İran İstihbarat Bakanı Hatib: "İsrail içine sızdık"

İran İstihbarat Bakanı İsmail Hatib, İsrail ile yürütülen istihbarat savaşlarına ilişkin, "İsrail'de İran ile bağlantılı yapılan bazı tutuklama ve gözaltılar kamuoyuna yansıdı. İsrail içine sızdık ve bunu kendileri de itiraf ediyor." dedi.

İran İstihbarat Bakanı Hatib: "İsrail içine sızdık"
İran İstihbarat Bakanı Hatib: "İsrail içine sızdık"
GİRİŞ 24.09.2025 16:12 GÜNCELLEME 24.09.2025 16:12

İran İstihbarat Bakanı İsmail Hatib, Yezd eyaletinde vali ve üst düzey yetkililerin katılımıyla gerçekleştirilen İl Güvenlik Konseyi toplantısında konuştu. Hatib, İsrail'in İran'a karşı yürüttüğü 12 günlük savaşta asıl hedefinin rejim değişikliği olduğunu belirterek, "Ancak tüm örgütlerin ve ayrılıkçıların çabalarına rağmen bu süreçte ülkemizin güvenliğini koruduk. Bunu da halkın ve yetkililerin dayanışmasına borçluyuz. Çünkü ülkenin güvenliği halka dayanır." dedi.

İsrail ile yürütülen istihbarat savaşlarına değinen Hatib, "İsrail'de İran ile bağlantılı yapılan bazı tutuklama ve gözaltılar kamuoyuna yansıdı. İsrail içine sızdık ve bunu kendileri de itiraf ediyor. İsrail'den çalınan belgeler ve elde edilen değerli veriler de bunun bir parçasıdır." ifadelerini kullandı.

Ülke içinde birlik ve bütünlüğün önemine dikkat çeken Hatib, İran'ın güçlü yanlarının öne çıkarılması gerektiğini vurgulayarak, "Birçok kişi siyasi hayatı boyunca hata yapmış olabilir, ancak 12 günlük savaş boyunca halkla birlikte olmaları ve dayanışmaları önemliydi. Tüm fedakarlık, çaba ve planlamalar bu birlik ve dayanışmayı korumaya yönelik olmalıdır." şeklinde konuştu.

KAYNAK: İHA
Erkan Talu Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğdu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine eğitimler aldı. Haberciliğe "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı; daha sonra Haber 7'ye geçti. Kariyerine, Haber7'de "editör" olarak devam ediyor.
YORUMLAR 3
  • Hasan adıyaman 2 ay önce Şikayet Et
    israil e karşı bir tane savaş uçağını bile uçuramadınız.
    Cevapla
  • Kurt 2 ay önce Şikayet Et
    Ne anlatıyorsun sen fırıldak bu bölge yi karıştırmak için israille yarışıyorsunuz be tiyatro yaptınız güya türkiyede bunları yedi siz bu bölgenin en tehlikeli ülkesi siniz sizin oyunlarınız yüzünden o kadar insan şehit oldu 1918 de bu bölge için ne yardımı yaptınız yanar söner kaypak herifker.
    Cevapla
  • Kazım 2 ay önce Şikayet Et
    sadece sızabilmeyi hedeflemişler ifşa etmede elde ettiğini kullan samimiysen.pers ....
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Beykoz'da makas atıp, kamyona takla attırdı: O anlar kamerada!
Böcek ailesinin ölümünde "fosfin gazı" şüphesi: Otopsi raporunda kahreden detay!