Son dakika haberi: Japonya'dan İsrail'e 'Filistin' resti: Engellerseniz...

Son dakika haberi... Japonya Başbakanı İşiba Şigeru, İsrail'in iki devletli çözümü engelleyecek adımlarını sürdürmesi halinde ülkesinin Filistin Devleti'ni tanıyabileceğini söyledi.

GİRİŞ 24.09.2025 12:43 GÜNCELLEME 24.09.2025 13:02

Son dakika haberi... İşiba, ABD'nin New York kentindeki Birleşmiş Milletler (BM) 80. Genel Kurulu'nda konuştu.

İsrail'in Gazze'deki saldırılarının "kesinlikle kabul edilemez" olduğu ve derhal durdurulması gerektiğini belirten İşiba, "Bu saldırılar iki devletli çözümün temellerini tehdit ediyor ve derhal durdurulmalı." dedi.

Hamas'a elindeki esirleri serbest bırakma çağrısında bulunan İşiba, İsrail'in iki devletli çözümü engelleyecek adımlarını sürdürmesi halinde ise ülkesinin Filistin Devleti'ni tanıyabileceğini dile getirdi.

JAPONYA'DAN BM GÜVENLİK KONSEYİ'NE REFORM ÇAĞRISI

İşiba, BM Güvenlik Konseyi'nin (BMGK) yapısının da küresel sorunları çözmekte yetersiz kaldığını belirtti.

İkinci Dünya Savaşı sonrası oluşturulan BM yapısının işlevsiz hale geldiğini savunan İşiba, "Barış ve güvenlik kendiliğinden sağlanmaz, aktif şekilde korunmalıdır." ifadesini kullandı.

İşiba, BMGK'nin uluslararası barış ve güvenliği sağlamakla yükümlü olduğunu ancak 5 daimi üyenin sahip olduğu veto hakkının kritik durumlarda karar almayı engellediğine dikkati çekerek, "Rusya'nın Ukrayna'ya saldırısı bunun en açık örneğidir. Barışı sağlamakla sorumlu bir daimi üye, komşusunu işgal etmiştir. Bu, uluslararası düzenin temellerini sarsmaktadır." diye konuştu.

BMGK'de acil reform yapılması gerektiğini kaydeden İşiba, Konsey'in hem daimi hem geçici üyeliklerinin genişletilmesi gerektiği dile getirdi.

KAYNAK: AA
Bahadır Alemdar Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır Alemdar

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 13 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 4
  • MustafarS 2 saat önce Şikayet Et
    Japon prensesinin Türkiye ziyaretinin yansımaları
    Cevapla
  • Misafir 2 saat önce Şikayet Et
    Hadi hadi abd uşakları.
    Cevapla
  • Kayserili. 3 saat önce Şikayet Et
    adı mahluklar 30 esiri düşünüyorlar her gün yüzlerce Filistin li şehit oluyorsa değerleri yokmu katiller sürüsü.
    Cevapla
  • Ottoman grandson 3 saat önce Şikayet Et
    İnsan hayatı itlerin elinde kaldı, sen de yardım eyle yarabbi.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Süper Lig'de bir isme Ballon d'Or verilse bu kim olurdu? 'Tartışmasız' diyerek açıkladı
Başkan Erdoğan'ın tarihi sözü New York sokaklarında!