Tom Barrack'tan Filistin'i tanıyan ülkelere tepki: Hiçbir işe yaramaz!

ABD Suriye Özel Temsilcisi Tom Barrack Filistin'i tanımanın hiçbir faydası olmadığını belirterek, İsrail'in ABD için güçlü bir müttefik olduğunu ancak Netanyahu'nun politikalarından dolayı hayal kırıklığı yaşadıklarını belirtti.

GİRİŞ 24.09.2025 17:44 GÜNCELLEME 24.09.2025 17:52

ABD Suriye Özel Temsilcisi Tom Barrack BM 80. Genel Kurulu’nda İngiltere, Portekiz, Avusturalya, Fransa gibi ülkelerin Filistin'i tanımalarına tepki gösterdi. Barrack tanınmanın Filistin’e herhangi bir faydası olmadığını belirtti.

ABD’li üst düzey yetkili Barrack, Ortadoğu barışının bir yanılsaması olduğunu belirterek, “Barış dediğimiz bu bir yanılsamadır. Ortadoğu’da hiçbir zaman barış olmadı. Muhtemelen de asla barış olmayacak çünkü herkes meşrutiyet için mücadele ediyor” dedi.

Barrack ayrıca İsrail’in Gazze’yi işgal etmeye başlamasından beri altıncı kez oylandığını belirterek, “Hiçbir işe yaramadı” dedi.

ABD Suriye Özel Temsilcisi Tom Barrack

İSRAİL'İN POLİTİKALARI HAYAL KIRIKLIĞI YARATTI

İsrail’in politikaları nedeniyle hayal kırıklığına uğradığını belirten Barrack, "Şahsen, Gazze'de yaşananlardan her açıdan nefret ediyorum. Filistinliler, İsrailliler, Ürdünlüler, Lübnanlılar, Suriyeliler ve Türkler için. Biliyorsunuz... tam bir karmaşa" dedi.

"İSRAİL'E HER YIL 4-5 MİLYAR DOLAR YARDIM SAĞLIYORUZ"

Barrack ayrıca İsrail'e yılda 4-5 milyar dolar destek sağladıklarını da belirterek, "İsrail değerli bir müttefik. Onlara yılda 4 ila 5 milyar dolar sübvansiyon sağlıyoruz. Amerika'nın kalbinde özel bir yeri var ve bu geçiş döneminde neler olup bittiğinin yarattığı kafa karışıklığıyla yaşıyoruz. Yani durum karmaşık.” ifadelerini kullandı.

"FİLİSTİN'İ TANIMANIN HİÇBİR FAYDASI YOK"

Barrack, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, İngiltere Başbakanı Keir Starmer’in de yer aldığı BM Genel Kurulu’nda Filistin’i devlet olarak tanımalarının yararsız olduğunu da belirterek, "Birleşmiş Milletler'in, herhangi birinin, bir şeyler yaptığını görmek güzel. Bu bir başarı, ama bence işe yaramaz. Hiçbir faydası yok” dedi.

Kübra Beyazoğlu Haber7.com - Muhabir
Haber 7 - Kübra Beyazoğlu

Editör Hakkında

Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümünden 2022 yılında mezun oldu. Eğitim hayatı boyunca tarih, kültür, sanat üzerine araştırmalar yaparak blog yazarlığı yaptı. Yerel basında birçok alanda görev alarak muhabirlik ve sunuculuk yaptı. Kariyer hayatına Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Haber7.com sitesinde devam etmektedir.
YORUMLAR 143
  • Misafir 1 saat önce Şikayet Et
    amerikanın barajını sinir dışı edilmelidir buda katliamcı şeytanlık yapıyor iki yüzlü
    Cevapla
  • reşo 1 saat önce Şikayet Et
    Kan ve kaosla beslenen aşalık yaratıklar
    Cevapla
  • Kul insan 3 saat önce Şikayet Et
    Şeytanlar ve şeytanlaşmışlar ile yarış olmaz uzak durulur uzak durulur uzak durulur uzak durulur uzak durulur uzak durulur uzak durulur
    Cevapla
  • akabe 10 saat önce Şikayet Et
    barak sende geberip gidecen
    Cevapla
  • Misafir 11 saat önce Şikayet Et
    Şeytan olan yerde barış olduğu nerede görülmüş?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Togg T10F modeli için ilk teslimatlar başladı
Yunan takımı, Maccabi maçında Gazze'yi unutmadı! İsrail'e sert tepki