ABD'li Özel Temsilcisi Barrack: Erdoğan ve Trump harika liderler!

ABD'nin Ankara Büyükelçisi ve ABD'nin Suriye Özel Temsilcisi Tom Barrack, "Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başkan Trump harika liderler. Bence çok şey başarabilirler" dedi.

GİRİŞ 24.09.2025 20:55 GÜNCELLEME 24.09.2025 21:29

ABD'nin Ankara Büyükelçisi ve ABD'nin Suriye Özel Temsilcisi Tom Barrack, Birlemiş Milletler 80. Genel Kurul temasları kapsamında New York'ta soruları yanıtladı.

Suriye'ye yaptırımların kalıcı olacak kaldırılıp kaldırılmayacağı sorusu üzerine, "Yaptırımların bir kısmı aslında kaldırıldı" dedi.

Bu konuda çalışmaların sürdüğünü kaydeden Barrack, "Zaten kaldırılmış çok fazla yaptırım var. Başkan Trump, 25 numaralı genel muafiyeti kaldırdı. İhracat lisansları kaldırılıyor. Bir tane önemli yaptırım var. Sezar Yasası olarak adlandırılan ve kalıcı olarak yürürlükten kaldırılma sürecinde olan bir yasa. Muafiyet var" ifadesini kullandı.

Amacın yaptırımları kaldırmak olduğunu söyleyen Barrack, "Bunun nasıl yapılacağı konusunda biraz tartışma var. Bizim hedefimiz, Başkan Trump'ın hedefi, onlara (Suriye'ye) bir şans vermektir. Ve Suriye'ye bir şans vermenin tek yolu, ışıkları yakmaktır. Bu yüzden daha fazla güce, daha fazla elektriğe ihtiyacımız var. İnsanların günlük yaşamlarında bir fark hissetmelerini istiyoruz. Ve başkan, yaptırımları kaldırın ve onlara bir şans verin diyerek yeni rejime bu fırsatı sunuyor" açıklamasını yaptı.

"ERDOĞAN VE TRUMP HARİKA LİDERLER"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve ABD Başkanı Donald Trump görüşmesine ilişkin ise Barrack, iki liderin de yıldız isim olduğu belirterek, "Umudum; birbirlerini seviyorlar, ikisine de ihtiyaç var. Türkiye'nin bölgesel istikrar merkezi olarak meşruiyeti çok büyük. Türkiye sadece NATO'nun en büyük müttefiki değil, aynı zamanda çok karmaşık bir bölgedeki en büyük ortağımız. Orta Doğu'nun diğer bölgelerinde kaos hüküm sürerken, bu tüm ipleri bir araya getirmek için bir fırsat. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başkan Trump harika liderler. Bence çok şey başarabilirler" açıklamasını yaptı.

KAYNAK: İHA
Ayşe Çolpan Tan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ayşe Çolpan Tan

Editör Hakkında

1990 yılında İstanbul’da doğdu. Meslek hayatına Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde Gazetecilik bölümü okuyarak başladı. İlk stajını Hürriyet Gazetesi’nde yaptı. Üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon Yayımcılığı bölümünde tamamladı. 2009 yılında Milliyet Gazetesi’nde internet haberciliğine başladı. 15 senelik kariyerinde çok sayıda gazete, haber portalı ve televizyon bulunmaktadır. Meslek hayatına Haber7.com’da “Gündem Editörü” olarak devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.
YORUMLAR 67
  • battal 1 saat önce Şikayet Et
    iki yüzlü şeytan
    Cevapla
  • Yorumcu 2 saat önce Şikayet Et
    Yalanlarının sonu gelmiyor. Yarın bakalım hangi yalanı söyleyecek iki yüzlü münafık
    Cevapla
  • Kızılelma 2 saat önce Şikayet Et
    Türkiye bölgede bize boyun eğmeyen tek Devlet diyememiş. Kıvırmış ta kıvırmış. amerika 1 numaralı düşmanımızdır..!
    Cevapla
  • Ahmet 2 saat önce Şikayet Et
    Siz güvenli ortak deyilsiniz fırıldaksınız
    Cevapla
  • Kul insan 2 saat önce Şikayet Et
    Düşman Amerika birleşik devletleri İsrail bizden uzak dur. Müslüman ülkelerden defolup gidin yoksa gerekeni yapanlar çıkar bir gün.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yunan takımı, Maccabi maçında Gazze'yi unutmadı! İsrail'e sert tepki
Teşekkürler Filenin Efeleri! Dünya Şampiyonası'na çeyrek finalde veda ettik