateji değiş
    Cevapla
  • Misafir 2 saat önce Şikayet Et
    yalaka
    Cevapla
  • ümit 3 saat önce Şikayet Et
    Hadi çin saldır sana israile
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakanlık casusları deşifre etti! Savunma sanayii verilerini sattılar
Trump'tan dikkat çeken bebek aşısı mesajı: Atlara yapılan gibi dev dozlar veriliyor!